Skoči do osrednje vsebine

Fizioterapija

V zadnjih nekaj desetletjih se je fizioterapija razvila kot pomembna zdravstvena disciplina, ki pri zdravljenju in rehabilitaciji poškodovancev in bolnikov uporablja predvsem sodobne fizikalne metode.

IZVAJALCI IN LOKACIJE

V ZDL diplomirani in višji fiziotrerapevti izvajamo fizioterapijo v šestih enotah oziroma na šestih lokacijah ( ZDL - Center, ZDL - Vič-Rudnik, ZDL - Bežigrad, ZDL - Šiška, ZDL - Moste-Polje, ZDL - Šentvid) v sodelovanju z vašim napotnim zdravnikom.

OBSEG STORITEV

Ob vašem obisku najprej ocenimo in dokumentiramo stanje prizadetega dela telesa in vaše sposobnosti. Nato glede na ugotovljeno stanje prizadetosti izberemo vrsto in obseg ustrezne fizikalne metode, pri tem seveda upoštevamo omejitve, ki izhajajo iz vašega splošnega zdravstvenega stanja.

Najpogosteje obravnavamo paciente z boleznimi gibal, kot so bolečine in omejena gibljivost v sklepih in različnih delih hrbtenice, ki so posledica poškodb, revmatičnih obolenj, prizadetosti perifernega živčevja in posledica staranja organizma.

Pri otrocih s terapevtskimi vajami ohranjamo in izboljšujemo telesno držo (korektiva telovadba). Pri obravnavi pacientom svetujemo in jih tudi naučimo, kako telesne vaje izvajajo doma in s tem prispevajo k hitrejši rehabilitaciji in ohranjanju kondicije prizadetega dela telesa.

Vrste fizioterapevtskih storitev, ki vam jih lahko nudimo v ZDL, so:

  • elektroterapija (zdravljenje z električnimi tokovi: TENS, DD, IFV, elektrostimulacije) krioterapija ( zdravljenje z ledom: kriomasaža, kriopak)
  • termoterapija (zdravljenje s toploto: IR, termopak, UKV obsevanje)
  • mehanoterapija (zdravljenje z uporabo mehanske sile: trakcije za vratno in križno hrbtenico, UZ, vibrac. masaža)
  • kinezioterapija (zdravljenje s terapevtskimi vajami: individualno in v skupini, aktivne vaje in vaje s pomočjo, manualno terapijo, korektivno gimnastiko,...)
banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.