In case of symptoms suspected of COVID-19 (fever, cough, shortness of breath, cold, sore throat, diarrhoea, vomiting), make an appointment over the phone and do not enter community health centre unannounced.

Search... SL EN Login

Login for employees

Obvestila

ZD Ljubljana 12. februarja 2021, organizira 1. mednarodno znanstveno konferenco v primarnem zdravstvu (ISCPC) v Sloveniji z naslovom: INTERPROFESSIONAL TEAM WORK AND QUALITY IN HEALTH CARE, ki bo zaradi nepredvidljive epidemiološke situacije potekala virtualno, z neposrednim prenosom preko spleta. Konferenca je namenjena vsem strokovnjakom, vključenim v zdravstveno oskrbo na primarni ravni, izobraževalnemu kadru, študentom in ključnim mnenjskim oblikovalcem.

V luči krepitve primarnega nivoja in njegovega integriranja s sekundarnim in terciarnim vas vabimo, da se prijavite na prvo znanstveno konferenco v Sloveniji na primarni ravni.

Prijave so možne na: https://www.iscpc.si/index.php/registration.

 

 

Z 12.1.2021  smo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, dvorana A, pričeli tudi s cepljenjem proti covid-19, in sicer najprej izključno tistih pacientov, ki sodijo v prioritetne skupine za cepljenje in so se prijavili pri osebnem zdravniku ter bili na cepljenje tudi pozvani s strani njihovega osebnega zdravnika in so prejeli tudi točen termin cepljenja.

Starostnike, ki potrebujejo pomoč pri gibanju, lahko na cepilno mesto pripeljejo svojci, dostop z avtomobilom je možen do vhodnih vrat cepilnega mesta na Gospodarskem razstavišču. Prav tako so na vhodu na voljo invalidski vozički, če ga posameznik potrebuje in dodatna pomoč s strani zdravstvenega osebja.

 

Z 12. 1. 2021 bo izvajanje množičnega testiranja s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) potekalo v dvorani A na Gospodarskem razstavišču, Dunajska cesta 18, Ljubljana. Testiranje s HAGT bomo na Gospodarskem razstavišču (GR) izvajali zaradi lažje dostopnosti in večjega prostora ob večjem povpraševanju, zato testiranja ne bo več v Športni dvorani Kodeljevo. Testiranje s HAGT v dvorani A na Gospodarskem razstavišču bomo  do nadaljnjega izvajali od ponedeljka do petka, od 11:00 do 15:00, s sprejemom do 13:30.

Občani, ki bi se želeli testirati, s seboj prinesejo osebni dokument in zdravstveno izkaznico, obvezno je nošenje zaščitne maske in vzdrževanje medosebne razdalje med čakanjem na testiranje. Na lokaciji testiranja se izvede bris nosnožrelnega prostora. Osebe s pozitivnim rezultatom bomo poklicali v roku ene ure od testiranja, negativni rezultati bodo sporočeni preko sms obvestila. Testiranje je za prebivalce brezplačno. Na testiranje se zaenkrat ni potrebno naročiti.

Še vedno velja, da v kolikor imate simptome in znake okužbe covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave) ostanite doma in se posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti in sledite prejetim navodilom.

Od petka, 1. januarja, lahko ženske, otroci, žrtve nasilja, poiščejo pomoč na 24-urni svetovalni telefonski liniji SOS telefon. Telefonska številka 080 11 55 je brezplačna, anonimna in zaupna, na voljo pa bo 24-ur na dan, vse dni v tednu.

Spoštovane pacientke in pacienti,

glede na usmeritve MZ in NIJZ ter v skladu z Nacionalno strategijo cepljenja, bo cepljenje proti covid-19 v prvi fazi v splošni populaciji namenjeno starejšim od 60 let in kroničnim bolnikom, ki imajo večje tveganje za potek bolezni. Cepljenje bo predvidoma potekalo postopoma glede na dostopnost cepiva, tako da bo najprej namenjeno starejšim od 80 let, nato starejšim od 70 let, nato starejšim od 60 let in nato tudi mlajšim kroničnim bolnikom.

Interes za cepljenje lahko sporočite po telefonu oziroma po elektronski pošti v ambulanto vašega osebnega zdravnika. Nadaljnja navodila glede cepljenja boste prejeli s strani osebnega zdravnika, ko bo cepljenje glede na prednostne skupine izvedljivo.

