Z veseljem napovedujemo prihajajoči konzorcijski sestanek v okviru projekta SCUBY. Cilj projekta SCUBY je bil razviti skupni paket integrirane oskrbe za hipertenzijo in sladkorno bolezen tipa 2 v državah z nizkimi in srednjimi dohodki, s poudarkom na ranljivih skupinah prebivalstva. Projekt je v štirih letih potekal v Kambodži, Sloveniji in Belgiji, pri čemer so ključni odločevalci na vseh ravneh sodelovali pri oblikovanju časovnih načrtov za razširjanje ter ugotavljanju priložnosti in ovir.

Ker se projekt junija 2023 končuje, vas vabimo, da se nam pridružite na zadnji priložnosti za diseminacijo – konzorcijskem sestanku SCUBY. Ta dogodek bo platforma za razpravo in sodelovanje v smeri izboljšanja integrirane oskrbe hipertenzije in sladkorne bolezni tipa 2 v državah z nizkimi in srednjimi dohodki. Udeleženci bodo imeli priložnost spoznati različne izkušnje in skupna spoznanja iz projekta, ki se odražajo v časovnih načrtih za povečanje obsega. Ključni deležniki iz vsake države in svetovne zdravstvene skupnosti bodo razpravljali o rezultatih projekta in njihovih posledicah za politike integrirane oskrbe, zdravstvene organizacije in ljudi s kroničnimi boleznimi.

Konzorcijski sestanek SCUBY bo neprecenljiva priložnost za seznanitev z najnovejšimi raziskavami in najboljšimi praksami na področju integrirane oskrbe hipertenzije in sladkorne bolezni tipa 2. Pridružite se nam in sodelujte v razpravi ter pomagajte oblikovati prihodnost integrirane oskrbe kroničnih bolezni.

Več informacij: https://www.scuby.eu/post/scuby-colloquium-25th-may-2023-in-antwerp