Skoči do osrednje vsebine
Išči... SL EN Prijava

Prijava za zaposlene

efpc_slo

Specialistična ambulanta za bolezni srca in ožilja

Kardiološka ambulanta za otroke in mladostnike deluje v ZD Ljubljana – Center od leta 1999. Namenjena je populaciji otrok in mladostnikov do devetnajstega leta starosti, izjemoma starejšim. V njej izvajamo specialistične kardiološke prve in kontrolne preglede ter kardiološke preiskave:

  • snemanje EKG-ja,
  • 24-urni monitoring krvnega tlaka,
  • 24-urni EKG monitoring (Holter),
  • ultrazvočna preiskava srca (ehokardiografija),
  • obremenitveno testiranje srca (cikloergometrija).

Obvestilo: V času epidemije osebno naročanje ni mogoče. 

Naročanje na pregled poteka osebno, po telefonu (01 47 23 841), po e-pošti narocanje.stevan.bajic@zd-lj.si in preko spletnega portala https://narocanje.ezdrav.si. Čakalna doba je objavljena na spletnem portalu »e-Zdravje« https://cakalnedobe.ezdrav.si/. Dojenčki s sumom na resno srčno obolenje so pregledani takoj. Za takojšnje preglede starejših pacientov pa je zaželeno, da izbrani zdravnik predhodno telefonsko napove prihod pacienta in s tem olajša organizacijo dela ambulante ter obravnavo pacientov s čim manj »čakanja v čakalnici«.

Ambulanta za bolezni srca in ožilja ali kardiološka ambulanta za odrasle je namenjena pacientom starejšim od 19 let. V njej izvajamo specialistične kardiološke in internistične prve ter kontrolne preglede, neinvazivno kardiološko diagnostiko in zdravljenje. Preiskave, ki jih izvajamo so:

  • snemanje EKG-ja
  • ultrazvočna preiskava srca (ehokardiografija)
  • obremenitveno testiranje srca na kolesu (cikloergometrijo)
  • Holter monitoring oz.24-urno snemanje EKG-ja

Naročanje na pregled poteka osebno, po telefonu (01 47 23 795), po e-pošti narocanje.kardiologija@zd-lj.si in preko spletnega portala https://narocanje.ezdrav.si. V primeru eNaročanja preko spletnega portala prejmete okvirni datum izvedbe storitve.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve Zapri

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.