en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

thumbnail

Predstavitveni video ZDL

Zdravje DM 67 100

Zdravje na delovnem mestu

CMDPS 77 100

Medicina dela, prometa in športa

Zdravstveni pregledi voznikov 83 100

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

Simulacijski center

SCUBY logo CMYK

SCUBY

Logo ISCPC

ISCPC

Nadgrajena celovita obravnava pacienta

CPC+

Mediacijski center

Mediacijski center


Datum objave:  3.4.2018

6. aprila 2018 v Simulacijskem centru ZD Ljubljana pričakujemo daleč največje število najbolj vitalno ogroženih pacientov

Simulacijski center ZD Ljubljana v sodelovanju s Fakulteto za zdravstvene vede Novo mesto v petek, 6. aprila 2018, s pričetkom ob 9.00, organizira že 3. strokovno srečanje »Best CPR team« - Tekmovanje zdravstvenih timov v izvajanju oživljanja. Strokovno srečanje bo potekalo v prostorih ZD Ljubljana – Center, Metelkova ulica 9, Ljubljana, z namenom krepitve znanja zdravstvenih timov iz različnih vsebin življenjsko ogrožujočih stanj.

Namen srečanja je tudi spodbujanje zdravstvenih timov k izobraževanju iz vsebin dodatnih postopkov oživljanja ter timskega sodelovanja z zanimivimi metodami učenja v tekmovalnem duhu, kjer pride do izraza ne samo znanje temveč tudi organiziranost, sodelovanje in hitrost reagiranja vseh članov tima.

V programu usposabljanja bomo s simulacijami v zdravstvu ustvarili pogoje, ki se bodo zelo približali realnemu kliničnemu okolju. Pri simulacijah bomo uporabljali vrhunsko opremo: lutko, ki odgovarja kot živ človek, zvočni efekti težkega dihanja, defibrilator... Udeleženci tekmovanja se bodo znašli v težkih scenarijih: delo jim bo zapletel bolnik z izgubo zavesti ali motnjami dihanja, soočali se bodo z agresivnim bolnikom v čakalnici, pomagali bodo poškodovanemu bolniku, izvajali bodo reanimacijo pri bolniku v srčnem zastoju, po telefonu bodo odgovarjali na zapletena vprašanja svojcev, po radijski zvezi bodo komunicirali z ostalimi člani tima, mirili bodo očeta otroka, ki ga bodo oživljali...

V enem dnevu bodo udeleženci doživeli 6 simulacij različnih življenjsko ogrožujočih stanj, ki jih bodo morali rešiti, kar predstavlja izjemno priložnost izboljšati znanje na področju reanimacije.

Strokovno izobraževanje je namenjeno timom v osnovnem zdravstvu (zdravnikom, dipl. medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege) ter študentom zdravstvenih in medicinskih fakultet.

Na koncu usposabljanja bo najboljša ekipa prejela plaketo za zmagovalno ekipo v kategoriji študentov in v kategoriji profesionalcev ter tako prejela naziv »Best CPR team« Tak način učenja, povezan s tekmovanjem, organizirajo tudi večji simulacijski centri v tujini in ZD Ljubljana temu sledi.

Več o Simulacijskem centru ZD Ljubljana in njegovih programih je dostopno na: http://www.zd-lj.si/sim/ in https://www.facebook.com/simulacijskicenter/.

Urniki in kontakti

Napredno iskanje