Skoči do osrednje vsebine
Search... SL EN Login

Login for employees

Obvestila

Z veseljem napovedujemo prihajajoči konzorcijski sestanek v okviru projekta SCUBY. Cilj projekta SCUBY je bil razviti skupni paket integrirane oskrbe za hipertenzijo in sladkorno bolezen tipa 2 v državah z nizkimi in srednjimi dohodki, s poudarkom na ranljivih skupinah prebivalstva. Projekt je v štirih letih potekal v Kambodži, Sloveniji in Belgiji, pri čemer so ključni odločevalci na vseh ravneh sodelovali pri oblikovanju časovnih načrtov za razširjanje ter ugotavljanju priložnosti in ovir.

Ker se projekt junija 2023 končuje, vas vabimo, da se nam pridružite na zadnji priložnosti za diseminacijo – konzorcijskem sestanku SCUBY. Ta dogodek bo platforma za razpravo in sodelovanje v smeri izboljšanja integrirane oskrbe hipertenzije in sladkorne bolezni tipa 2 v državah z nizkimi in srednjimi dohodki. Udeleženci bodo imeli priložnost spoznati različne izkušnje in skupna spoznanja iz projekta, ki se odražajo v časovnih načrtih za povečanje obsega. Ključni deležniki iz vsake države in svetovne zdravstvene skupnosti bodo razpravljali o rezultatih projekta in njihovih posledicah za politike integrirane oskrbe, zdravstvene organizacije in ljudi s kroničnimi boleznimi.

Konzorcijski sestanek SCUBY bo neprecenljiva priložnost za seznanitev z najnovejšimi raziskavami in najboljšimi praksami na področju integrirane oskrbe hipertenzije in sladkorne bolezni tipa 2. Pridružite se nam in sodelujte v razpravi ter pomagajte oblikovati prihodnost integrirane oskrbe kroničnih bolezni.

Več informacij: https://www.scuby.eu/post/scuby-colloquium-25th-may-2023-in-antwerp

Obveščamo vas, da bo v PETEK, 10. 3. 2023, POPOLDAN, Zdravstveni dom Rudnik IZJEMOMA ZAPRT. Za nujne in neodložljive storitve bodo za vsa zdravstvena varstva v popoldanskem času organizirane dežurne ambulante v Zdravstvenem domu Vič, Šestova ulica 10, Ljubljana, za več informacij lahko pokličete na telefonsko številko 01 2004 500.

V primeru nujnega, življenjsko ogrožajočega stanja pokličite 112.

Hvala za razumevanje.

V ZD Ljubljana v PE Rudnik trenutno delujeta dve ambulanti za neopredeljene zavarovane osebe, ki sta dosegli glavarinski količnik in ne moreta več opredeliti novih pacientov. Vse ostale paciente, ki ste v enoti Rudnik imeli nazadnje izbranega osebnega zdravnika naprošamo, da za naročanje na pregled pokličete na tel. št. 01 42 02 400.

ORDINACIJSKI ČAS AMBULANTE ZA NEOPREDELJENE 1 (bivši pacienti zdravnika Horvat Tadeja)

URNIK dela v tednu od 20. 3. do 24. 3. 2023:

 • Ponedeljek: 14.00 do 17.30
 • Torek: 7.00–11.30
 • Sreda: 14.00-18.30
 • Četrtek: v ambulanti je prisotna samo medicinska sestra od 7.30-10.30
 • Petek: 7.00–11.30

Naročanje na pregled je obvezno, in sicer pacienti pokličejo na telefonsko številko 01 4202 432 v ordinacijskem času ambulante. 

ORDINACIJSKI ČAS AMBULANTE ZA NEOPREDELJENE 2 (bivši pacienti zdravnice Zale Kumše Gale)

URNIK dela v tednu od 20. 3. do 24. 3. 2023:

 • Ponedeljek: 7.00 do 10.30
 • Torek: 7.00–11.30
 • Sreda: 7.00-10.30
 • Četrtek: 7.00-10.30
 • Petek: 12.30–17.00

Naročanje na pregled je obvezno, in sicer pacienti pokličejo na telefonsko številko 01 4202 405 v ordinacijskem času ambulante.

Vse ostale paciente, ki ste v enoti Rudnik imeli nazadnje izbranega osebnega zdravnika naprošamo, da za naročanje na pregled v ambulanto za neopredeljene pokličite na tel. Št. 01 42 02 400.

