NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

PRED PRIHODOM POKLIČITE

Predstavitveni video ZDL

Zdravje na delovnem mestu

Medicina dela, prometa in športa

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

SCUBY

ISCPC

CPC+

Mediacijski center

Navodila za starše

Datum objave:  17.4.2015

Partnerji projekta »Nadgrajena celovita obravnava pacienta (CPC+)« danes podpisali pogodbo

 

samo glava slo

 

Zdravstveni dom Ljubljana od marca 2015 izvaja projekt »Nadgrajena celovita obravnava pacienta (CPC+)«, katerega glavni cilj je zmanjšanje ali preprečitev bolezni, povezanih z življenjskim slogom. Projekt CPC+ je financiran v okviru programa Norveškega finančnega mehanizma 2009 – 2014. Danes je v Mestni hiši potekal podpis pogodbe vseh partnerjev projekta.


Pogodbo so podpisali:
·         Rudi Dolšak - Zdravstveni dom Ljubljana, kot nosilec projekta CPC+, katerega glavni namen je vključevanje patronažne medicinske sestre,izvajanje edukacije bolnikov z dejavniki tveganja s pomočjo simulacij v SIM centru ter družinske obravnave debelosti.
·         Krešimir Antonio Paliska - predstavnik partnerja DNV, katerega poglavitna vloga je zagotavljanje kakovosti v vseh stopnjah projekta.
·         prof. dr. Igor Kopač - predstavnik partnerja Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, katere osnovna naloga je izobraziti specializante družinske medicine.
·         župan Zoran Janković - Mestna občina Ljubljana, ki ima kot partner vlogo obveščanja javnosti o projektu in njegovih vsebinah.   
·         Andrej Vojnovič - Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije - njena vloga je sodelovanje pri postavitvi modela CPC+ in realizaciji izobraževanja patronažnih medicinskih sester.
·         Tanja Kocjan Stjepanovičpredstavnica partnerja Zavod Prava poteza, s svojimi projektnimi izkušnjami in strokovnim znanjem zagotavlja tekoče delo, nadzor in podporo pri izvedbi projekta.

Doc. dr. Tonka Poplas Susič, strokovna direktorica ZD Ljubljana, je poudarila: »S partnerstvom smo začrtali pot osnovnemu zdravstvu, na izkušnjah Zdravstvenega doma Ljubljana na slovenskem nivoju

Vsebinsko projekt CPC+ nadgrajuje delo v referenčnih ambulantah družinske medicine (RADM) na način, da s pomočjo patronažne medicinske sestre zagotavlja zdravstveno oskrbo, ki jo izvajajo RADM tudi tistim bolnikom, ki ne morejo priti do zdravnika. Dodatno se projekt usmerja v edukacijo bolnikov z dejavniki tveganja s pomočjo simulacij v SIM centru za dvig zavesti o pomembnosti zdravega življenjskega sloga in preprečevanja razvoja kroničnih bolezni ter družinsko obravnavo debelosti. Projekt je podprt z ustrezno edukacijo in preverjanjem postopkov v skladu s standardi kakovosti.Urniki in kontakti

Napredno iskanje