Zdravstveni dom Ljubljana ob 55. obletnici združitve ZD Ljubljana v enoten zavod in 90. obletnici ZD Šentvid pripravlja dan odprtih vrat z naslovom »Skrb za vaše zdravje«.

V torek, 22. 11. 2022, od 11. do 15. ure, bodo v Mestni hiši na Mestnem trgu 1 v Ljubljani potekale različne dejavnosti. Na stojnicah si bodo obiskovalci lahko med drugim izmerili krvni tlak, krvni sladkor, obseg trebuha, telesno sestavo, dobili bodo nasvete o zdravem življenjskem slogu, ustnem zdravju, na modelih se bodo lahko naučili samopregledovanja dojk in mod ter izvedeli, kako prepoznati demenco. Možna bo tudi registracija v Portal za paciente, ki ga v ZD Ljubljana uvajamo za elektronsko komuniciranje pacientov z ambulanto. V mobilni simulacijski enoti SIM mobil bodo potekale delavnice temeljnih postopkov oživljanja.

Od 11. do 14. ure bodo potekala tudi zanimiva in koristna predavanja in delavnice: o pozitivni komunikaciji, pomembnosti samopregledovanja dojk in promociji gibanja na delovnem mestu.

Ob 14. uri pa bo okrogla miza z naslovom »Vpogled v delo ambulant osnovnega zdravstva«, na kateri bodo štiri zdravnice družinske medicine in pediatrinja predstavile, kaj občutijo pri svojem delu, kaj od pacientov pričakujejo in kaj si zanje želijo.

Vsi prisrčno vabljeni!

Program