Glede na število kadra, ki je na razpolago za delo v ambulantah za neopredeljene, sprva ne bomo mogli zagotoviti opredelitve vsem pacientom, ki so trenutno brez osebnega zdravnika. Ne glede na to pa bomo še vedno zdravstveno oskrbo zagotavljali vsem osebam, ki jo bodo potrebovali, in sicer v enotah, kjer so imeli osebnega zdravnika, torej v doslej že vzpostavljenih kroničnih, akutnih, administrativnih ambulantah in ambulantah za preveze ran. Vsem pacientom svetujemo, da recepte za kronično terapijo, napotnice za kontrolne preglede, naročilnice za medicinske pripomočke naročijo pravočasno (vsaj 10 dni pred iztekom), saj bodo administrativne storitve praviloma urejene v roku enega tedna od naročila in res vljudno prosimo, da to pacienti upoštevajo.

Spoštovani,

revija VIVA tudi letos organizira izbor Moj zdravnik, s katerim želijo poiskati najsrčnejše zdravnike in zdravnice ter se jim zahvaliti za dobro opravljeno delo. Glasujete lahko vse do 15. aprila 2023. 

Glasujete tukaj: Glasovnica moj zdravnik 2023

Vabljeni h glasovanju!

Spoštovane pacientke in pacienti!

Zaradi izboljšanja epidemiološke situacije v ZD Ljubljana sproščamo ukrepe glede nošnje zaščitnih mask.

Nošenje maske ostaja obvezno za vse obiskovalce v primeru znakov respiratornega obolenja.

Nošenje maske je še vedno priporočljivo v prostorih, kjer ni možno zagotavljati ustreznega prezračevanja in medsebojne razdalje, še posebej to velja za bolj ogrožene, kot so starejši, osebe s pridruženimi obolenji in imunsko oslabeli.

V tem tednu v okviru ZD Ljubljana vzpostavljamo še osmo ambulanto za neopredeljene zavarovane osebe. Po dveh ambulantah v PE Rudnik, dveh v ZD Šiška in eni v ZD Bežigrad se vzpostavlja še tretja ambulanta v PE Polje.

ORDINACIJSKI ČAS AMBULANTE ZA NEOPREDELJENE POLJE 3

 • torek: 14.30-18.30
 • sreda: 15.00-19.00
 • četrtek: 14.30-18.30
 • petek: 7.00-13.00 in 14.30-18.30
 • sobota: 7.00-13.00

Naročanje na pregled je na telefonsko številko 01 5864 908 v ordinacijskem času ambulante. 

Za splošne informacije lahko pokličete vsak delovni dan med 8.30 in 14.30 na telefonsko številko 041 785 662.

Več informacij o ambulantah

V ZD Ljubljana - Šiška, Derčeva ulica 5, trenutno delujeta dve ambulanti za neopredeljene zavarovane osebe, ki sta dosegli glavarinski količnik in ne moreta več opredeliti novih pacientov. Ne glede na to, se ob zdravstvenih težavah na ambulanti lahko obrnejo vsi, ki so imeli v enoti Šiška izbranega osebnega zdravnika.

ORDINACIJSKI ČAS AMBULANTE ZA NEOPREDELJENE ŠIŠKA 1

ponedeljek: 7.00-11.00
torek: 15.00-19.00
četrtek: 7.00-11.00

Naročanje na pregled je na telefonsko številko 01 5815 357 v ordinacijskem času ambulante. Elektronska komunikacija z ambulanto za neopredeljene paciente poteka preko Portala za paciente.


ORDINACIJSKI ČAS AMBULANTE ZA NEOPREDELJENE ŠIŠKA 2

ponedeljek: 7.00-11:00
sreda: 7.00 – 11.00

_____________________

Spoštovani,

obveščamo vas, da bo Ambulanta za neopredeljene paciente 2 v enoti ZDL Šiška, Derčeva ulica 5, v sredo  5. 4. 2023 izjemoma delovala popoldne od 14.00-18.00 ure.

Hvala za razumevanje.

_____________________

Naročanje na pregled je na telefonsko številko 01 5815 376 v ordinacijskem času ambulante. Elektronska komunikacija z ambulanto za neopredeljene paciente poteka preko Portala za paciente. 

