V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Obvestila

Spoštovani uporabniki Zdravstvenega varstva odraslih PE Rudnik!

Obveščamo vas, da bo ob petkih popoldan, od 24. 6. 2022  dalje, ambulanta Zdravstvenega varstva odraslih  za nujne in neodložljive storitve organizirana v Zdravstvenem domu Vič, Šestova 10, Ljubljana. Zaželeno je, da se na pregled naročite. Za več informacij lahko pokličete na telefonsko številko 01 2004 500. V primeru nujnega, življenjsko ogrožajočega stanja pokličite 112.

Hvala za razumevanje.

Prijazen pozdrav! 

Spoštovani uporabniki Zdravstvenega varstva predšolskih otrok (ZVPO) in Zdravstvenega varstva šolskih otrok in mladine (ZVŠOM) PE Rudnik!

Obveščamo vas, da od 27. 6. 2022 dalje ambulante Zdravstvenega varstva predšolskih otrok zdravnic Vlaste Porenta, Katje Dejak Gornik in Nine Majoranc  delujejo na lokaciji ZD VIČ, Šestova ulica 10, Ljubljana.  Na pregled se je potrebno predhodno naročiti. Kontaktne podatke zdravnic pridobite na naslednji povezavi:

https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?searchword=&enota=502&dejavnost=102&view=zdravniki&option=com_zdravniki&Itemid=823&lang=sl

Prav tako bosta od 24. 6. 2022 v enoti ZD VIČ, Šestova ulica 10, Ljubljana delovali ambulanti Zdravstvenega varstva šolskih otrok in mladine zdravnic Nevije Vrhovec in Katarine Zadravec. Na pregled se je potrebno predhodno naročiti. Kontaktne podatke zdravnic pridobite na naslednji povezavi:

https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?searchword=&enota=502&dejavnost=103&view=zdravniki&option=com_zdravniki&Itemid=823&lang=sl

Hvala za razumevanje.

Prijazen pozdrav!

Spoštovani,

v Zdravstvenem domu Ljubljana (ZDL) prehajamo na nov, varnejši način elektronske komunikacije preko portala za paciente na https://portal.zd-lj.si/login, ki bo nadomestil dosedanjo elektronsko pošto. S 15.6.2022 se temu načinu komunikacije s pacienti pridružujemo tudi v ZDL Bežigrad. Na sporočila prejeta po elektronski pošti za naročanje boste odgovor prejeli le še omejeno prehodno obdobje, to je do 30.9.2022. Po izteku prehodnega obdobja nam boste elektronska sporočila lahko pošiljali le še preko novega portala, zato vam svetujemo, da si dostop do portala uredite v najkrajšem možnem času. V kolikor pacient nima lastnega elektronskega naslova IN mobilne telefonske številke, lahko v ta namen pooblasti drugo osebo. V tem primeru pooblaščena oseba opravi postopek registracije, pooblastitelj pa podpiše pooblastilo.

Registracija na portal je možna na dva načina:
1. registracija z uporabo certifikatov SIGEN-CA in SIGOV-Ca ter s SI-PASS na portalu - https://portal.zd-lj.si/register ali
2. registracija z osebno identifikacijo v ambulanti - medicinsko osebje pacienta doda v sistem in pošlje dve kodi za registracijo (eno po e-pošti, drugo v sporočilu SMS); ki veljata 24 ur.

TERMINI ZA OSEBNO IDENTIFIKACIJO – pritličje ZDL Bežigrad, soba P/18 
Za osebno identifikacijo naročanje ni potrebno. S seboj prinesite osebno izkaznico in zdravstveno kartico. V primeru, da pacient pooblašča drugo osebo naj prideta obe osebi skupaj.

bezigrad portal avgust

bezigrad portal september

Za nadaljnje termine spremljajte spletno stran vaše ambulante.

Lep pozdrav,

Ambulante družinske medicine

 

 

Spoštovani pacienti zdravnice Ane Perdih!

Obveščamo vas, da je s 1.6.2022 vaša izbrana osebna zdravnica, asist. Ana Perdih, dr.med., spec. prenehala z delom v ZD Ljubljana (PE Rudnik).

Novega osebnega zdravnika lahko izberete s seznama razpoložljivih zdravnikov, ki ga vsak začetek meseca osvežuje ZZZS, https://zavarovanec.zzzs.si/wps/portal/portali/azos/ioz/ioz_izvajalci

Za nujne in neodložljive storitve (urejanje bolniškega staleža, receptov, napotnic, delovnih nalogov ali morebiten datum pregleda) pokličite na telefonsko številko 01 420 2400.

V primeru urgentne situacije pokličite 112.

Hvala za razumevanje.

