Včerajšnji inšpekcijski nadzor Javne agencije RS za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) pri dobavitelju hitrih antigenskih testov (HAGT), je ugotovil ustrezno označenost dodatnih (novih) paličic pri brisih (paličice za nosno žrelni predel), ki jih imajo na zalogi. V ZD Ljubljana smo danes zjutraj tako prejeli novo pošiljko dodatnih (novih) ustreznih paličic, zato prebivalce Mestne občine Ljubljana obveščamo, da z današnjim dnem (8. 1. 2021) nadaljujemo z izvajanjem množičnega testiranja s hitrimi antigenskimi testi (HAGT), in sicer od 11:00 do 15:00 v Športni dvorani Kodeljevo (Gortanova 21, Ljubljana). Sprejem je možen do 13:30 ure. Testiranje v Športni dvorani Kodeljevo bomo do nadaljnjega izvajali od ponedeljka do petka, od 11:00 do 15:00, s sprejemom do 13:30.

Občani MOL-a, ki bi se želeli testirati, s seboj prinesejo osebni dokument in zdravstveno izkaznico, obvezno je nošenje zaščitne maske. Na lokaciji testiranja se izvede bris nosnožrelnega prostora. Osebe s pozitivnim rezultatom bomo poklicali v roku ene ure od testiranja, negativni rezultati bodo sporočeni preko sms obvestila. Testiranje je za prebivalce brezplačno. Na testiranje se zaenkrat ni potrebno naročiti.

Še vedno velja, da v kolikor imate simptome in znake okužbe covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave) ostanite doma in se posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti in sledite prejetim navodilom.