Množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) se izvaja v prostorih Mestne občine Ljubljana na Pogačarjevem trgu 3 (stavba Kresija).

Testiranje poteka vsak delovnik od 8.00 do 14.30.
Predhodno naročanje ni potrebno.Testiranje s HAGT je brezplačno.

Občani, ki bi se želeli testirati, s seboj prinesejo osebni dokument in zdravstveno izkaznico, obvezno je nošenje zaščitne maske in vzdrževanje medosebne razdalje med čakanjem na testiranje. Na lokaciji testiranja se izvede bris nosnožrelnega prostora. Osebe s pozitivnim rezultatom bomo poklicali v roku ene ure od testiranja, negativni rezultati bodo sporočeni preko sms obvestila. Če sms obvestila niste prejeli v roku 24 ur, pošljite sporočilo na elektronski naslov: koronabris@zd-lj.si.

Osnovni pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi, to je brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil.

V primeru, da imate simptome in znake okužbe covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave) ostanite doma in se posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti in sledite prejetim navodilom.

Večje skupine se lahko naročijo za termin hitrega testiranja na elektronski naslov koronabris@zd-lj.si ali na telefonski številki 041 399 832 (dosegljiva vsak delavnik med 9.00 - 10.00).