Najpogostejša vprašanja in odgovori glede cepljenja proti covid-19

Ne pozabimo, da lahko vsak izmed nas pomembno zmanjša tveganje za okužbo in širjenje okužbe s SAR-CoV-2 z izvajanjem osnovnih ukrepov, kot so:
- redno in temeljito umivanje rok;
- razkuževanje rok, v primeru, da voda in milo nista dostopna;
- ne dotikamo se obraza (oči, nosu in ust) z nečistimi/neumitimi rokami;
- izogibamo se tesnih stikov z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni (upoštevamo varno razdaljo 1,5 metra);
- upoštevamo pravilno higieno kašlja;
- upoštevamo pravila socialnega distanciranja, kar pomeni, da se brez potrebe ne družimo z osebami izven skupnega gospodinjstva, pazimo na razdaljo najmanj 1,5 m oz 2 m.

Ostanite zdravi!

ZD Ljubljana je vključen v nacionalni sistem enotnega obveščanja o rezultatih testiranja na virus SARS-COV-2 preko SMS sporočil.

PACIENTI BOSTE O REZULTATU TESTIRANJA OBVEŠČENI PREKO SMS SPOROČILA S ŠTEVILKE 051 285 886.

KAKO POTEKA OBVEŠČANJE O REZULTATIH TESTIRANJA?

  • S številke 051 285 886 boste prejeli SMS sporočilo, da je rezultat vašega testiranja na voljo.
  • Na prejeto SMS sporočilo lahko odgovorite na 2 načina, opisana v tabeli spodaj:

Pacienti s kartico ZZZS

Pacienti brez kartice ZZZS

Vaš SMS odgovor:

zadnja dva znaka številke kartice ZZZS  

Vaš SMS odgovor:

štirimestna letnica rojstva   

  • Če boste odgovorili pravilno, boste v naslednjem SMS sporočilu prejeli rezultat testiranja. V primeru pozitivnega rezultata boste prejeli tudi TAN kodo za aplikacijo #OstaniZdrav.
  • Če na SMS ne boste odgovorili pravilno ali ste zavrnili obveščanje po SMS ali ste kot kontakt za obveščanje navedli stacionarno telefonsko številko, vas bomo o rezultatih obvestili s klicnega centra vstopne točke za odvzem brisov Zdravstvenega doma Ljubljana.
  • Rezultat testiranja COVID-19 lahko preverite tudi na portalu zVEM: https://zvem.ezdrav.si (dostop je možen z digitalnim potrdilom).
  • V primeru, da potrebujete pisni izvid testiranja, po prejemu SMS sporočila o rezultatu testiranja pošljite zahtevo za pisni izvid na korona@zd-lj.si ali pokličite na telefonsko številko +386 31 619 359 oziroma 031 619 359.

Več informacij o obveščanju na spletni strani NIJZ: www.nijz.si/rezultati-covid

V decembru 2020 v ZD Ljubljana pričenjamo s preventivnimi pregledi ustne votline s ciljem zgodnjega odkrivanja rakavih sprememb v ustni votlini. Pregledi so namenjeni tistim pacientom, ki imajo nenavadne spremembe v ustni votlini, ki jih še niso obravnavali pri zdravniku oziroma zobozdravniku. Zgodnje odkrivanje raka je namreč izjemno pomembno, saj je v tem primeru ozdravitev skorajda 100 odstotna.

Preventivne preglede ustne votline izvajajo zobozdravniki ZD Ljubljana, in sicer v enoti Moste-Polje, na Prvomajski ulici 5. Na pregled se je potrebno NAROČITI. Naročanje je možno po telefonu na telefonski številki 01 58 44 222 - sprejem klicev je ob ponedeljkih med 8. in 12. uro ali po elektronski pošti pregledi.uv@zd-lj.si (s pripisom telefonske številke, na kateri ste dosegljivi, številke kartice zdravstvenega zavarovanja ter datuma rojstva).

Na naročen termin pregleda prihajajte pravočasno oz. 5 minut pred terminom, s seboj imejte že vnaprej izpolnjen COVID vprašalnik. Pacienti z drugimi zdravstvenimi težavami v predelu ustne votline, zob ali protez se na pregled naročijo k osebnemu zobozdravniku.

