Na obisk pri zobozdravniku se naročite po telefonu, elektronski pošti ali osebno ob obisku.

  • Otroci se prvič srečajo z zobozdravnikom na preventivnem pregledu na katerega so otroci vabljeni po pošti. V primeru, da niste prejeli vabila na preventivni pregled v prvem letu starosti, pokličite zobozdravnika in se naročite na preventivni pregled. Šolska mladina je vabljena na preventivne preglede preko šole, pisno na dom ali pa na predhodnem pregledu.
  • Ko nastopijo težave, ne odlašajte in pokličite osebnega zobozdravnika takoj, ker bo treba na pregled počakati, če ne gre za nujno stanje.
  • V primeru, da nastopijo nenadne težave zob ali ust in se kljub ukrepom stanje bistveno ne izboljša, se naročimo k osebnemu zobozdravniku, če je ta odsoten pa k zobozdravniku, ki sprejema nujne primere v zdravstvenem domu kjer imate svojega osebnega zobozdravnika.
  • Premislite tudi, ali je res potrebno poiskati pomoč takoj, ali pa lahko počakate na osebnega zobozdravnika, ne hodite v ordinacijo na slepo.
  • Če potrebujemo zdravila, napotnico ali kontrolni pregled, to planirajte v naprej, ker ne gre za nujno stanje, praviloma ne boste naročeni isti dan in boste morali na pregled počakati. 

 

V ZDL se na pregled lahko naročite tudi preko elektronske pošte, e-naslovi so navedeni ob urnikih izvajalcev zdravstvenih storitev.

Elektronski naslovi za naročanje niso namenjeni izmenjavi informacij o zdravstvenemu stanju pacienta ali posredovanju nasvetov o zdravljenju, temveč izključno naročanju.

ČE ZARADI KAKRŠNEGA KOLI RAZLOGA NE BOSTE PRIŠLI NA PREGLED, O TEM OBVESTITE ZOBOZDRAVNIKA, ČE JE LE MOGOČE PRAVOČASNO.