V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Obvestila

Prosto dostopni termini cepljenja (brez naročanja) proti covid-19 so na voljo od  21. 9. do 26. 9. 2021 v naslednjih terminih:

Cepljenje proti covid 19 20. 26.9

V ponedeljek, 20. 9. 2021, se cepljenje izvaja samo za NAROČENE osebe preko Portala zVEM, prosto dostopnih terminov ta dan NI. 

Cepiva Janssen trenutno ni na zalogi. Cepljenje s tem cepivom bomo omogočili, ko bo cepivo ponovno na voljo.

Prost dostop do cepljenja pomeni, da oseba pride na cepilno mesto in počaka, da pride na vrsto. Če želi biti oseba cepljena na termin brez čakanja, se na cepljenje še vedno lahko prijavi oz. naroči.

Spoštovani!

Uporaba 3. odmerka cepiva proti covid-19 je priporočljiva za:
- oskrbovance DSO
- osebe stare 70 let in več in posebej ranljive kronične bolnike ne glede na starost

S tretjim/poživitvenim odmerkom je možno cepljenje tudi za vse ostale, ki so opravili osnovno cepljenje proti covid-19, če tako želijo. Ker 3. odmerek cepiva zaenkrat ni registriran, naj osebe (iz skupin za katere ni priporočil), ki ga želijo prejeti na lastno željo, izpolnijo izjavo.

Za tretji odmerek se uporabi mRNA cepivo (Pfizer ali Moderna). Priporočen presledek med osnovnim cepljenjem in tretjim/poživitvenim odmerkom je vsaj 6 mesecev.

Osebam s presajenimi organi in težje imunsko oslabljenim osebam glede na priporočila NIJZ z dne 3.9.2021 se priporoča 3. odmerek cepiva proti COVID-19 kot dodatni odmerek osnovne sheme, ker je pri njih odziv na osnovno cepljenje slabši. Minimalen presledek med osnovnim cepljenjem in tretjim odmerkom naj bo v teh primerih 4 tedne. Pri teh osebah je pri cepljenju potrebno priložiti zdravniško potrdilo.

Osebe, ki želijo tretji odmerek, lahko pridejo na cepljenje v prosto dostopnih terminih.

Na cepljenje prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja, osebno izkaznico, cepilni kartonček ter zdravniško potrdilo (pri osebah s presajenimi organi in težje imunsko oslabljenih osebah).

NIJZ: Priporočila za cepljenje proti covid-19_september

 

Glede na Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki velja od 6. 9. 2021 dalje, dostopen na http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ODLO2588#  so vsa testiranja s HAGT samoplačniška. Zaračunamo jih skladno z veljavnim cenikom ZDL. V breme proračuna (ZZZS storitev) so HAGT glede na 10. člen Odloka le za osebe, ki se ne smejo cepiti, kar dokazujejo s pisnim potrdilom zdravnika.

Javnost obveščamo, da bomo od ponedeljka, 30. 8. 2021, testiranja s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) izvajali na novi lokaciji. Testiranja za splošno populacijo, ki smo jih doslej izvajali v mobilni enoti Simulacijskega centra ZD Ljubljana pred Mestno hišo (Mestni trg 1) v Ljubljani, se bodo po novem izvajala v prostorih Mestne občine Ljubljana na Pogačarjevem trgu 3 (stavba Kresija).

Od ponedeljka, 6. 9. 2021, bo testiranje potekalo vsak delovnik od 7.30 do 14. 30.

 

Spoštovani uporabniki specialistične ambulante za otroško in preventivno zobozdravstvo zobozdravnice Mojce Košorok!

Obveščamo vas, da se ambulanta zobozdravnice Mojce Košorok s 6.9.2021 seli v enoto ZD Vič, Šestova ulica 10, Ljubljana. Po tem datumu bo ambulanta dosegljiva na telefonski številki 01 2004 694. Urnik bo spremenjen, zato vas naprošamo, da za več informacij obiščete urnik zdravnice.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Obveščamo vas, da se s 1. 9. 2021 Ambulanta LEK seli v prostore ZD Ljubljana-Šiška, Derčeva ulica 5.

Za vse že opredeljene paciente pri zdravnici Simoni KRAMAR JAKI, dr. med., spec., bo ambulanta obratovala:

  • ob torkih popoldne od 12.30 do 19.30
  • ob četrtkih dopoldne od 7.00 do 14.00

Ambulanta bo v delovnem času dosegljiva:
- po telefonu: 01/58 15 359
- elektronsko: narocanje.simona.kramar-jaki@zd-lj.si

Obveščamo vas, da je družinska zdravnica Branka Mrvalj Rajterič, dr. med., spec. prenehala z delom v ZD Ljubljana. Novo izbiro osebnega zdravnika pacienti uredijo pri zdravnikih, ki še sprejemajo nove paciente. Na spletni strani ZD Ljubljana je objavljen seznam zdravnikov in zobozdravnikov, ki še sprejemajo nove paciente in se redno posodablja. Ker trenutno v ZDL ni prostega družinskega zdravnika, svetujemo, da se za opredelitev obrnete še na zdravnike zasebnike in zdravnike s koncesijo v MOL, ki so še dolžni opredeljevati. Seznam le teh objavlja ZZZS.

Za nujne in neodložljive preglede se lahko obračate na dežurnega zdravnika v ZD Fužine po razporedu, informacije o razporedih prejmete na tel. 01/54 72 800 oz. pišite na e-poštni naslov: narocanje.dusanka.lendero-pintar@zd-lj.si.

Hvala za razumevanje.«

Stran 1 od 8
banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.