V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Obvestila

Medicinski sestri na triažnem mestu ob vstopu v zdravstveni dom navedite TOČNE IN RESNIČNE podatke o:

  • vašem zdravstvenem stanju,
  • morebitnem gibanju na ogroženih območjih ter
  • stikih z okuženimi osebami.

Z navedbo neresničnih podatkov ogrožate svoje zdravje in zdravje vseh drugih.

V kolikor boste navedli lažne podatke, vas bomo kazensko ovadili na podlagi 177. člena Kazenskega zakonika (prenašanje nalezljivih bolezni).

Uporabnike storitev zobozdravstvenih ambulant v ZD Jarše, Kvedrova cesta 31, obveščamo, da je dejavnost Zobozdravstvenega varstva odraslih v ZD Jarše zaradi zagotavljanja varnega okolja od 9.3.2020 do preklica, začasno preseljena v ZD Fužine, Preglov trg 14, Ljubljana. V trenutni epidemiološki situaciji zaradi kadrovske stiske v enoti Jarše ne moremo urediti dodatnega nadzorovanega vstopa v obliki triažnega mesta, kot to zagotavljamo v večjih enotah. Glede na usmeritve in priporočila NIJZ in Ministrstva za zdravje v zvezi s pojavom koronavirusa v tem trenutku tako ni mogoče zagotoviti drugačne organizacije kakovostne in varne zdravstvene obravnave uporabnikov storitev.


Zobozdravnika sta začasno preseljena v ZD FUŽINE, Preglov trg 14, Ljubljana:
- Nataša Knežić Vranić, dr.dent.med. – I.nad.
- Orce Velkovski, dr.dent.med. – I.nad.

Vse informacije o urniku dela preseljenih izvajalcev pacienti prejmejo na telefonski številki hišne centrale enote ZD Fužine na tel.: 01/54 72 800 ter spletnem urniku posameznega izvajalca na spletni strani www.zd-lj.si.

Vse uporabnike prosimo za razumevanje.

Z namenom ozaveščanja o pravilnem preventivnem ukrepanju je v ZD Ljubljana vzpostavljena telefonska številka 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur na dan.

V primeru, da:

- imate vročino ≥38°C in kašljate ter ste bili v zadnjih 14 dneh na območjih, kjer je prisoten koronavirus oz. ste bili v stiku z ljudmi iz teh območij,

prosimo, da ostanete doma in najprej PO TELEFONU pokličete v AMBULANTO SVOJEGA OSEBNEGA ZDRAVNIKA oz. v sprejemno ambulanto enote vašega zdravstvenega doma, kjer boste dobili nadaljnja navodila.

Pri preprečevanju okužbe s koronavirusom je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.  Izogibamo se stikom
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ustNe dotikamo se
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo. Umivanje rok
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

navodila higiena kaslja 0

navodila higiena rok splosna javnost 3

Več informacij: NIJZ

Spoštovani!

V primeru, da:

- imate vročino ≥38°C in kašljate ter ste bili v zadnjih 14 dneh na območjih, kjer je prisoten koronavirus oz. ste bili v stiku z ljudmi iz teh območij,

prosimo, da ostanete doma in najprej PO TELEFONU pokličete v ambulanto svojega osebnega zdravnika oz. v sprejemno ambulanto enote vašega zdravstvenega doma, kjer boste dobili nadaljnja navodila.

Z namenom ozaveščanja o pravilnem preventivnem ukrepanju je v ZD Ljubljana vzpostavljena telefonska številka 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur na dan.

Spoštovane pacientke in pacienti.

Obveščamo vas, da je parodntolog Matevž Janc, dr. dent. med., spec. prenehal z delom v ZD Ljubljana - Moste-Polje.

Stran 5 od 6
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.