V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Obvestila

Obveščamo vas, da je zdravnica Maja Androjna, dr. med., spec, z 21. 11. 2021, prenehala z delom v ZD Ljubljana enota Šiška.

Novega novega osebnega zdravnika lahko izberete s seznama razpoložljivih zdravnikov, ki ga vsak začetek meseca osvežuje ZZZS, https://partner.zzzs.si/wps/portal/portali/aizv/zdravstvene_storitve/izbira_osebnega_zdravnika/seznam_zdr_v_spl_amb_otr_in_sol_dispan/

Za prenos kartoteke lahko pišete po elektronski pošti : narocanje.ambulanta18.sis@zd-lj.si

Za nujne in neodložljive storitve (urejanje bolniškega staleža, receptov, napotnic, delovnih nalogov ali morebiten datum pregleda) pokličite na telefonsko številko 01/5815 200 ali pišite na naslov narocanje.ambulanta18.sis@zd-lj.si 

V primeru urgentne situacije pokličite 112.

Od petka, 19. 11. 2021, dalje bo PCR testiranje za dijake in šolarje Mestne občine Ljubljana organizirano v garažni hiši Stožice (vhod 1, 2). Odvzem PCR brisov bo na lokaciji Stožice izključno za njih potekal vsak ponedeljek, sredo in petek med 12. in 15. uro. Za odvzem PCR brisa se šolarjem in dijakom ni potrebno naročiti.

Na PCR testiranje osnovnošolci in dijaki s seboj obvezno prinesejo osebno in zdravstveno kartico ter primerno zaščiteno testno ploščico (dokazilo o pozitivnem rezultatu HAG).

Vse osebe, ki so imele ob (samo)testiranju na SARS-CoV-2 pozitiven rezultat, se za PCR testiranje obvezno naročijo na vstopni točki za odvzem brisov na Metelkovi ulici na telefonski številki +386 31 619 359 ali +386 31 619 255. Ob naročanju na PCR testiranje osebe navedejo KZZ številko (na sliki). Nenaročenih oseb na PCR testiranje ne bomo sprejemali. Ob prijavi navedejo tudi svojo mobilno telefonsko številko za obveščanje o rezultatih testiranja.

 kzz

Vsem osebam bo zagotovljeno testiranje znotraj 24 ur.

Na odvzem PCR brisa osebe obvezno prinesejo osebno in zdravstveno izkaznico.

Pred odvzemom osebe predložijo tudi dokazilo o pozitivnem rezultatu HAG, torej primerno zaščiteno testno ploščico (ob tem lahko pokažejo še fotografijo), ali izpolnjen evidenčni list zaposlenega.

Osebe se PCR testiranja obvezno udeležijo z zaščitno masko.

Od ponedeljka, 8. novembra 2021, bo množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT), ki se izvaja v prostorih Mestne občine Ljubljana na Pogačarjevem trgu 3 (stavba Kresija) potekalo vsak delovnik od 8.00 - 14.30. Testiranje s HAGT je brezplačno.

Občani, ki bi se želeli testirati, s seboj prinesejo osebni dokument in zdravstveno izkaznico, obvezno je nošenje zaščitne maske in vzdrževanje medosebne razdalje med čakanjem na testiranje. Na lokaciji testiranja se izvede bris nosnožrelnega prostora. Osebe s pozitivnim rezultatom bomo poklicali v roku ene ure od testiranja, negativni rezultati bodo sporočeni preko sms obvestila. Če sms obvestila niste prejeli v roku 24 ur, pošljite sporočilo na elektronski naslov: koronabris@zd-lj.si.

Osnovni pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi, to je brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil.

V primeru, da imate simptome in znake okužbe covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave) ostanite doma in se posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti in sledite prejetim navodilom.

Večje skupine se lahko naročijo za termin hitrega testiranja na elektronski naslov koronabris@zd-lj.si ali na telefonski številki 041 399 832 (dosegljiva vsak delavnik med 9.00 - 10.00).

