Natisni stran

Zdravstveno varstvo predšolskih otrok

Zdravstveno varstvo predšolskih otrok zagotavlja celostno in neprekinjeno zdravstveno oskrbo otroku, v obravnavo pa aktivno vključuje otrokove starše (skrbnike, rejnike), sorojence in druge člane družinske skupnosti.

KAJ OBSEGA?

Obsega spremljanje rasti in razvoja otroka ter izvajanje predpisanega rednega cepljenja proti nalezljivim boleznim, odkrivanje in zdravljenje ter vodenje okrevanja po bolezni ali poškodbi. Dostop do pediatra je otrokom omogočen brez napotnice.

KOMU JE NAMENJENO?

V zdravstvenem varstvu predšolskih otrok lahko izberete osebnega zdravnika za svojega otroka praviloma do 6. leta otrokove starosti oziroma do vstopa v šolo.

KDO SO IZVAJALCI?

Zdravniki, ki skrbijo za to starostno skupino so specialisti pediatri, kar pomeni, da so strokovno usposobljeni za reševanje zdravstvenih problemov s katerimi se srečuje predšolski otrok.

Zdravje vašega otroka je zagotovo vaša največja skrb zato boste vi sami prvi, ki boste skrbeli za zdravje vašega otroka po svojih najboljših močeh in boste pravočasno poiskali pomoč zdravnika, kadar bo to potrebno.