V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Obvestila

Spoštovani uporabniki storitev ZD Ljubljana!

Zaradi izpada kadra je delo zdravstvenih timov po enotah ZD Ljubljana okrnjeno. Izpadi so v trenutni epidemiološki situaciji žal nepredvidljivi, prav tako ni mogoče urediti nadomestil, ker zdravstvenih delavcev ni na voljo. Posledično ne bo mogoče odgovoriti na vsa vaša poslana elektronska sporočila.  

Prosimo vas, da koristite zdravstveno oskrbo le v nujnih primerih. Vnaprej se vam zahvaljujemo za solidarnost, sodelovanje in razumevanje do tistih, ki zdravstveno oskrbo resnično potrebujejo.

Spoštovani,

zaradi povečanega obsega klicev so trenutno vse telefonske linije za naročanje na PCR testiranje zelo zasedene. Hvala za razumevanje.

Pacienti s pozitivnim HAG testom lahko opravijo potrditveni PCR test tudi na katerikoli lokaciji testiranja, ki je v domeni drugega izvajalca, v času brezplačnega množičnega testiranja; lokacije in urniki v Ljubljani.

 

Obveščamo vas, da bo zdravnica Suzana Makoter Pirc, dr. med., spec., s 3. 1. 2022, prenehala z delom v ZD Ljubljana Moste-Polje, enota Fužine. Pacienti, ki so bili do sedaj opredeljeni pri zdravnici Suzani Makoter Pirc, dr. med., spec., se lahko opredelijo v ZD Ljubljana, v enoti Fužine, v splošni ambulanti zdravnice Marjete Puškarić, dr. med., spec., ki jo bo nadomestila.

Izbiro osebne zdravnice lahko opravite po 3. 1. 2022 s poslanim zahtevkom (ime in priimek, datum rojstva, številka ZZZS) na elektronski naslov: narocanje.marjeta.puskaric@zd-lj.si oziroma izjemoma izpolnjeno listino o izbiri osebno prinesete v ambulanto v ordinacijskem času: ponedeljek, četrtek: 7.00 do 14.00 / torek, sreda: 12:30-19:00/ petek: izmenično.

Predlagamo, da zaradi izjemno velikega zanimanja za opredelitev v splošni ambulanti v Ljubljani, vašo izbiro opravite v najkrajšem možnem času.

Spoštovane pacientke in pacienti!

Zaradi del na omrežju je možen občasen izpad informacijskega sistema v ambulantah.

Prosimo za strpnost.

V četrtek, 16. 12. 2021, v Cepilnem centru ZD Ljubljana na Metelkovi ulici 9 pričenjamo s cepljenjem proti covid-19 za otroke od 5 do 11 let.

Cepljenje bo ta dan potekalo po sledečem urniku:

- od 14:00 do 16:00: za naročene otroke iz zVEM

- od 16:00 do 18:00: za naročene otroke od 5 do 11 let preko povezave https://narocanja.zd-lj.si/275

Dodatni termini cepljenja za to starostno skupino bodo sprotno objavljeni na naši spletni strani.

Rentgenskega slikanja pljuč (rtg pc) v enoti Vič-Rudnik, Šestova ulica 10, ne izvajamo več.
 
Na slikanje se lahko naročite v enoti Center, Metelkova ulica 9. Dodatne informacije lahko prejmete na telefonski številki 01 472 38 42, in sicer od ponedeljka do četrtka od 7.00 do 11.00 ure ter od 14.00 do 18.30 ure, ob petkih od 7.00 do 11.00 ure ali na spodnji povezavi:
 

Obveščamo vas, da je zdravnica Maja Androjna, dr. med., spec, z 21. 11. 2021, prenehala z delom v ZD Ljubljana enota Šiška.

Novega novega osebnega zdravnika lahko izberete s seznama razpoložljivih zdravnikov, ki ga vsak začetek meseca osvežuje ZZZS, https://zavarovanec.zzzs.si/wps/portal/portali/azos/ioz/ioz_izvajalci

Za prenos kartoteke lahko pišete po elektronski pošti : narocanje.ambulanta18.sis@zd-lj.si

Za nujne in neodložljive storitve (urejanje bolniškega staleža, receptov, napotnic, delovnih nalogov ali morebiten datum pregleda) pokličite na telefonsko številko 01/5815 200 ali pišite na naslov narocanje.ambulanta18.sis@zd-lj.si 

V primeru urgentne situacije pokličite 112.

