en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

thumbnail

Predstavitveni video ZDL

Zdravje DM 67 100

Zdravje na delovnem mestu

CMDPS 77 100

Medicina dela, prometa in športa

Zdravstveni pregledi voznikov 83 100

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

Simulacijski center

Stisni me močno in mi reši življenje

Stisni me močno

Nadgrajena celovita obravnava pacienta

CPC+

Mediacijski center

Mediacijski center

Strokovno srečanje »Best CPR team« - Tekmovanje zdravstvenih timov v izvajanju reanimacije

Simulacijski center ZD Ljubljana je v sodelovanju s Fakulteto za zdravstvene vede Novo mesto 7. aprila 2017 že drugo leto zapored organiziral strokovno srečanje »Best CPR team« - Tekmovanje zdravstvenih timov v izvajanju reanimacije, ki je potekalo z namenom krepitve znanja zdravstvenih timov iz vsebin reanimacije.

Namen srečanja je tudi spodbujanje zdravstvenih timov k izobraževanju iz vsebin dodatnih postopkov oživljanja ter timskega sodelovanja. Izobraževalno tekmovanje »Best CPR team« je multidisciplinarni trening timov, osredotočen na reanimacijo in oskrbo vitalno ogroženega pacienta v osnovnem zdravstvu.

V programu usposabljanja smo s simulacijami v zdravstvu ustvarili pogoje, ki so se zelo približali realnemu kliničnemu okolju. V enem dnevu so udeleženci doživeli 5 simulacij različnih življenjsko ogrožujočih stanj (oskrba poškodovanca, reanimacija nosečnice in novorojenčka, reanimacija otroka, reanimacija podhlajenega pacienta, oskrba septičnega šoka), ki so jih morali rešiti, kar predstavlja izjemno priložnost izboljšati znanje na področju reanimacije.

Na koncu usposabljanja je najboljša ekipa prejela plaketo za zmagovalno ekipo. V kategoriji študentov je bila to ekipa iz Fakultete za zdravstvene vede Novo mesto ter v kategoriji profesionalcev ekipa iz Visoke šole za zdravstvene vede Slovenj Gradec.

BestCPR2017