NAROČANJE:

OBVESTILO:
 
Slikanja pljuč (rtg pc) v enoti VIČ več ne izvajamo. Naročite se lahko v enoti Center. Dodatne informacije lahko dobite po telefonu 01 472 38 42 od ponedeljka do četrtka od 7.00 do 11.00 ure ter od 14.00 do 18.30 ure, ob petkih od 7.00 do 11.00 ure ali na spodnji povezavi:
 

Navodilo pacientom ob prihodu v rentgensko diagnostiko ZD Ljubljana po protokolu obravnave pacientov v času umirjanja epidemije COVID-19 in po njej:

  • V našo ordinacijo lahko vstopate le, če ste predhodno naročeni na termin po telefonu in če ste popolnoma zdravi oziroma nimate znakov okužbe z novim koronavirusom.
  • Prosimo, da pridete na pregled 5-10 min pred dogovorjenim terminom, nikakor pa ne več kot 15 minut. S seboj imejte zaščitno masko, zdravstveno izkaznico.
  • V diagnostiko vstopa pacient sam, razen če na rentgensko slikanje prihaja oseba, ki rabi spremstvo. V tem primeru ga lahko spremlja le ena zdrava odrasla oseba, po predhodno izpolnjenem vprašalniku.
  • Ob prihodu se vpišete v sprejemni pisarni in počakajte v čakalnici v primerni razdalji do drugih čakajočih (vsaj 1,5 metra razmaka do druge osebe), da vas pokličemo.
  • Takoj, ko bo diagnostika prosta, razkužena in pripravljena za vaš sprejem, vas bomo sprejeli v obravnavo.
  • Po pozivu greste direktno v diagnostiko in upoštevata navodila izvajalca slikanja oz. inženirja radiologije. Zdravstveno osebje ves čas obravnave uporablja ustrezno osebno varovalno opremo z namenom varovanja zdravja tako vas kot zaposlenih.
  • Vprašalnik, ki ga morate izpolniti pred obiskom rentgenske diagnostike klik

Navodilo se izdaja z namenom preprečitve širjenja okužbe s Corona virusom.

 

URNIK SLIKANJA 

ponedeljektoreksredačetrtekpetek
----------------- ----------------- ----------------- ----------------- -----------------

Za kopije izvidov rentgenska slikanja pljuč lahko pridobite informacije v dopoldanskem času in sicer: četrtek in petek od 08.00 do 12.00 na telefonski številki 01 200 45 92 ali po elektronski pošti narocanje.rtg-vic@zd-lj.si.

Odmor od 10.00 -10.30 in 16.00 -16.30 ure..

Sliko odčitajo in pripravijo izvid specialisti radiologije: Saša Staparski Dobravec, dr. med. spec.

Izvidi so pripravljeni v 2 do 3 delovnih dneh, v nujnih primerih takoj. Izvide pošiljamo osebnim zdravnikom ali po dogovoru.