V enotah ZD Ljubljana se v aprilu ponovno pričenjajo preizkusi hoje na 2 kilometra, zato izkoristite možnost, da preverite svojo telesno pripravljenost. Udeležba je brezplačna.

Preizkus hoje na 2 km je enostaven, natančen in varen test, s katerim s pomočjo tako hitre hoje kot jo zmorete, izmerimo vašo telesno zmogljivost in vam na podlagi vaših rezultatov svetujemo ustrezno telesno dejavnost ter zdravju prijazno športno vadbo. Preizkus hoje je primeren za vse med 20. in 65. letom, ki ste telesno nedejavni ali zmerno telesno dejavni. Test lahko opravite večkrat, priporočamo ga vsakih 6 mesecev, in tako sledite izboljšanju svoje telesne zmogljivosti.
Nedavno so se nam na testu hoje pridružili tudi člani Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije, ki so izrazili navdušenje nad tovrstnimi aktivnostmi. Jože Uhan, član Izvršnega odbora Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije: »Spodbujanje zdravega življenjskega sloga je eden od pomembnih programov tudi Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije. Skrb za fizično aktivnost in dober imunski sistem sta za bolnike in nekdanje bolnike s krvnimi boleznimi še posebej pomembna. Sodelovanje z zdravstveno vzgojnim centrom ZD Ljubljana pri izvajanju strokovno vodenega testa hoje nam je v veliko podporo. Prav organizacija občasnega sistematičnega testiranja hoje na 2 km je odlična ozaveščevalna aktivnost, ki motivira in omogoča spremljanje telesne zmogljivosti vsakega posameznika preko individualnega poročila s priporočilom o najprimernejši vadbi oz. dejavnosti. Odziv udeležencev programa je odličen in strokovni ekipi zdravstveno vzgojnega centra ZD Ljubljana se lepo zahvaljujemo za to pomembno poslanstvo in podporo v korist bolnikov in bivših bolnikov.«

V našem zdravstvenem domu ponujamo številne druge zdravstveno vzgojne delavnice in svetovanja za krepitev zdravja. Z dvigom motivacije, znanjem, informacijami in spodbudo, udeleženci teh programov spreminjajo nezdrav življenjski slog, se posledično bolje počutijo, imajo več energije, manj obolevajo, kar jih vodi v bolj kvalitetno življenje, zato vljudno vabljeni v naše delavnice.
Lokacije in termine testov hoje ter več informacij o delavnicah za krepitev zdravja najdete na spletni strani www.zd-lj.si