Zaradi okvare aparata slikanje ortopana do nadaljnjega ni mogoče.

Pacienti lahko preiskavo opravijo na zobni RTG ZD Šiška in ZD Vič po njihovem urniku.

NUJNO OBVESTILO: 

Slikani bodo samo pacienti, ki bodo predhodno po telefonu naročeni.

Navodilo pacientom ob prihodu v rentgensko diagnostiko ZD Ljubljana po protokolu obravnave pacientov v času umirjanja epidemije COVID-19 in po njej:

 • V našo ordinacijo lahko vstopate le, če ste predhodno naročeni na termin po telefonu in če ste popolnoma zdravi oziroma nimate znakov okužbe z novim koronavirusom.
 • Prosimo, da pridete na pregled 5-10 min pred dogovorjenim terminom, nikakor pa ne več kot 15 minut. S seboj imejte zaščitno masko, zdravstveno izkaznico in izpolnjen vprašalnik, če smo vam ga predhodno poslali.

V kolikor je bil vprašalnik izpolnjen v telefonskem razgovoru, ga boste prebrali in v sprejemni pisarni podpisali.

 • Pred slikanjem odstranite vso snemno protetiko ali morebitne ortodontske aparate, ki so snemljivi in si razkužite roke.
 • V ordinacijo vstopa pacient sam, razen če na rentgensko slikanje prihaja oseba, ki rabi spremstvo. V tem primeru ga lahko spremlja le ena zdrava odrasla oseba, po predhodno izpolnjenem vprašalniku.
 • Ob prihodu nujno počakajte v čakalnici v primerni razdalji do drugih čakajočih (vsaj 1,5 metra razmaka do druge osebe), da vas pokličemo (sprejemna pisarna).
 • Takoj, ko bo diagnostika prosta, razkužena in pripravljena za vaš sprejem, vas bomo sprejeli v obravnavo.
 • Po pozivu greste direktno v diagnostiko in upoštevata navodila izvajalca slikanja oz. inženirja radiologije. Zdravstveno osebje ves čas obravnave uporablja ustrezno osebno varovalno opremo z namenom varovanja zdravja tako vas kot zaposlenih.
 • Vprašalnik, ki ga izpolnite pred obiskom rentgenske diagnostike

 

Delovni nalog svojega osebnega zobozdravnika ali specialista (ortodonta, pedontologa, parodontologa, oralnega kirurga...). Delovni nalog morate predložiti v zakonsko predvidenem času, sicer bo neveljaven in vas ne bomo mogli naročiti na preiskavo oz. boste potrebovali novega.

Na rtg slikanje zob se je potrebno naročiti. Naročanje poteka ob ponedeljkih, torkih in petkih od 7.00 do 11.00, ter ob sredah in četrtkih od 13.00 do 17.00 po telefonu na številko: 01 30096 66 ali elektronski pošti na naslov: narocanje.zrtg-cen@zd-lj.si

Osebno naročanje do nadaljnega ni mogoče.

Prosimo, da po opravljenem naročilu v roku 5 delovnih dni, pošljete ali osebno dostavite originalni delovni nalog na naslov:

Zobozdravstveno varstvo odraslih, Zobni RTG
Kotnikova 36, 1000 Ljubljana,
V nasprotnem primeru boste izbrisani iz čakalne vrste.

Čakalna doba za nenujne preiskave je do 50 dni, če sprejmete prvi prosti termin (ob upoštevanju vaših želja po določenih urah ali dnevih je čakalna doba daljša).

 

URNIK RENTGENSKEGA SLIKANJA ZOB V ZDL-CENTER

ponedeljektoreksredačetrtekpetek
6.30 - 19.00 6.30 - 19.00 6.30 - 19.00 6.30 - 19.00 6.30 - 19.00

 

 • SPREJEM JE DOPOLDNE OD 6.30 - 12.30 IN POPOLDNE od 12.30 - 18.30 URE.
 • Odmor od 10.00 -10.30 in 16.00 -16.30 ure
 • Ponedeljek - četrtek: 17.30 - 18.30 se slikajo telerentgeni po predhodnem naročilu
 • Rentgensko slikanje izvajajo radiološki inženirji.
 • Rentgensko sliko pregleda in oceni napotni zobozdravnik.