Kaj je portal zVEM?

Portal zVEM ponuja varen dostop do storitev eZdravja. Storitve eZdravja so eRecept, eNaročanje in Centralni register podatkov o pacientu. Za dostop do vseh storitev je potrebno imeti kvalificirano digitalno potrdilo. Do portala eZVEM dostopam preko povezave https://zvem.ezdrav.si/domov

Kaj vse lahko najdem na portalu zVEM?

Na portalu zVEM lahko najdem moje izdane napotnice, izdane recepte in izdane dokumente (npr. izvide specialističnih pregledov, ipd.). Prav tako lahko najdem potrdilo o cepljenju proti Covid-19 in seznam opravljenih testiranj (PCR in hitrih antigenskih testov) tako v slovenščini kot angleščini.

Preverim lahko tudi podatke o mojem zavarovanju, naročim novo kartico ZZZS, podatke o bolniških staležih in še več.

Kaj je kvalificirano digitalno potrdilo?

Kvalificirano digitalno potrdilo je potrdilo, s katerim izkazujete svojo identiteto, jamčite za vsebino elektronsko posredovanih informacij in se elektronsko podpisujete.

Kvalificirana digitalna potrdila v Sloveniji izdajajo štirje ponudniki storitev zaupanja:

  • Državni center za storitve zaupanja SI-TRUST na Ministrstvu za javno upravo - SIGEN-CA,
  • Pošta Slovenije d.o.o. - Pošta®CA,
  • Nova Ljubljanska banka d.d. - AC NLB,
  • Halcom d.d. - Halcom CA.

Za dostop do portala zVEM lahko uporabite digitalno potrdilo kateregakoli omenjenega ponudnika.

Kako pridobim kvalificirano digitalno potrdilo?

Zahtevek za pridobitev potrdila SIGEN-CA izpolnim preko spletne strani: https://www.si-trust.gov.si/sl/obrazci/sigen-ca/sl/fizicne-osebe/zahtevek-za-pridobitev-spletnega-kvalificiranega-digitalnega-potrdila-za-fizicne-osebe/.

Izpolnjen zahtevek skupaj z osebnim dokumentom oddam na upravni enoti. Zahtevek lahko izpolnim tudi direktno na upravni enoti.

Vlogo za izdajo potrdila AC NLB lahko oddam v katerikoli NLB Poslovalnici. Ob oddaji vloge se identificiram z veljavnim uradnim dokumentom ter potrdilom o svoji davčni številki. https://www.nlb.si/ac-nlb-kako-do-digitalnega-potrdila

Vlogo za izdajo potrdila POSTAR-CA izpolnim preko spletne strani https://postarca.posta.si/digitalna-potrdila-fizicne-osebe/, nato pa opravim osebno identifikacijo v registracijski pisarni (večina pošt po sloveniji, seznam najdem na spletni strani: https://postarca.posta.si/wp-content/uploads/2019/10/Seznam-registracijskih-pisarn.pdf).

Vlogo za izdajo potrdila HALCOM izpolnim preko spletne strani Halcom.com, nato pa izpolnjene in podpisane dokumente, ki jih prejmem, oddam v poslovalnicah Unicredit oz. jih overovljene pošljem s priporočeno pošto na Halcom. https://support.halcom.com/sl/faqs/prijavne-sluzbe-za-fizicne-osebe/

Kako izvedem prijavo v zVEM?

Navodila za prijavo v zVEM so na voljo na strani: https://zvem.ezdrav.si/-/navodila-za-prijavo-v-portal-zvem. Pomoč uporabnikom, ki imajo težave pri prijavi, je na voljo tudi na telefonski številki 080 7299.