V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

V zdravstvenem domu je nošenje zaščitne maske OBVEZNO za vse obiskovalce.

Obvestila

Obveščamo vas, da v Zdravstvenem varstvu odraslih PE Rudnik s 1.10. prehajamo na digitalno komunikacijo preko portala za paciente zdravstvenega doma Ljubljana. Klasična elektronska pošta se s tem datumom ukinja, zato na elektronsko pošto ne bomo odgovarjali. Še vedno pa ohranjamo ostale poti naročanja preko telefona, osebno in po pošti.

Vse informacije glede portala so dostopne na naslovu: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=901:portal-za-paciente-nov-nacin-elektronske-komunikacije-z-ambulanto&catid=152&Itemid=2093&lang=sl

Hvala za razumevanje.

Prijazen pozdrav!

Zaradi povečanega zanimanja za cepljenje proti covid-19 z novim cepivom smo v Cepilnem centru ZD Ljubljana na Metelkovi ulici 9 dodali termina za cepljenje, in sicer v soboto, 1. 10. 2022, od 7:00 do 14.00 in soboto, 8. 10. 2022, od 7:00 do 14.00.

V petek, 30. 9. 2022, smo dodali termin cepljenja tudi popoldan, ta dan cepljenje tako poteka od 7:00 do 20:00.

Na cepljenje se je potrebno naročiti preko povezave: https://narocanja.zd-lj.si/275.

Termini za cepljenje v ZD Ljubljana

V ZD Ljubljana smo pred svetovnim dnevom Alzheimerjeve bolezni na osmih lokacijah v Ljubljani odprli Demenci prijazne točke. Delujejo v enotah Bežigrad, Center, Moste-Polje, Fužine, Polje, Šentvid, Šiška in Vič-Rudnik. Demenci prijazne točke so namenjene tako osebam z demenco in njihovim svojcem kot tudi zaposlenim v določenih dejavnostih kot npr. policistom, trgovcem, bančnim in poštnim uslužbencem, gasilcem… ter vsem drugim v lokalni skupnosti.

Foto: Katja Kodba

Otvoritev Demenci prijaznih točk v ZD Ljubljana: na sliki od leve proti desni - prof. dr. Antonija Poplas Susič, direktorica ZD Ljubljana, dr. Božidar Voljč, član strokovnega odbora društva Spominčica in predsednik Komisije Republike Slovenije za medicinsko etiko ter Štefanija Lukič Zlobec, predsednica društva Spominčica.

Spoštovani,

obveščamo vas, da bo Diagnostični laboratorij PE Rudnik od ponedeljka, 12. 9. 2022, ponovno odprt, vendar v zmanjšanem (približno polovičnem) obsegu. Zato bodo razpoložljivi termini za naročanje razpolovljeni. Laboratorij bo dostopen za vse nujne napotitve in težje mobilne paciente. Preostali pacienti pa se lahko naročite v Diagnostični laboratorij Vič na Šestovi ulici 10, lahko pa tudi v druge diagnostične laboratorije ZD Ljubljana. 

Za zagotavljanje kakovostne obravnave vas v Diagnostičnem laboratoriju Vič-Rudnik prosimo za dosledno upoštevanje terminov v naročniški knjigi. 

Prijazen pozdrav!

Spoštovani!

S 1. 8. 2022 prehajamo v Zdravstvenem varstvu odraslih ZD Ljubljana - Šentvid na nov, spremenjen ordinacijski čas vseh ambulant družinske medicine. Nove spremembe so že objavljene na spletni strani posameznih ambulant.

Do 1. 8. 2022 veljajo še stari ordinacijski časi ambulant, in sicer:
-dr. Remic in dr. Trček Breznikar: ponedeljki in četrtki dopoldne od 7.00 do 14.00, torki in srede popoldne 12.30 do 19.30, petki izmenično
-dr. Prica, dr. Lovišček in dr. Vodnik: ponedeljki in četrtki popoldne od 12.30 do 19.30, torki in srede dopoldne 7.00 do 14.00, petki izmenično
-dr. Stegne Ignjatovič in dr. Ponikvar: ponedeljki in srede popoldne 12.30 do 14.00, torki in četrtki dopoldne 7.00 do 14.00 in petki izmenično

V času poletnih počitnic lahko občasno prihaja do dodatnih sprememb v urniku, o tem boste obveščeni posebej (glej spremembe urnika).

Zdravstveno varstvo odraslih, ZDL Šentvid

Spoštovani!

Glede na poslabševanje epidemiološke situacije v Sloveniji in s ciljem preprečevanje širjenja okužb in zaščite oseb s tveganjem za težji potek covid-19 ter zaposlenih zdravstvenih delavcev, uvajamo OBVEZNO nošenje zaščitne maske za vse obiskovalce ZD Ljubljana od 21.7.2022 dalje.  Zaščitno masko si pravilno namestite čez nos in usta še pred vstopom v zdravstveni dom, na naročen termin prihajajte do 5 minut prej in vzdržujte osebno varnostno razdaljo 2 m ves čas zadrževanja v prostorih Zdravstvenega doma Ljubljana.

