NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

PRED PRIHODOM POKLIČITE

Predstavitveni video ZDL

Zdravje na delovnem mestu

Medicina dela, prometa in športa

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

SCUBY

ISCPC

CPC+

Mediacijski center

Navodila za starše

OBVESTILO: Razvojne ambulante delujejo v močno omejenem obsegu. Za posvet lahko starši kontaktirajo zdravstveno osebje po e-pošti:  narocanTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oz. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (v primeru dveh priimkov).

KOMU JE NAMENJENA

V Sloveniji imamo organizirano mrežo razvojnih ambulant. Namenjene so spremljanju razvoja otrok z rizičnimi obporodnimi dejavniki, nudijo pa tudi zgodnjo obravnavo in nadaljnjo pomoč otrokom z motnjami v razvoju in njihovim družinam.

KDO SO IZVAJALCI IN KAJ OBSEGA

V Razvojni ambulanti otroka pregleda razvojni pediater. V primeru lažjih motenj, dobijo starši le priporočila za ravnanje z otrokom in vzpodbujanje v domačem okolju.

Približno tretjina vseh otrok, ki pridejo v naše ambulante, pa potrebuje več strokovne pomoči in jih vključimo v razvojnonevrološko obravnavo. V prvem letu starosti so običajno napoteni na nevrofizioterapijo. Tam z različnimi prijemi in vajami otroka učijo podobne drže in gibanja, ki ga drugi otroci osvojijo spontano, ter mu pomagajo, da osvoji tudi druge spretnosti.

Če opazimo, da ima otrok več težav pri ročnih spretnostih, se vključi v obravnavo delovni terapevt. Za pomoč pri govornem razvoju pa otroka po potrebi napotimo k logopedu. V timu je še medicinska sestra, ki skrbi za naročanje ter za usklajevanje dela v timu in z drugimi sodelavci. V timu za obravnavo otrok z razvojnimi motnjami delujejo namreč tudi psihologi, specialni pedagogi in socialni delavci, zato se povezujemo s strokovnjaki v Centrih za duševno zdravje našega zdravstvenega doma, pa tudi z vrtci, šolami in drugimi institucijami.

Urniki in kontakti

Napredno iskanje