Pacienti, ki so do nedavnega imeli osebnega zdravnika v enoti Šiška, a se niso mogli opredeliti v ambulanti za neopredelje paciente, za naročanje receptov, napotnic, nenujne preglede lahko pišejo na elektronski naslov narocanje.ambulanta18.sis@zd-lj.si.

Glede na število kadra, ki je na razpolago za delo v ambulantah za neopredeljene, sprva ne bomo mogli zagotoviti opredelitve vsem pacientom, ki so trenutno brez osebnega zdravnika. Ne glede na to pa bomo še vedno zdravstveno oskrbo zagotavljali vsem osebam, ki jo bodo potrebovali, in sicer v enotah, kjer so imeli osebnega zdravnika, torej v doslej že vzpostavljenih kroničnih, akutnih, administrativnih ambulantah in ambulantah za preveze ran. Vsem pacientom svetujemo, da recepte za kronično terapijo, napotnice za kontrolne preglede, naročilnice za medicinske pripomočke naročijo pravočasno (vsaj 10 dni pred iztekom), saj bodo administrativne storitve praviloma urejene v roku enega tedna od naročila in res vljudno prosimo, da to pacienti upoštevajo.

Spoštovani!

S ponosom napovedujemo dogodek v skupni organizaciji Zdravstvenega doma Ljubljana in Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, in sicer

2. mednarodno znanstveno konferenco v primarnem zdravstvu z naslovom: »INTERPROFESSIONAL TEAM WORK AND QUALITY IN HEALTH CARE«, ki bo potekala 23. - 24. novembra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Logo ISCPC končni 01

Konferenca je namenjena vsem strokovnjakom, vključenim v primarno zdravstveno oskrbo, izobraževalnemu kadru, študentom in ključnim mnenjskim oblikovalcem.

V luči krepitve primarnega nivoja in njegovega integriranja s sekundarnim in terciarnim vas vabimo, da preko svojih kanalov obvestite in pozovete k udeležbi in oddaji znanstvenih prispevkov čim več udeležencev. 

Glavne teme konference so:

 • integrirana oskrba na primarni ravni
 • kakovost in varnost medpoklicnega dela na primarni ravni
 • trajnost in planetarno zdravje na primarni ravni
 • medpoklicno izobraževanje in usposabljanje v zdravstvu s simulacijami in drugimi novimi pristopi

Prijave so možne na: https://www.iscpc.si/index.php/registration.

Več o konferenci in o rokih za oddajo izvlečkov ter celotnih člankov si lahko preberete na spletni strani https://www.iscpc.si/.

Veselimo se vaših prijav na konferenco!

Vljudno vabljeni!

Organizacijski odbor ISCPC

V Dnevnih centrih aktivnosti za starejše (DCA) v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana potekajo usposabljanja za uporaba portala za paciente ZD Ljubljana.

Termini in lokacije:
- četrtek, 2. 3. 2023, ob 15.00 v DCA Kunavarjeva
- četrtek, 9. 3. 2023, ob 15.00 v DCA Puhova
- četrtek, 16. 3. 2023, ob 15.00 v DCA Zalog
- četrtek, 23. 3. 2023, ob 15.00 v DCA Gosposvetska
- četrtek, 30. 3. 2023, ob 15.00 v DCA Povšetova
- četrtek, 6. 4. 2023, ob 15.00 v DCA Tržaška

Srečanja so namenjena uporabi portala. Udeleženci lahko s seboj prinesejo pametni telefon, prenosnik ali tablico, s katerimi dostopajo do portala. Število udeležencev je omejeno, zato so do zapolnitve prostih mest obvezne prijave v pisarni DCA.

Vljudno vabljeni! 

Page 1 of 10
banner cepljenje

Simulation Centre

Mediation Centre

Model Practices in Family Healthcare

Read more

CHC LJUBLJANA PRESENTATION VIDEO

By using this website, you agree to the use of cookies in accordance with our Privacy and Cookie Policy MOD_COOKIES_SETTINGS_BTN

Cookie settings

This site uses cookies
Some of these cookies are essential, while others help us to improve your experience by providing insights into how the site is being used.

Necessary cookies enable core functionality. The website cannot function properly without these cookies and can only be disabled by changing your browser preferences.

Analytical cookies help us to improve our website by collecting and reporting information on its usage.