V decembru 2020 v ZD Ljubljana pričenjamo s preventivnimi pregledi ustne votline s ciljem zgodnjega odkrivanja rakavih sprememb v ustni votlini. Pregledi so namenjeni tistim pacientom, ki imajo nenavadne spremembe v ustni votlini, ki jih še niso obravnavali pri zdravniku oziroma zobozdravniku. Zgodnje odkrivanje raka je namreč izjemno pomembno, saj je v tem primeru ozdravitev skorajda 100 odstotna.

Preventivne preglede ustne votline izvajajo zobozdravniki ZD Ljubljana, in sicer v enoti Moste-Polje, na Prvomajski ulici 5. Na pregled se je potrebno NAROČITI. Naročanje je možno po telefonu na telefonski številki 01 58 44 222 - sprejem klicev je ob ponedeljkih med 8. in 12. uro ali po elektronski pošti pregledi.uv@zd-lj.si (s pripisom telefonske številke, na kateri ste dosegljivi, številke kartice zdravstvenega zavarovanja ter datuma rojstva).

Na naročen termin pregleda prihajajte pravočasno oz. 5 minut pred terminom, s seboj imejte že vnaprej izpolnjen COVID vprašalnik. Pacienti z drugimi zdravstvenimi težavami v predelu ustne votline, zob ali protez se na pregled naročijo k osebnemu zobozdravniku.

Ordinacijski čas: izmenično oz. po razporedu

ponedeljek: 7.00 - 12.00
sreda: 15.00 - 20.00