Ordinacijski čas: izmenično oz. po razporedu

ponedeljek: 7.00 - 12.00
sreda: 15.00 - 20.00

Cepljenje proti gripi v mobilni enoti Simulacijskega centra ZD Ljubljana je v letošnjem letu prvenstveno namenjeno zaposlenim v večjih organizacijskih enotah kot so npr. fakultete, MOL, ZPIZ, ministrstva. Gre za vnaprej planirana cepljenja zainteresiranih zaposlenih in ne mimoidočih, v ta namen je ZD Ljubljana tudi nabavil predvideno število cepiv. Izvajamo primer dobre prakse izboljšanja precepljenosti proti gripi, pri čemer z mobilno enoto pridemo v neposredno bližino uporabnikov, na njihovo željo, zaposlenim pa tako ni potrebno za daljši čas zapuščati delovnega mesta. Ob tem razbremenjujemo time po ambulantah, ko imajo z bolnimi ogromno dela, da cepljenje izvajamo ločeno.

V enotah ZD Ljubljana se cepljenje izvaja pri osebnih zdravnikih in trenutno imamo cepiva na voljo še za do sedaj naročene paciente. Po dostavi dodatnih odmerkov s strani NIJZ, ki bo predvidoma sredi novembra, bodo imele prednost pri cepljenju proti gripi skladno z navodili NIJZ najranljivejše skupine, ki jih bodo iz ambulant tudi poklicali.

Spoštovani!

Z namenom zagotavljanja psihosocialne podpore pri morebitnem težjem spoprijemanju s trenutno epidemiološko situacijo je ponovno vzpostavljena možnost tovrstne pomoči. Svetovanje poteka na brezplačni telefonski številki 080 51 00. Telefonska psihosocialna podpora deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu. Pomoč nudijo izkušeni psihologi, psihoterapevti in drugi strokovnjaki s področja duševnega zdravja. Vključujejo se tudi strokovnjaki iz ZD Ljubljana. 

Povezava NIJZ: https://www.nijz.si/sl/zazivel-nov-telefon-za-psiholosko-podporo-ob-epidemiji-covid-19-080-51-00

Ker pogovor daje moč 1

Obveščamo vas, da je z dnem 1.11.2020 zdravnik Mario Bartolac, dr. med., spec. prenehal z delom v ZD Ljubljana.

Vse paciente in pacientke naprošamo, da si poiščejo novega družinskega zdravnika. Novo izbiro osebnega zdravnika pacienti uredijo pri zdravnikih, ki še sprejemajo nove paciente. Na naši spletni strani je objavljen seznam zdravnikov in zobozdravnikov, ki še sprejemajo nove paciente in se redno posodablja. Ker trenutno v ZD Ljubljana ni prostega družinskega zdravnika, svetujemo, da se za opredelitev obrnete še na zdravnike zasebnike in zdravnike s koncesijo, ki so še dolžni opredeljevati.

V ZD Ljubljana - Center bomo poskrbeli za nujne in neodložljive preglede z nadomestnimi zdravniki.


NADOMEŠČANJE - JANUAR 2021:

ponedeljek, 04.01. dop.- dr. Tršan
torek, 05.01. pop. - dr. Smrekar Hema
sreda, 06.01. dop. - dr. Krajnc
četrtek, 07.01. dop. - dr. Tršan
petek, 08.01. dop. - dr. Starič


ponedeljek, 11.01. dop. - dr. Tršan
torek, 12.01. dop. - dr. Smrekar Hema
sreda, 13.01. dop. - dr. Troha
četrtek, 14.01. dop. - dr. Tršan
petek, 15.01. dop. - dr. Troha


ponedeljek, 18.01. dop. - dr. Tršan
torek, 19.01. pop. - dr. Smrekar Hema
sreda, 20.01. pop. - dr. Jurkovič
četrtek, 21.01. dop. - dr. Tršan
petek, 22.01. dop. - dr. Jurkovič


ponedeljek, 25.01. dop. - dr. Tršan
torek, 26.01. pop. - dr. Smrekar Hema
sreda, 27.01. dop. - dr. Fras
četrtek, 28.01. dop. - dr. Tršan
petek, 29.01. dop. - dr. Beg

 

 

 

Page 1 of 7

Simulation Centre

Mediation Centre

Model Practices in Family Healthcare

Read more

CHC LJUBLJANA PRESENTATION VIDEO

By using this website, you agree to the use of cookies in accordance with our Privacy and Cookie Policy MOD_COOKIES_SETTINGS_BTN

Cookie settings

This site uses cookies
Some of these cookies are essential, while others help us to improve your experience by providing insights into how the site is being used.

Necessary cookies enable core functionality. The website cannot function properly without these cookies and can only be disabled by changing your browser preferences.

Analytical cookies help us to improve our website by collecting and reporting information on its usage.