Spoštovani,

v Zdravstvenem varstvu odraslih PE Rudnik s 1. 10. 2022 v celoti prehajamo na digitalno komunikacijo preko portala za paciente ZD Ljubljana. Klasična elektronska pošta se s tem datumom ukinja, zato na elektronsko pošto ne bomo odgovarjali. Še vedno pa ohranjamo ostale poti naročanja preko telefona, osebno in po pošti.

V Zdravstvenem varstvu odraslih enote ZD Vič, Šestova ulica 10, počasi prehajamo iz elektronske komunikacije z elektronsko pošto na Portal za paciente. Za vse, ki pri tem potrebujete pomoč, smo vzpostavili informacijsko točko, na kateri vam bodo naši sodelavci pomagali pri registraciji. V ta namen vas vabimo, da nas od 14. 10. 2022 do 21. 10. 2022 obiščete, od ponedeljka do četrtka med 8.00 in 14.00 uro ter ob petkih med 8.00 in 13.00 uro.

Zaradi nizkega interesa od vključno 24. 10. 2022 ukinjamo informacijsko točko za vpisaovanje v portal. Vsi zainteresirani naj se torej od 24. 10. 2022 dalje za eventuelno pomoč pri vpisu obrnejo na ambulanto izbranega zdravnika.

Za dostop do portala za paciente je potrebna REGISTRACIJA.

Registracija na portal je možna na dva načina:
1. registracija z uporabo certifikatov SIGEN-CA in SIGOV-Ca ter s SI-PASS na portalu - https://portal.zd-lj.si/register ali
2. registracija z osebno identifikacijo v ambulanti - medicinsko osebje pacienta doda v sistem in pošlje dve kodi za registracijo (eno po e-pošti, drugo v sporočilu SMS); ki veljata 24 ur.

Za registracijo z osebno identifikacijo pri zdravniku v ambulanti so potrebni:

  • vaši osebni podatki (kartica zdravstvenega zavarovanja in identifikacijski dokument),
  • vaša številka mobilnega telefona ter
  • vaš elektronski naslov.

Pacient lahko pooblasti tudi drugo osebo, če sam nima lastnega elektronskega naslova in mobilne telefonske številke. V tem primeru pooblaščena oseba opravi postopek registracije, pooblastitelj pa podpiše pooblastilo. V kolikor je otrok mlajši od 15 let, otroku pooblastila ni potrebno podpisati, starš/skrbnik le opravi postopek registracije. V posameznih primerih je poleg postopka registracije potrebno še ročno dodajanje pooblastitelja s strani zdravstvenih delavcev, kar lahko uredite v terminih za osebno identifikacijo ali v ambulanti. V primeru, da je otrok starejši od 15 let, pa je lastnoročen podpis pooblastila potreben. Tudi to lahko uredite v terminih za osebno identifikacijo ali v ambulanti.

NAČIN REGISTRACIJE:

1. Po prejemu vseh zgoraj navedenih podatkov vas bo zdravstveno osebje ambulante dodalo v sistem in vam dodelilo dve kodi za registracijo*:

  1. eno kodo boste prejeli na vaš elektronski naslov,
  2. drugo kodo pa kot sporočilo SMS na vaš mobilni telefon.
  1. Na vaš elektronski naslov boste prejeli povezavo do portala.
  2. Ob kliku na povezavo se vam bo odprl obrazec Registracija z osebno identifikacijo pri zdravniku, kjer boste nadaljevali z registracijo.

*Registracijski kodi sta veljavni 24 ur.

TERMINI ZA REGISTRACIJO Z OSEBNO IDENTIFIKACIJO v enoti ZD Vič, Šestova ul. 10:

Od 14. 10. 2022 do 21. 10. 2022, od ponedeljka do četrtka med 8.00 in 14.00 uro ter ob petkih med 8.00 in 13.00 uro.
Zaradi nizkega interesa od vključno 24. 10. 2022 ukinjamo informacijsko točko za vpisaovanje v portal. Vsi zainteresirani naj se torej od 24. 10. 2022 dalje za eventuelno pomoč pri vpisu obrnejo na ambulanto izbranega zdravnika.

Za registracijo z osebno identifikacijo naročanje NI potrebno. S seboj prinesite osebno izkaznico in zdravstveno kartico. V primeru, da pacient pooblašča drugo osebo naj prideta obe osebi skupaj.

NAVODILA ZA UPORABO PORTALA

NAVODILA ZA REGISTRACIJO Z OSEBNO IDENTIFIKACIJO NA PORTAL