Kardiološka ambulanta za otroke in mladostnike deluje v ZD Ljubljana – Center od leta 1999. Namenjena je populaciji otrok in mladostnikov do devetnajstega leta starosti, izjemoma starejšim. V njej izvajamo specialistične kardiološke prve in kontrolne preglede ter kardiološke preiskave:

  • snemanje EKG-ja,
  • 24-urni monitoring krvnega tlaka,
  • 24-urni EKG monitoring (Holter),
  • ultrazvočna preiskava srca (ehokardiografija),
  • obremenitveno testiranje srca (cikloergometrija).

Obvestilo: V času epidemije osebno naročanje ni mogoče. 

Naročanje na pregled poteka osebno, po telefonu (01 47 23 841), po e-pošti narocanje.stevan.bajic@zd-lj.si in preko spletnega portala https://narocanje.ezdrav.si. Čakalna doba je objavljena na spletnem portalu »e-Zdravje« https://cakalnedobe.ezdrav.si/. Dojenčki s sumom na resno srčno obolenje so pregledani takoj. Za takojšnje preglede starejših pacientov pa je zaželeno, da izbrani zdravnik predhodno telefonsko napove prihod pacienta in s tem olajša organizacijo dela ambulante ter obravnavo pacientov s čim manj »čakanja v čakalnici«. 

Ambulanta za bolezni srca in ožilja ali kardiološka ambulanta za odrasle je namenjena pacientom starejšim od 19 let. V njej izvajamo specialistične kardiološke in internistične prve ter kontrolne preglede, neinvazivno kardiološko diagnostiko in zdravljenje. Preiskave, ki jih izvajamo so:
- snemanje EKG-ja
- ultrazvočna preiskava srca (ehokardiografija)
- obremenitveno testiranje srca na kolesu (cikloergometrijo)
- Holter monitoring oz.24-urno snemanje EKG-ja

Naročanje na pregled poteka osebno, po telefonu (01 47 23 795), po e-pošti narocanje.kardiologija@zd-lj.si in preko spletnega portala https://narocanje.ezdrav.si. V primeru eNaročanja preko spletnega portala prejmete okvirni datum izvedbe storitve.