V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Obvestila

Obveščamo vas, da je družinska zdravnica prim. doc. dr. Erika Zelko, dr.med.spec., prenehala z delom v ZD Ljubljana. Novo izbiro osebnega zdravnika pacienti uredijo pri zdravnikih, ki še sprejemajo nove paciente. Seznam zdravnikov objavljamo mesečno na naši spletni strani: https://www.zd-lj.si/zdlj/images/Zdravniki_in_zobozdravniki_ki_se_opredeljujejo_nove_paciente.pdf.
Ker trenutno v ZDL ni prostega družinskega zdravnika, svetujemo, da se za opredelitev obrnete še na zdravnike zasebnike in zdravnike s koncesijo, ki so še dolžni opredeljevati.

Spoštovani uporabniki specialistične ambulante za otroško in preventivno zobozdravstvo zobozdravnice Mojce Košorok!

Obveščamo vas, da se ambulanta zobozdravnice Mojce Košorok s 6.9.2021 seli v enoto ZD Vič, Šestova ulica 10, Ljubljana. Po tem datumu bo ambulanta dosegljiva na telefonski številki 01 2004 694. Urnik bo spremenjen, zato vas naprošamo, da za več informacij obiščete urnik zdravnice.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Obveščamo vas, da se s 1. 9. 2021 Ambulanta LEK seli v prostore ZD Ljubljana-Šiška, Derčeva ulica 5.

Za vse že opredeljene paciente pri zdravnici Simoni KRAMAR JAKI, dr. med., spec., bo ambulanta obratovala:

  • ob torkih popoldne od 12.30 do 19.30
  • ob četrtkih dopoldne od 7.00 do 14.00

Ambulanta bo v delovnem času dosegljiva:
- po telefonu: 01/58 15 359
- elektronsko: narocanje.simona.kramar-jaki@zd-lj.si

Obveščamo vas, da je družinska zdravnica Branka Mrvalj Rajterič, dr. med., spec. prenehala z delom v ZD Ljubljana. Novo izbiro osebnega zdravnika pacienti uredijo pri zdravnikih, ki še sprejemajo nove paciente. Na spletni strani ZD Ljubljana je objavljen seznam zdravnikov in zobozdravnikov, ki še sprejemajo nove paciente in se redno posodablja. Ker trenutno v ZDL ni prostega družinskega zdravnika, svetujemo, da se za opredelitev obrnete še na zdravnike zasebnike in zdravnike s koncesijo v MOL, ki so še dolžni opredeljevati. Seznam le teh objavlja ZZZS.

Za nujne in neodložljive preglede se lahko obračate na dežurnega zdravnika v ZD Fužine po razporedu, informacije o razporedih prejmete na tel. 01/54 72 800 oz. pišite na e-poštni naslov: narocanje.dusanka.lendero-pintar@zd-lj.si.

Hvala za razumevanje.«

Spoštovani!

S postopnim umirjanjem epidemije se skrajšuje dosegljivost telefona za psihološko podporo 080 51 00, ki je namenjen zagotavljanju psihosocialne podpore pri morebitnem težjem spoprijemanju s trenutno epidemiološko situacijo. Brezplačna telefonska psihosocialna podpora od 17. 5. 2021 deluje od ponedeljka do petka, med 8.00 in 22.00. Med vikendi, prazniki in v nočnem času od 22. ure do 8. ure telefon ne bo več deloval.

Telefonska pomoč za osebe v duševni stiski ostaja v Sloveniji še vedno dostopna 24 ur in vse dni v tednu. Na voljo so naslednji viri:

  • Klic v duševni stiski 01 520 99 00 (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj).
  • Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik 116 123 (24 ur/dan, vsak dan).
  • TOM telefon za otroke in mladostnike 116 111 (vsak dan med 12. in 20. uro) Klic je brezplačen.
  • Brezplačni SOS telefon za ženske in otroke, žrtve nasilja 080 11 55  (24 ur/dan, vsak dan).

Povezava NIJZ: https://www.nijz.si/sl/sprememba-urnika-delovanja-telefona-za-psiholosko-podporo-ob-epidemiji-covida-19

psiholoska podpora bener social 1

Arterijska hipertenzija je resno stanje, ki močno poveča tveganje za srčno-žilne dogodke, možgansko kap in ledvično bolezen. Pomembno je čimprejšnje prepoznavanje bolezni, saj jo lahko šele, ko jo prepoznamo, začnemo zdraviti ter s tem pomembno vplivamo na obolevnost srčno-žilnega sistema in umrljivost.

Zdravstveni delavci s ciljem ozaveščanja o nevarnosti hipertenzije izvajajo meritve arterijskega krvnega tlaka vsem, ki to želijo, ter svetujejo in opozarjajo na pomen urejenega krvnega tlaka in njegovih vrednosti.

Svetovni dan hipertenzije bomo obeležili tudi v ZDL Vič-Rudnik, Šestova ul. 10, in sicer v torek, 18.5.2021, med 12.00 in 13.00, kjer bo diplomirana medicinska sestra ob vstopu v zdravstveni dom izvedla meritev in se pogovorila s posameznikom.

13. 5. 2021 smo v Zdravstvenem domu Ljubljana zaključili z izvajanjem preventivnih pregledov ustne votline v sklopu projekta zgodnjega odkrivanja predrakavih in rakavih sprememb v ustni votlini.

V primeru sumljivih sprememb v ustih se lahko pacienti za pregled ponovno naročijo k svojemu izbranemu osebnemu zobozdravniku. V kolikor zobozdravnika še nimajo, si ga poiščejo v bližini kraja bivanja.

Stran 3 od 9
banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.