Natisni stran
Datum objave:  7.12.2018

Vodstvi UKC Ljubljana in ZD Ljubljana sta se dogovorili za nadaljnje delo in spremljanje sobotnega dela v enoti SNMP ZD Ljubljana na Bohoričevi ul. 4 – ZD Ljubljana bo ob večji obremenitvi ponovno vzpostavil urgentno ambulanto izven UKC Ljubljana

Na podlagi dogovora ZD Ljubljana in UKC Ljubljana se vodstvi obeh ustanov strinjata, da bomo po združitvi sobotne dnevne dežurne službe za odrasle ZD Ljubljana v enoti SNMP, Bohoričeva 4, obremenjenost urgentnega bloka UKC Ljubljana ob sobotah skrbno spremljali. V primeru izjemnega povečanja pritoka bolnikov bodo v ZD Ljubljana ponovno zagotovili dodatno dežurno ambulanto med 7. in 19. uro na drugi lokaciji izven UKC Ljubljana.

Po prvem sobotnem dnevu dežuranja na SNMP sta vodstvi UKC Ljubljana in ZD Ljubljana preverili, kako je delo na ta dan potekalo. Po prisotnosti obeh vodstev na lokaciji SNMP in oceni dogajanja tako v čakalnicah kot v ambulantah ter po pregledu števila obiskovalcev, ki so iskali nujno medicinsko pomoč, sta vodstvi ugotovili, da število obiskovalcev ni preseglo števila bolnikov, ki nujno službo obiskuje že leta ob nedeljah ali praznikih, ko je služba organizirana tako, kot je sedaj tudi ob sobotah. Vodstvo obeh institucij zagotavlja, da bo fleksibilno prilagajalo dežurno službo glede na potrebe pacientov, da bodo ustrezno in kakovostno obravnavani.