Pacienti s simptomatiko sumljivo za covid-19 (vročina, prehladni znaki, kašelj, bolečine v žrelu) se naj samoizolirajo na domu, opravijo samotestiranje in v primeru pozitivnega samotestiranja opravijo tudi hitri antigenski test ter o rezultatu elektronsko ali po telefonu obvestijo ambulanto osebnega zdravnika in naj ne nenaročeni obiskujejo zdravstvenega doma. Natančnejša navodila glede covid-19 vključno s testiranjem so na spletni strani ZD Ljubljana.

Spoštovani.

S ponedeljkom, 4. 7. 2022, se zaradi visokih temperatur spreminja urnik testiranja na vstopni točki ZD Ljubljana - na parkirišču P+R Stanežiče.

Urnik HAGT testiranja:
- sprejem od ponedeljka do sobote: 7.00 - 10.00

Naročanje na HAGT testiranje ni potrebno.

PCR testiranje:
Pacienta na odvzem PCR brisa NAROČI izbrani osebni zdravnik. Odvzem PCR brisa lahko posameznik opravi tudi samoplačniško.

Spoštovani,

v Zdravstvenem domu Ljubljana (ZDL) prehajamo na nov, varnejši način elektronske komunikacije preko portala za paciente na https://portal.zd-lj.si/login, ki bo nadomestil dosedanjo elektronsko pošto. S 15.6.2022 se temu načinu komunikacije s pacienti pridružujemo tudi v ZDL Bežigrad. Na sporočila prejeta po elektronski pošti za naročanje boste odgovor prejeli le še omejeno prehodno obdobje, to je do 30.9.2022. Po izteku prehodnega obdobja nam boste elektronska sporočila lahko pošiljali le še preko novega portala, zato vam svetujemo, da si dostop do portala uredite v najkrajšem možnem času. V kolikor pacient nima lastnega elektronskega naslova IN mobilne telefonske številke, lahko v ta namen pooblasti drugo osebo. V tem primeru pooblaščena oseba opravi postopek registracije, pooblastitelj pa podpiše pooblastilo.

Registracija na portal je možna na dva načina:
1. registracija z uporabo certifikatov SIGEN-CA in SIGOV-Ca ter s SI-PASS na portalu - https://portal.zd-lj.si/register ali
2. registracija z osebno identifikacijo v ambulanti - medicinsko osebje pacienta doda v sistem in pošlje dve kodi za registracijo (eno po e-pošti, drugo v sporočilu SMS); ki veljata 24 ur.

TERMINI ZA OSEBNO IDENTIFIKACIJO – pritličje ZDL Bežigrad, soba P/18 
Za osebno identifikacijo naročanje ni potrebno. S seboj prinesite osebno izkaznico in zdravstveno kartico. V primeru, da pacient pooblašča drugo osebo naj prideta obe osebi skupaj.

torek, 27. 9. 2022, od 14.00-19.00
sreda, 28. 9. 2022, od 7.00-12.00
četrtek, 29. 9. 2022, od 14.00-19.00
petek, 30. 9. 2022, od 7.00-12.00
ponedeljek, 3. 10. 2022, od 14.00 do 19.00
torek, 4. 10. 2022, od 7.00 do 12.00
četrtek, 6. 10. 2022, od 14.00 do 19.00
petek, 7. 10. 2022, od 7.00 do 12.00

Za nadaljnje termine spremljajte spletno stran vaše ambulante.

NAVODILA ZA UPORABO PORTALA

NAVODILA ZA REGISTRACIJO Z OSEBNO IDENTIFIKACIJO NA PORTAL

Lep pozdrav,

Ambulante družinske medicine

 

 

Spoštovani pacienti zdravnice Ane Perdih!

Obveščamo vas, da je s 1.6.2022 vaša izbrana osebna zdravnica, asist. Ana Perdih, dr.med., spec. prenehala z delom v ZD Ljubljana (PE Rudnik).

Novega osebnega zdravnika lahko izberete s seznama razpoložljivih zdravnikov, ki ga vsak začetek meseca osvežuje ZZZS, https://zavarovanec.zzzs.si/wps/portal/portali/azos/ioz/ioz_izvajalci

Za nujne in neodložljive storitve (urejanje bolniškega staleža, receptov, napotnic, delovnih nalogov ali morebiten datum pregleda) pokličite na telefonsko številko 01 420 2400.

V primeru urgentne situacije pokličite 112.

Hvala za razumevanje.

 

ZA PACIENTE ZDL ŠIŠKA, KI SO OSTALI BREZ OSEBNEGA ZDRAVNIKA, SMO ODPRLI NADOMESTNO AMBULANTO DRUŽINSKE MEDICINE.

Ambulanta bo odprta ob PONEDELJKIH, SREDAH in PETKIH od 7. do 14. ure v 3. nadstropju ZD Šiška, Derčeva ulica 5., telefon 01/ 5815-200.

Namenjena je pacientom ZDL Šiška, ki nujno potrebujejo pregled zdravnika (akutna stanja).

Na voljo bodo vse nujne zdravstvene storitve kot bi jih imeli pri osvojem izbranem osebnem zdravniku.

Zavarovane osebe ohranijo bonitete opredeljene osebe še dve leti, tudi če ne izberejo novega zdravnika. 

V nadomestni družinski ambulanti ne bo možna izbira osebnega zdravnika. Ves čas se trudimo za nove zaposlitve, ki bi omogočale nove vpise.

Stran 1 od 6
banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.