NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA

s povišano telesno temperaturo, kašljem ali težkim dihanjem! Najprej pokličite svojega osebnega zdravnika/zobozdravnika po telefonu!

en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

PRED PRIHODOM POKLIČITE

Predstavitveni video ZDL

Zdravje na delovnem mestu

Medicina dela, prometa in športa

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

SCUBY

ISCPC

CPC+

Mediacijski center

Navodila za starše

Datum objave:  15.10.2019

Brezplačni tečaji temeljnih postopkov oživljanja ob svetovnem dnevu oživljanja 16. oktobra 2019 v Simulacijskem centru ZD Ljubljana

Ob svetovnem dnevu oživljanja, ki ga obeležujemo 16. oktobra, bodo po vsej Sloveniji potekali številni dogodki, delavnice in izobraževanja o temeljnih postopkih oživljanja. Akciji se pridružuje tudi Simulacijski center (SIM center) ZD Ljubljana, ki bo v času med 16.00 in 19.00 brezplačno izvedel dve delavnici, in sicer: »Prva pomoč za dojenčke in otroke« ter »Temeljni postopki oživljanja z uporabo avtomatskega defibrilatorja«. Usposabljanje bodo izvajali inštruktorji in predavatelji, ki imajo dolgoletne izkušnje z oživljanjem iz svojega delovnega okolja in pri svojem delu uporabljajo sodobne metode poučevanja s simulacijami in vrhunsko opremo.

Znano je, da so v Sloveniji srčno-žilna obolenja drugi najpogostejši razlog smrti. Na letnem nivoju se po ocenah zgodi 1.700 srčnih zastojev, pri čemer se premalo ljudi zaveda, da oseba lahko umre v 10 minutah, če ne pričnemo z oživljanjem. Brez oživljanja že v 3-5 minutah nastanejo nepopravljive okvare možganov. Stisi prsnega koša pa povečajo preživetje za trikrat! Podatki raziskav kažejo, da se kar 60% srčnih zastojev zgodi v bližini sorodnika ali prijatelja. Posamezniki, ki so ustrezno usposobljeni, in imajo uporabna znanja iz vsebin prve pomoči, predstavljajo velik doprinos pri zagotavljanju boljše varnosti za vse udeležence v družbi, saj lahko prva pomoč pogosto reši življenje.


Vse zainteresirane zato vabimo, da odpravijo strah pred oživljanjem in se nam pridružijo na brezplačnih delavnicah »Prve pomoči za dojenčke in otroke« ter »Temeljni postopki oživljanja z uporabo avtomatskega defibrilatorja«, ki jih bomo 16.10.2019 od 16.00-19.00 sočasno izvajali v Simulacijskem centru ZD Ljubljana, Metelkova ul.9., v avli ZD Ljubljana. Obvezna prijava na delavnici poteka preko spletne strani www.sim.zd-lj.si ter e- naslova: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Delavnica Prva pomoč za dojenčke in otroke
Namenjena je staršem, starim staršem, skrbnikom in sorodnikom, s ciljem povečati znanje v primeru življenjsko ogrožujočih situacijah pri otroku. Udeleženci delavnice bodo v primeru nesreče znali suvereno aktivirati nujno medicinsko pomoč ter pričeli z izvajanjem prve pomoči.

PP za dojencke arhiv SIM center

• Delavnica Temeljni postopki oživljanja z uporabo avtomatskega defibrilatorja
Učna delavnica je namenjena posameznikom, ki se dnevno gibljejo v okolju, kjer obstaja zelo velika možnost pojava srčnega zastoja (družine s kroničnim bolnikom, mlade družine z otroci, športniki…).
V primeru srčnega zastoja bodo udeleženci delavnice znali pričeti z izvajanjem temeljnih postopkov oživljanja, in zaradi svojega znanja morda nekomu rešili življenje.

TPO z AED arhiv SIM center

Urniki in kontakti

Napredno iskanje