Cepljenje proti sezonski gripi v ZD Ljubljana poteka pri osebnih zdravnikih, v nekaterih enotah so organizirani tudi termini organiziranega cepljenja v cepilnih ambulantah. Na cepljenje se zainteresirani naročijo v ambulanti osebnega zdravnika po telefonu ali najbolje po e-pošti. Osebe brez izbranega osebnega zdravnika se lahko na cepljenje proti gripi naročijo v enoti ZD Ljubljana, kjer so imeli nazadnje izbranega osebnega zdravnika.

V sklopu Cepilnega centra na Metelkovi ulici 9 se je mogoče sočasno cepiti proti covid-19 in gripi. Za  sočasno cepljenje proti covid-19 in gripi je potrebno predhodno naročanje preko spletne strani na https://narocanja.zd-lj.si/275. Za cepljenje proti gripi in proti covid-19 ni potrebno izpolnjevati pogoja PCT.

Na dan cepljenja s seboj prinesite izpolnjen Vprašalnik o zdravstvenem stanju pred cepljenjem in izjava o privolitvi na cepljenje

Več o cepljenju proti gripi si lahko preberete na spletni strani: https://www.nijz.si/sl/zacenja-se-cepljenje-proti-gripi-v-sezoni-20212022


Enota Bežigrad

Cepljenje proti gripi se izvaja pri izbranih osebnih zdravnikih ob predhodnem naročilu.


Enota Center

Cepljenje proti gripi se izvaja pri izbranih osebnih zdravnikih ob predhodnem naročilu.


Enota Moste-Polje

Pacienti se na cepljenje v enoti Moste-Polje naročijo preko izbranega osebnega zdravnika, preko e-pošte ali telefona.


Enota Šentvid

Termin organiziranega cepljenja:

- sreda, 8.12.2021, od 7.00 do 8.30 ure

Pacienti se na cepljenje naročijo preko izbranega osebnega zdravnika ali preko spletne strani na https://narocanja.zd-lj.si/246.

 

Enota Šiška

Pacienti se na cepljenje naročijo preko izbranega osebnega zdravnika, preko e-pošte ali telefona. Osebe, ki nimajo opredeljenega zdravnika in se želijo cepiti, pokličejo informacije 01 5815 200 ali pišejo nadomestnemu zdravniku po seznamu na spletni strani ZD Ljubljana.


Enota Vič-Rudnik

Za cepljenje v enoti VIČ se pacienti naročijo preko izbranega osebnega zdravnika ali preko spletne strani na https://narocanja.zd-lj.si/266.

 

 

Pričenjamo s cepljenjem proti gripi. Za cepljenje ni potrebno izpolnjevati pogoja PCT.

Več o cepljenju proti gripi si lahko preberete na spletni strani: https://www.nijz.si/sl/zacenja-se-cepljenje-proti-gripi-v-sezoni-20212022

Na dan cepljenja s seboj prinesite izpolnjen vprašalnik na spodaj navedeni povezavi:

Vprašalnik o zdravstvenem stanju pred cepljenjem in izjava o privolitvi v cepljenje: https://www.zd-lj.si/zdlj/images/Koronavirus/OBR_463_-_Vprasalnik_o_zdravstvenem_stanju_pred_cepljenjem_in_izjava_o_privolitvi_6.pdf

Na cepljenje se lahko prijavite preko izbranega osebnega zdravnika (po telefonu ali e-pošti).

Pacienti se lahko na cepljenje prijavijo pri izbranem osebnem zdravniku (po telefonu ali e-pošti).

Za vse tiste, ki nimajo opredeljenega zdravnika in se želijo cepiti, pokličejo informacije 01 5815 200 ali pišejo nadomestnemu zdravniku po seznamu na spletni strani ZD Ljubljana.

 

Stran 1 od 9
banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.