NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

PRED PRIHODOM POKLIČITE

Predstavitveni video ZDL

Zdravje na delovnem mestu

Medicina dela, prometa in športa

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

SCUBY

ISCPC

CPC+

Mediacijski center

Navodila za starše

Datum objave:  4.4.2019

V petek, 5. aprila 2019, v Zdravstvenem domu Ljubljana v Simulacijskem centru pričakujemo »daleč najtežje bolnike v letošnjem letu«

Simulacijski center ZD Ljubljana v petek, 5. aprila 2019, s pričetkom ob 9.00, že četrtič organizira mednarodno tekmovanje zdravstvenih timov v izvajanju oživljanja »Best CPR team«. Tekmovanje bo potekalo v prostorih ZD Ljubljana – Center, Metelkova ulica 9, Ljubljana, z namenom krepitve znanja zdravstvenih timov iz različnih vsebin življenjsko ogrožujočih stanj.

V enem dnevu bodo udeleženci doživeli 5 simulacij različnih življenjsko ogrožujočih stanj, kar predstavlja izjemno priložnost izboljšati znanje na področju reanimacije ter boljše preživetje pri pacientih. Tekom tekmovanja/usposabljanja bomo s simulacijami v zdravstvu ustvarili pogoje, ki se bodo zelo približali realnemu kliničnemu okolju: lutka, ki odgovarja kot živ človek, zvočni efekti težkega dihanja, defibrilator, huda krvaveča rana… Udeleženci se bodo znašli v težkih scenarijih: delo jim bo zapletel »bolnik z izgubo zavesti ali motnjami dihanja«, soočali se bodo z »agresivnim svojcem«, pomagali bodo »poškodovanemu bolniku«, izvajali bodo reanimacijo pri bolniku v srčnem zastoju, mirili bodo ženo moškega, ki ga bodo oživljali, reševali bodo življenje otroka…

Strokovno usposabljanje je namenjeno timom v osnovnem zdravstvu (zdravnikom, dipl. medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege) ter študentom zdravstvenih in medicinskih fakultet.

Na koncu bo najboljša ekipa prejela plaketo za zmagovalno ekipo v kategoriji študentov in v kategoriji profesionalcev ter tako prejela naziv »Best CPR team«. Tak način učenja, povezan s tekmovanjem, organizirajo tudi večji simulacijski centri v tujini in SIM center ZD Ljubljana temu sledi.

Več o Simulacijskem centru ZD Ljubljana in njegovih programih je dostopno na: http://www.zd-lj.si/sim/ in https://www.facebook.com/simulacijskicenter/.

 

Urniki in kontakti

Napredno iskanje