Nujna medicinska pomoč za otroke in mladostnike do 19. leta starosti

SVETUJEMO, DA PRED PRIHODOM POKLIČETE: (01) 555 2222

Nujna medicinska pomoč pomeni izvajanje nujnih ukrepov zdravnika in njegove ekipe pri osebi, ki je zaradi bolezni ali poškodbe neposredno življenjsko ogrožena, oziroma pri kateri bi glede na bolezenske znake v kratkem času lahko prišlo do takšne ogroženosti.

Nujna medicinska pomoč je namenjena pacientom, ki zdravniško pomoč potrebujejo takoj, v nujnih stanjih, da so lahko hitro in kvalitetno oskrbljeni.

PEDIATRIČNA NUJNA MEDICINSKA POMOČ (PNMP)

Nudi nujno medicinsko pomoč otrokom in mladini do dopolnjenega 19. leta starosti.

PNMP deluje VSAKO NOČ od 19.00 do 7.00, ob SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH v ZDL Center, Metelkova ulica 9.

Dežurni zdravnik nudi nujno zdravljenje in nujno medicinsko pomoč.
Dežurni zdravnik ne opravlja obiskov na bolnikovem domu in ne izdaja napotnic za naročene preglede ter receptov za zdravila, ki jih redno jemljete.

Preden poiščete nujno medicinsko pomoč na PNMP, presodite, ali gre resnično za nujno stanje ali lahko počakate na osebnega zdravnika, ki najbolje pozna zdravstvene težave vašega otroka. SAMO V RESNIČNO NUJNIH PRIMERIH POIŠČITE POMOČ NA PNMP.

Nujna stanja v pediatriji - Kdaj je potreben pregled otroka na PNMP   

Nujne storitve niso plačljive.

Če storitve v sklopu obravnave v dežurni službi oziroma na PNMP niso nujne, je zavarovana oseba samoplačnik za celotno vrednost storitve. To velja tudi v primeru, ko je zavarovana oseba otrok ali šolar (252. člen Pravil OZZ, ZZZS okrožnica ZAE 24/17).

REDNI DELOVNI ČAS

Ob delavnikih od 7.00 do 19.00 vas bo znotraj ordinacijskega časa ambulante sprejel osebni zdravnik, v njegovi odsotnosti pa nadomestni (sprejemni) zdravnik, v vaši enoti ZD Ljubljana.

Izven ordinacijskega časa osebnega zdravnika je pregled pri sprejemnem zdravniku, v kolikor gre za nenujne zdravstvene storitve, samoplačniški (252. člen Pravil OZZ).