Od ponedeljka, 8. novembra 2021, bo množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT), ki se izvaja v prostorih Mestne občine Ljubljana na Pogačarjevem trgu 3 (stavba Kresija) potekalo vsak delovnik od 8.00 - 14.30. Testiranje s HAGT je brezplačno.

Občani, ki bi se želeli testirati, s seboj prinesejo osebni dokument in zdravstveno izkaznico, obvezno je nošenje zaščitne maske in vzdrževanje medosebne razdalje med čakanjem na testiranje. Na lokaciji testiranja se izvede bris nosnožrelnega prostora. Osebe s pozitivnim rezultatom bomo poklicali v roku ene ure od testiranja, negativni rezultati bodo sporočeni preko sms obvestila. Če sms obvestila niste prejeli v roku 24 ur, pošljite sporočilo na elektronski naslov: koronabris@zd-lj.si.

Osnovni pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi, to je brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil.

V primeru, da imate simptome in znake okužbe covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave) ostanite doma in se posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti in sledite prejetim navodilom.

Večje skupine se lahko naročijo za termin hitrega testiranja na elektronski naslov koronabris@zd-lj.si ali na telefonski številki 041 399 832 (dosegljiva vsak delavnik med 9.00 - 10.00).

Cepljenje proti sezonski gripi v ZD Ljubljana poteka pri osebnih zdravnikih, v nekaterih enotah so organizirani tudi termini organiziranega cepljenja v cepilnih ambulantah. Na cepljenje se zainteresirani naročijo v ambulanti osebnega zdravnika po telefonu ali najbolje po e-pošti. Osebe brez izbranega osebnega zdravnika se lahko na cepljenje proti gripi naročijo v enoti ZD Ljubljana, kjer so imeli nazadnje izbranega osebnega zdravnika.

V sklopu Cepilnega centra na Metelkovi ulici 9 se je mogoče sočasno cepiti proti covid-19 in gripi. Za  sočasno cepljenje proti covid-19 in gripi je potrebno predhodno naročanje preko spletne strani na https://narocanja.zd-lj.si/275. Za cepljenje proti gripi in proti covid-19 ni potrebno izpolnjevati pogoja PCT.

Na dan cepljenja s seboj prinesite izpolnjen Vprašalnik o zdravstvenem stanju pred cepljenjem in izjava o privolitvi na cepljenje

Več o cepljenju proti gripi si lahko preberete na spletni strani: https://www.nijz.si/sl/zacenja-se-cepljenje-proti-gripi-v-sezoni-20212022


Enota Bežigrad

Cepljenje proti gripi se izvaja pri izbranih osebnih zdravnikih ob predhodnem naročilu.


Enota Center

Cepljenje proti gripi se izvaja pri izbranih osebnih zdravnikih ob predhodnem naročilu.


Enota Moste-Polje

Pacienti se na cepljenje v enoti Moste-Polje naročijo preko izbranega osebnega zdravnika, preko e-pošte ali telefona.


Enota Šentvid

Termin organiziranega cepljenja:

- sreda, 8.12.2021, od 7.00 do 8.30 ure

Pacienti se na cepljenje naročijo preko izbranega osebnega zdravnika ali preko spletne strani na https://narocanja.zd-lj.si/246.

 

Enota Šiška

Pacienti se na cepljenje naročijo preko izbranega osebnega zdravnika, preko e-pošte ali telefona. Osebe, ki nimajo opredeljenega zdravnika in se želijo cepiti, pokličejo informacije 01 5815 200 ali pišejo nadomestnemu zdravniku po seznamu na spletni strani ZD Ljubljana.


Enota Vič-Rudnik

Za cepljenje v enoti VIČ se pacienti naročijo preko izbranega osebnega zdravnika ali preko spletne strani na https://narocanja.zd-lj.si/266.

 

 

Stran 2 od 9
banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.