NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

PRED PRIHODOM POKLIČITE

Predstavitveni video ZDL

Zdravje na delovnem mestu

Medicina dela, prometa in športa

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

SCUBY

ISCPC

CPC+

Mediacijski center

Navodila za starše

Datum objave:  31.1.2014

Simulacijski center ZD Ljubljana odprl svoja vrata

Danes, 31. januarja 2014, je bila v ZD Ljubljana - Center na Metelkovi ulici 9, otvoritev Simulacijskega centra (SIM center) ZD Ljubljana, ki smo ga vzpostavili z namenom usposabljati strokovni in nezdravniški medicinski kader ter laično javnost, s ciljem povečati znanje, kompetence in učinkovitost ukrepanja v določenih življenjsko ogrožujočih situacijah. Ob tej priložnosti smo prikazali način pridobivanja znanja s pomočjo naprednih simulacij. Izvedli smo triažo vitalno ogroženega pacienta, pristop k vitalno ogroženemu pacientu ter simulacijo reanimacije. SIM center so v imenu ustanoviteljice Mestne občine Ljubljana simbolično predali namenu župan, gospod Zoran Janković, podžupanja, gospa Tjaša Ficko in vodja Oddelka za zdravje in socialno varstvo, gospa Tilka Klančar.

SIM center ZD Ljubljana v prostoru velikosti 25m2 pomeni začetek osnovnega poslanstva centra, to je organizacija izobraževanj/izpopolnjevanj v okviru vseživljenjskega izobraževanja ter aktivno povezovanje z zdravstvenimi in drugimi zavodi v regiji delovanja in širše. Ker pa vse velike stvari zrastejo iz malih, je naša vizija v prihodnosti tudi nadgradnja centra.

Izobraževanje v SIM centru poteka s pomočjo simulacij . Gre za varen, učinkovit in etičen način izobraževanja. Tako zagotovimo varno učno okolje, v katerem kandidat pridobi izkušnjo, kako poteka delo z življenjsko ogroženim pacientom, kako reševati akutno situacijo in predstavlja način učenja, kjer imajo odločitve posledice. Na tak način se najbližje približamo kliničnemu okolju. Moduli, ki jih bomo izvajali , bodo aktualni, mednarodno primerljivi.

SIM center v vsej svoji podobi in funkcionalnosti spominja na realno klinično okolje in vsebuje vso potrebno opremo za oskrbo vitalno ogroženega pacienta. Oprema je sodobna in identična opremi iz kliničnega okolja.

Več informacij o SIM centru najdete na naši spletni strani www.zd-lj.si - v rubriki Ne spreglejte - Simulacijski center.

SIM center
Sodobno opremljen SIM center v vsej svoji podobi in funkcionalnosti spominja na realno klinično okolje.
SIM center
Zdravstveni kader prikazuje ravnanje v primeru življenjsko ogroženega stanja s pomočjo simulacije.

Urniki in kontakti

Napredno iskanje