Spoštovani,

obveščamo vas, da je naša specialistična ambulanta za čeljustno in zobno ortopedijo trajno prenehala z delovanjem. Pogoji na trgu dela v dejavnosti ortodontije so zelo zahtevni zaradi velike deficitarnosti tega poklica. Ker zaposlitve novega ortodonta po večkratnih poskusih nismo mogli zagotoviti, smo bili primorani sprožiti postopek prenosa ortodontskega programa nazaj na Ministrstvo za zdravje v upanju, da bodo v skladu s svojimi pristojnostmi lažje uredili nastalo situacijo.

Zavedamo se, da lahko trenutna situacija povzroča dodatne skrbi staršem in otrokom, predvsem zaradi že tako dolgih čakalnih dob v dejavnosti ortodontije. Zato v tem vmesnem času (do odločitve Ministrstva za zdravje) navajamo še možnost nadaljevanja ortodontskega zdravljenja pri katerem koli drugem izvajalcu na tem področju. V tem primeru je potrebno poskrbeti za prenos medicinske dokumentacije (vključno z že uveljavljeno napotnico), zdravljenje pa se pri drugem izvajalcu nadaljuje v skladu z njihovo čakalno dobo in dinamiko dela ter njihovimi navodili. V kolikor se pacient še nahaja v naši čakalni vrsti in prvi pregled pri nas še ni bil opravljen, je v primeru prepisa v čakalno vrsto drugega izvajalca prav tako potrebno poskrbeti za prenos e-Napotnice.

Z objavo tega obvestila preneha veljati obvestilo glede delovanja specialistične ambulante za čeljustno in zobno ortopedijo z dne 28.03.2022. V okviru redno objavljenih novic na naši spletni strani bomo pravočasno posredovali vse ažurne in relevantne informacije v primeru, da pride do novih sprememb ali pa do ponovnega delovanja ambulante v polnem delovnem obsegu.

Prosimo za razumevanje.