Do boljšega znanja oživljanja s pomočjo Simulacijskega centra ZD Ljubljana in akrobatsko skupino Dunking Devils, 14. oktobra 2021, na Stritarjevi ulici v Ljubljani

Ob Svetovnem dnevu oživljanja, ki ga obeležujemo 16. oktobra, Simulacijski center ZD Ljubljana v sodelovanju s svetovno znano akrobatsko skupino Dunking Devils, organizira dogodek, in sicer jutri, 14. oktobra 2021, med 10:00 in 14:00 uro, v centru Ljubljane na Stritarjevi ulici v bližini Mestne hiše. Osrednji cilj dogodka je čim več Ljubljančanov ter mimoidočih ozavestiti o pomenu hitre prepoznave in ukrepanja v primeru srčnega zastoja ter širjenje znanja temeljnih postopkov oživljanja.

Z vrhunsko najsodobnejšo opremo in z naprednimi simulacijami v zdravstvu bomo na mestu dogajanja ustvarili pogoje, ki se bodo zelo približali realnemu kliničnemu okolju. Mimoidoči bodo tako vključeni v simulacijo reanimacije, kar predstavlja izjemno priložnost izboljšati znanje na področju oživljanja in prenesti dobre prakse v delovno in domače okolje vsakega posameznika. 

O nas:

Simulacijski center (SIM center) Zdravstvenega doma Ljubljana (ZDL) je prvi simulacijski center na primarnem nivoju v Sloveniji. Učni center, ki zagotavlja izvajanje naprednih simulacij v zdravstvu z najsodobnejšo opremo. Cilj usposabljanj je preko izkustvenega učenja izboljšati varnost pacientov, povečanje znanja in usposobljenosti strokovnjakov ter laikov, njihovih kompetenc in učinkovitosti v ravnanju v določenih življenjsko ogrožajočih situacijah.

Dunking Devils je svetovno znana akrobatska skupina, ki je v svoji desetletni karieri nanizala več kot 2.000 nastopov v 50 državah sveta. Že dvakrat so osvojili naslov svetovnih prvakov v akrobatskem zabijanju, pohvalijo pa se lahko tudi s kar dvema Guinnesovima rekordoma – za najdaljše zabijanje s trampolina in najvišjo salto z zabijanjem. S svojimi energičnimi nastopi osvajajo množice po vsem svetu, posnetki njihovih neverjetnih podvigov pa so jim prinesli tudi internetno slavo – ogledalo si jih je namreč že več kot 100 milijonov ljudi!

V primeru dežja se bo dogodek odvijal v novih prostorih Simulacijskega centra, na Metelkovi ulici 9.