V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Obvestila

V Cepilnem centru ZD Ljubljana na Gospodarskem razstavišču bomo omogočili odprto množično cepljenje s cepivom AstraZeneca v četrtek, 17. junija 2021, ter v soboto in nedeljo, 19. in 20. junija 2021, in sicer v času od 14. do 20. ure. Na cepljenje osebe prinesejo kartico zdravstvenega zavarovanja.

Osebe, ki bi se želele udeležiti odprtega množičnega cepljenja ob izbrani uri naprošamo, da si zaradi boljše organizacije dela izberejo termin cepljenja na povezavi:
https://www.gospodar-zdravja.si/reservation/patients/service_provider/3813/doctor/39515/524?key=2c045325-80e7-4ce3-b0e9-838049b7a478

V koledarju so zelena okenca, ki predstavljajo termin cepljenja. Na en termin (zeleno okence) se lahko prijavi 30 oseb. Ko je termin enkrat zapolnjen, se ta obarva rdeče in naročanje ni več možno. Ura cepljenja se izpiše ob kliku na okence in izvedbi prijave.
Za udeležbo na odprtem množičnem cepljenju sicer prijava ni obvezna.

Vabljeni!

Cepilni center ZD Ljubljana z današnjim dnem (1. 6. 2021) za prijave in vabljenje na cepljenje proti covid-19 uporablja nacionalni sistem zVEM.

Vsi zainteresirani za cepljenje se kot doslej še vedno lahko prijavite tudi na spletni strani ZD Ljubljana (www.zd-lj.si, zavihek Naročanje na cepljenje proti covid-19), z neposredno preusmeritvijo v nacionalni sistem za prijavo preko zVEM, kamor se sicer lahko dostopa preko povezave: https://zvem.ezdrav.si/cepljenje. Prav tako je še vedno mogoča prijava pri osebnem zdravniku.

Pomoč za uporabnike: podpora@ezdrav.si; 080 72 99.

Osebe, ki čakajo na 2. odmerek cepiva AstraZeneca so že prejele termin za cepljenje z 2. odmerkom.

Tisti, ki se zaradi obveznosti (poseg, preverjanje znanja, službene obveznosti, ipd.) cepljenja ne morete udeležiti, boste ponovno prejeli termin za cepljenje, in sicer predvidoma konec meseca junija v tednu 28.6.- 4.7.2021. Termin bomo poslali naknadno.

V kolikor se z 2. odmerkom AstraZenece ne želite cepiti, nam to prosimo sporočite preko spletne strani na povezavi.

Ob dnevu urgentne medicine čestitamo vsem specialistom urgentne medicine, medicinskim sestram in zdravstvenim tehnikom, ki podnevi in ponoči neutrudno rešujete življenja in skrbite za zdravje in varnost ljudi. Spopadate se z najhujšimi nesrečami in katastrofami in tudi v najbolj stresnih situacijah poskrbite za učinkovito organizirano delo za kakovostno in varno oskrbo življenjsko ogroženih pacientov.

Iskrena hvala za vašo prizadevnost, trud, skrb in pripravljenost pomagati vsem, ki potrebujejo vašo pomoč!

 

FB IMG 1622095641777

Dijaki in šolarji iz MOL, ki imajo ob samotestiranju na domu pozitivni hitri antigenski test, skladno z usmeritvami MZ opravijo potrditveno PCR testiranje na vstopni točki za odvzem brisov na Metelkovi ulici (drive-in).

Za odvzem brisa na PCR je OBVEZNO NAROČANJE preko telefonske številke 031 619 359, ob naročanju je potrebno poleg osebnih podatkov navesti, da gre za pozitiven bris na domu v sklopu samotestiranja dijakov oz. šolarjev. Rezultate potrditvenega testiranja bodo prejeli v roku 24 ur.

Iskrene čestitke vsem družinskim zdravnicam in zdravnikom ob svetovnem dnevu družinskega zdravnika, ki ga letos obeležujemo pod geslom »Gradimo prihodnost z družinskimi zdravniki!«

Svetovna organizacija zdravnikov družinske medicine (WONCA) je 19. maj kot svetovni dan družinskega zdravnika prvič razglasila leta 2010. Namenjen je poudarjanju vloge in prispevka družinskih zdravnikov in ekip primarne zdravstvene oskrbe v zdravstvenih sistemih po vsem svetu.

V času pandemije covid-19 je družinska medicina kot stroka v svetu odigrala ključno vlogo. S prepoznavanjem in diagnosticiranjem bolnikov s covid-19, s spremljanjem in zdravljenjem večine bolnikov v domači oskrbi, s pripravo in izvajanjem cepljenja, z delom v covid ambulantah, na urgentnih oddelkih in še marsikje.

Iskrena hvala za vašo predanost, požrtvovalnost, trud in skrb, ki jo vsakodnevno namenjate svojim pacientom.

Spoštovani!

S postopnim umirjanjem epidemije se skrajšuje dosegljivost telefona za psihološko podporo 080 51 00, ki je namenjen zagotavljanju psihosocialne podpore pri morebitnem težjem spoprijemanju s trenutno epidemiološko situacijo. Brezplačna telefonska psihosocialna podpora od 17. 5. 2021 deluje od ponedeljka do petka, med 8.00 in 22.00. Med vikendi, prazniki in v nočnem času od 22. ure do 8. ure telefon ne bo več deloval.

Telefonska pomoč za osebe v duševni stiski ostaja v Sloveniji še vedno dostopna 24 ur in vse dni v tednu. Na voljo so naslednji viri:

  • Klic v duševni stiski 01 520 99 00 (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj).
  • Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik 116 123 (24 ur/dan, vsak dan).
  • TOM telefon za otroke in mladostnike 116 111 (vsak dan med 12. in 20. uro) Klic je brezplačen.
  • Brezplačni SOS telefon za ženske in otroke, žrtve nasilja 080 11 55  (24 ur/dan, vsak dan).

Povezava NIJZ: https://www.nijz.si/sl/sprememba-urnika-delovanja-telefona-za-psiholosko-podporo-ob-epidemiji-covida-19

psiholoska podpora bener social 1

Stran 1 od 8
banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.