Natisni stran

Fizioterapija

V zadnjih nekaj desetletjih se je fizioterapija razvila kot pomembna zdravstvena disciplina, ki pri zdravljenju in rehabilitaciji poškodovancev in bolnikov uporablja predvsem sodobne fizikalne metode.

IZVAJALCI IN LOKACIJE

V ZDL diplomirani in višji fiziotrerapevti izvajamo fizioterapijo v šestih enotah oziroma na šestih lokacijah ( ZDL - Center, ZDL - Vič-Rudnik, ZDL - Bežigrad, ZDL - Šiška, ZDL - Moste-Polje, ZDL - Šentvid) v sodelovanju z vašim napotnim zdravnikom.

OBSEG STORITEV

Ob vašem obisku najprej ocenimo in dokumentiramo stanje prizadetega dela telesa in vaše sposobnosti. Nato glede na ugotovljeno stanje prizadetosti izberemo vrsto in obseg ustrezne fizikalne metode, pri tem seveda upoštevamo omejitve, ki izhajajo iz vašega splošnega zdravstvenega stanja.

Najpogosteje obravnavamo paciente z boleznimi gibal, kot so bolečine in omejena gibljivost v sklepih in različnih delih hrbtenice, ki so posledica poškodb, revmatičnih obolenj, prizadetosti perifernega živčevja in posledica staranja organizma.

Pri otrocih s terapevtskimi vajami ohranjamo in izboljšujemo telesno držo (korektiva telovadba). Pri obravnavi pacientom svetujemo in jih tudi naučimo, kako telesne vaje izvajajo doma in s tem prispevajo k hitrejši rehabilitaciji in ohranjanju kondicije prizadetega dela telesa.

Vrste fizioterapevtskih storitev, ki vam jih lahko nudimo v ZDL, so:

  • elektroterapija (zdravljenje z električnimi tokovi: TENS, DD, IFV, elektrostimulacije) krioterapija ( zdravljenje z ledom: kriomasaža, kriopak)
  • termoterapija (zdravljenje s toploto: IR, termopak, UKV obsevanje)
  • mehanoterapija (zdravljenje z uporabo mehanske sile: trakcije za vratno in križno hrbtenico, UZ, vibrac. masaža)
  • kinezioterapija (zdravljenje s terapevtskimi vajami: individualno in v skupini, aktivne vaje in vaje s pomočjo, manualno terapijo, korektivno gimnastiko,...)