Od četrtka, 23. decembra 2021, bodo PCR odvzemi brisov na vstopni točki ZD Ljubljana po sistemu »drive-in« zaradi boljše dostopnosti potekali na novi lokaciji, v garažni hiši Stožice (vhod 1 in 2) in ne več na parkirišču ob Metelkovi ulici.

Še vedno velja, da v primeru simptomov in znakov okužbe na covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave), ostanete doma in se posvetujete z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti ter sledite prejetim navodilom. Na PCR odvzem brisa vas naroči osebni zdravnik na podlagi vaše klinične slike. Na PCR testiranje s seboj obvezno prinesete osebno in zdravstveno kartico.

V primeru pozitivnega rezultata pri (samo)testiranju na SARS-CoV-2 pa se je za PCR testiranje potrebno obvezno naročiti na telefonski številki +386 31 619 359 ali +386 31 619 255. Ob naročanju na PCR testiranje navedete KZZ številko. Nenaročenih oseb na PCR testiranje ne sprejemamo. Ob prijavi navedete tudi svojo mobilno telefonsko številko za obveščanje o rezultatih testiranja. Na PCR testiranje s seboj obvezno prinesete osebno in zdravstveno kartico ter primerno zaščiteno testno ploščico (dokazilo o pozitivnem rezultatu v primeru samotestiranja).

Osebe se PCR testiranja obvezno udeležijo z nameščeno zaščitno masko.