Spoštovane pacientke in pacienti!

V ZD Ljubljana se soočamo z znatnim pomanjkanjem specialistov družinske medicine in drugih zdravnikov na primarni ravni, o čemer smo obvestili medije že 30.11.2018. Posledično pomanjkanje zdravnikov še dodatno obremenjuje že tako preobremenjene zdravnike, ki zaradi velikega števila opredeljenih pacientov komaj zmorejo vse obravnavati in jim ob kopici administrativnega dela posvetiti dovolj časa za kakovostno obravnavo.

Kadrovsko pomanjkanje in preobremenjenost zdravnikov je tako pereče, da si v nekaterih enotah ZD Ljubljana v tem trenutku žal ni mogoče več izbrati svojega osebnega zdravnika. Seznam zdravnikov, ki še opredeljujejo nove paciente, je objavljen na naši spletni strani www.zd-lj.si in ga ažurno posodabljamo.

Poudarjamo, da v ZD Ljubljana navkljub pomanjkanju in preobremenjenosti zdravnikov sledimo svojemu poslanstvu, to je zdraviti v okviru strokovne doktrine in etike zdravstva. Prosimo za strpnost in razumevanje, v kolikor bo na pregled potrebno počakati, prednost pri obravnavi imajo nujni pacienti.