 

Spoštovani,

skladno z Odlokom o prenehanju veljavnosti Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 nošenje zaščitnih mask v zdravstvenih ustanovah ni več obvezno.

Skladno s strokovno doktrino veljajo navodila, določena pred epidemijo COVID-19, to je nošenje zaščitne maske v primeru prehladnih znakov ali kašlja.

 

ZA PACIENTE ZDL ŠIŠKA, KI SO OSTALI BREZ OSEBNEGA ZDRAVNIKA, SMO ODPRLI NADOMESTNO AMBULANTO DRUŽINSKE MEDICINE.

Ambulanta bo odprta ob PONEDELJKIH, SREDAH in PETKIH od 7. do 14. ure v 3. nadstropju ZD Šiška, Derčeva ulica 5., telefon 01/ 5815-200.

Namenjena je pacientom ZDL Šiška, ki nujno potrebujejo pregled zdravnika (akutna stanja).

Na voljo bodo vse nujne zdravstvene storitve kot bi jih imeli pri osvojem izbranem osebnem zdravniku.

Zavarovane osebe ohranijo bonitete opredeljene osebe še dve leti, tudi če ne izberejo novega zdravnika. 

V nadomestni družinski ambulanti ne bo možna izbira osebnega zdravnika. Ves čas se trudimo za nove zaposlitve, ki bi omogočale nove vpise.

Spoštovani.

S 1.6.2022 preneha z delom v ortodontski ambulanti / ambulanti za zobno in čeljustno ortopedijo Dejan Pirtovšek, dr. dent. med., spec. ortodont. Ambulanta bo nemoteno delovala naprej, saj bo njegovo delo prevzel Jure Klaj, dr. dent. med., spec. ortodont.

Od 1.6.2022 bo delovala po spremenjenem urniku, in sicer v ponedeljek in četrtek popoldne od 12.00 - 19.00, ostale dni pa dopoldne od 6.30 - 13.00.

Vsi pacienti, ki že imajo določene termine pregleda in se ne skladajo z novim urnikom, bodo pravočasno prejeli nov termin.

Hvala lepa za razumevanje.

V sklopu Šentviških dnevov četrtne skupnosti Šentvid, se bo predstavil tudi Zdravstveni dom Šentvid. Na parkirišču pred trgovskim centrom Merkur/Lidl v Vižmarjah (Celovška cesta 479, 1210 Ljubljana) bomo 10. 6. 2022 med 9.00 in 13.00 uro predstavili zdravstvenovzgojni center, preventivne programe, delo psihologinje, fizioterapevta, Preventivni program Svit (pripeljali bodo model črevesja)... Izvedli bomo meritve krvnega tlaka. Vabljeni!

Svit

Na voljo bo ogled modela črevesja SVIT.

Spoštovani,

obveščamo vas, da je naša specialistična ambulanta za čeljustno in zobno ortopedijo trajno prenehala z delovanjem. Pogoji na trgu dela v dejavnosti ortodontije so zelo zahtevni zaradi velike deficitarnosti tega poklica. Ker zaposlitve novega ortodonta po večkratnih poskusih nismo mogli zagotoviti, smo bili primorani sprožiti postopek prenosa ortodontskega programa nazaj na Ministrstvo za zdravje v upanju, da bodo v skladu s svojimi pristojnostmi lažje uredili nastalo situacijo.

Zavedamo se, da lahko trenutna situacija povzroča dodatne skrbi staršem in otrokom, predvsem zaradi že tako dolgih čakalnih dob v dejavnosti ortodontije. Zato v tem vmesnem času (do odločitve Ministrstva za zdravje) navajamo še možnost nadaljevanja ortodontskega zdravljenja pri katerem koli drugem izvajalcu na tem področju. V tem primeru je potrebno poskrbeti za prenos medicinske dokumentacije (vključno z že uveljavljeno napotnico), zdravljenje pa se pri drugem izvajalcu nadaljuje v skladu z njihovo čakalno dobo in dinamiko dela ter njihovimi navodili. V kolikor se pacient še nahaja v naši čakalni vrsti in prvi pregled pri nas še ni bil opravljen, je v primeru prepisa v čakalno vrsto drugega izvajalca prav tako potrebno poskrbeti za prenos e-Napotnice.

Z objavo tega obvestila preneha veljati obvestilo glede delovanja specialistične ambulante za čeljustno in zobno ortopedijo z dne 28.03.2022. V okviru redno objavljenih novic na naši spletni strani bomo pravočasno posredovali vse ažurne in relevantne informacije v primeru, da pride do novih sprememb ali pa do ponovnega delovanja ambulante v polnem delovnem obsegu.

Prosimo za razumevanje.

Stran 2 od 9
banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.