NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

PRED PRIHODOM POKLIČITE

Predstavitveni video ZDL

Zdravje na delovnem mestu

Medicina dela, prometa in športa

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

SCUBY

ISCPC

CPC+

Mediacijski center

Navodila za starše

Specialistična ambulanta za čeljustno ortopedijo (ortodont)

Ortodontija je posebna veja zobozdravstva, ki se ukvarja z nepravilnostmi v rasti in razvoju obraza, čeljustnic in zobovja. Specialist čeljustne in zobne ortopedije (ortodont) diagnosticira, preprečuje in zdravi zobne in obrazne nepravilnosti. Cilj je doseči izboljšanje obrazne estetike (ne le lep nasmeh), učinkovit funkcionalen griz, stabilnost doseženega stanja ter zdrava zobna in obzobna tkiva.

Potrebo po ortodontski obravnavi ugotovi otrokov osebni zobozdravnik, ki mu v ta namen napiše napotnico. Pravico do ortodontskega zdravljenja na račun obveznega zavarovanja ima otrok oz. mladostnik, pri katerem nepravilnost odkrijemo pred 16. letom starosti in ima srednjo, težko ali zelo težko nepravilnost. Zdravljenje moramo pričeti do otrokovega 18. leta starosti. Pri starejših od 16. let in otrocih z lahkimi nepravilnostmi stroškov  zdravljenja ne krije ZZZS.

 

Urniki in kontakti

Napredno iskanje