Spoštovani starši in mladostniki,

v ambulantah Zdravstvenega varstva predšolskih otrok, šolskih otrok in mladine prehajamo na nov, varnejši način elektronske komunikacije preko spletnega portala, ki omogoča varno in kriptirano izmenjavo sporočil z ambulanto.

Za dostop do portala je potrebna registracija starša na https://portal.zd-lj.si/login, nato pa ureditev pooblastil za otroke. Več informacij o portalu je tudi na naši spletni strani https://www.zd-lj.si in portal.zd-lj.si. 

V primeru, da imate starši katerega od digitalnih potrdil in imate izbranega svojega osebnega zdravnika v ZD Ljubljana, lahko registracijo zase opravite sami na daljavo.

Pooblastilo za otroke in registracijo starša je možno urediti osebno v ambulanti.
Od 1. 7. 2023 ne bomo več dosegljivi po elektronski pošti.

Registracija na portal je možna na dva načina:

Za registracijo z osebno identifikacijo pri zdravniku v ambulanti so potrebni:

  • vaši osebni podatki,
  • vaša številka mobilnega telefona ter
  • vaš elektronski naslov.

Pacient lahko pooblasti tudi drugo osebo, če sam nima lastnega elektronskega naslova in mobilne telefonske številke. V tem primeru pooblaščena oseba opravi postopek registracije, pooblastitelj pa podpiše pooblastilo.

NAČIN REGISTRACIJE:

    1. Po prejemu vseh zgoraj navedenih podatkov vas bo zdravstveno osebje ambulante dodalo v sistem in vam dodelilo dve kodi za registracijo:

  • eno kodo boste prejeli na vaš elektronski naslov,
  • drugo kodo pa kot sporočilo SMS na vaš mobilni telefon.

    2. Na vaš elektronski naslov boste prejeli povezavo do portala

    3. Ob kliku na povezavo se vam bo odprl obrazec Registracija z osebno identifikacijo pri zdravniku, kjer boste nadaljevali z registracijo.

*Registracijski kodi sta veljavni 24 ur.