Predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor je včeraj na posebni slovesnosti, ki je potekala v Predsedniški palači, odlikoval ZD Ljubljana za uspešno petdesetletno delovanje in zagotavljanje zdravstvene oskrbe v Ljubljani in okolici s srebrnim redom za zasluge.  

V imenu zavoda je odlikovanje prevzel direktor zdravstvenega doma gospod Rudi Dolšak in ob tem poudaril, da je odlikovanje posledica timskega dela vseh zaposlenih v ZD Ljubljana zadnjih 50 let. Povedal je, da ni bilo vedno lahko, a je ZD Ljubljana kljub temu, še posebej pa v zadnjih 10 letih, uvajal novosti, pomagal drugim zdravstvenim ustanovam, sodeloval z različnimi nivoji slovenskega zdravstva. Dejal je še: »Lotili smo se mednarodnih projektov, zaznali potrebe po znanju in s pomočjo simulacij celi Sloveniji približali določena znanja o reševanju urgentnih primerov in nujnih stanj«. In zaključil, »da je priznanje namenjeno vsakomur izmed 1600 zaposlenih«.

Utemeljitev prejema srebrnega reda za zasluge

KKK 9484

Direktor ZD Ljubljana, Rudi Dolšak, prejema sredbrno odlikovanje s strani predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja.

KKK 9607

 

KKK 9550

Odlikovanja so se udeležili tudi minister za zdravje, Aleš Šabeder, predsednik Državnega zbora, mag. Dejan Židan, župan MOL, Zoran Janković.

Avtorica fotografij: Katja Kodba