Prebivalce Mestne občine Ljubljana obveščamo, da bo z jutrišnjim dnem (12. 1. 2021) izvajanje množičnega testiranja s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) potekalo v dvorani A na Gospodarskem razstavišču, Dunajska cesta 18, Ljubljana. Testiranje s HAGT bomo na Gospodarskem razstavišču (GR) izvajali zaradi lažje dostopnosti in večjega prostora ob večjem povpraševanju, zato testiranja ne bo več v Športni dvorani Kodeljevo. Testiranje na GR bo jutri izjemoma potekalo od 13:00 do 16:00. Sprejem je možen do 14:30 ure. Testiranje s HAGT v dvorani A na Gospodarskem razstavišču bomo od 13. 1. 2021 do nadaljnjega, izvajali od ponedeljka do petka, od 11:00 do 15:00, s sprejemom do 13:30. Z jutrišnjim dnem bomo na GR pričeli tudi s cepljenjem proti covid-19, in sicer najprej izključno tistih pacientov, ki sodijo v prioritetne skupine za cepljenje in so se prijavili pri osebnem zdravniku ter bili na cepljenje tudi pozvani s strani njihovega osebnega zdravnika.

Občani MOL-a, ki bi se želeli testirati, s seboj prinesejo osebni dokument in zdravstveno izkaznico, obvezno je nošenje zaščitne maske in vzdrževanje medosebne razdalje med čakanjem na testiranje. Na lokaciji testiranja se izvede bris nosnožrelnega prostora. Osebe s pozitivnim rezultatom bomo poklicali v roku ene ure od testiranja, negativni rezultati bodo sporočeni preko sms obvestila. Testiranje je za prebivalce brezplačno. Na testiranje se zaenkrat ni potrebno naročiti.

Še vedno velja, da v kolikor imate simptome in znake okužbe covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave) ostanite doma in se posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti in sledite prejetim navodilom.