en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

thumbnail

Predstavitveni video ZDL

Zdravje DM 67 100

Zdravje na delovnem mestu

CMDPS 77 100

Medicina dela, prometa in športa

Zdravstveni pregledi voznikov 83 100

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

Simulacijski center

SCUBY logo CMYK

SCUBY

Logo ISCPC

ISCPC

Nadgrajena celovita obravnava pacienta

CPC+

Mediacijski center

Mediacijski center


Razno

Razno (34)


Ročna limfna drenaža po dr. Voddru
je specialna terapevtska tehnika, pri kateri s posebnimi gibi rok odstranjujemo tekočino in odpadne snovi iz tkiva. Z ročno limfno drenažo dosežemo: drenažni učinek, učinek na avtonomni živčni sistem, učinek na imunski sistem, učinek na zmanjšanje bolečine.

Z ročno limfno drenažo obravnavamo:

1. primarne in sekundarne limfedeme (primarni-prirojeni edemi, sekundarni edemi po odstranitvi bezgavk na zgornjih in spodnjih ekstremitetah) vključno s kompresijskim povijanjem;
2. lokalne edeme žilnih sten in venske edeme (venski ulkus, stanja po globoki venski trombozi);
3. kozmetične indikacije (celulit, zabuhlost in pod - očesni mešički, preventiva nosečnostnih strij, za ohranjanje tonusa in elastičnosti kože med hujšanjem, po lepotnih posegih na obrazu ...).
 
Storitve so samoplačniške. Pri vseh bolezenskih stanjih je obravnava možna tudi na delovni nalog.

Več informacij in prijava:

ZD Ljubljana - Šiška, Derčeva ulica 5, Ljubljana

01/5815271 Ada Ludvik, višji fizioterapevt, limfterapevt
01/5815271 Mateja Raj Miloševič, dipl. fizioterapevt, limfterapevt
8.12.2014

Strokovni izpiti

Written by

STROKOVNI IZPITI ZA SREDNJO STROKOVNO IZOBRAZBO –
ZA POKLIC TEHNIK ZDRAVSTVENE NEGE/TEHNICA ZDRAVSTVENE NEGE IN ZOBOTEHNIK/ZOBOTEHNICA

Spoštovani!
Obveščamo vas, da je bil dne 6. 7. 2018 v Uradnem listu RS (Uradni list RS, št. 47/18) objavljen novi Pravilnik o pripravništvu in strokovnih izpitih zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev na področju zdravstvene dejavnosti. Pravilnik je začel veljati dne 7. 7. 2018.

Pravilnik med drugim na novo določa programe strokovnega izpita, ki se začnejo uporabljati 1. decembra 2018.

Program strokovnega izpita bo za zdravstvene delavce in zdravstvene sodelavce obsegal:

- strokovne vsebine poklicnega področja,
- izbrane vsebine nujne medicinske pomoči,
- osnove kakovosti in varnosti v zdravstvu ter
- področno zakonodajo.


Splošne informacije:

• Izpiti bodo potekali v terminih, ki so navedeni na dnu strani.
• Ob potrebi bodo dogovorjeni naknadni oziroma dodatni termini.
• Prijavnico pošljite po pošti na naslov Zdravstveni dom Ljubljana, Kadrovska služba, Metelkova ulica 9, 1000 Ljubljana.
K prijavnici priložite: fotokopijo spričevala o izobrazbi, ostale dokumente lahko pošljete naknadno. Ob prijavi morajo biti plačani tudi stroški strokovnega izpita. V kolikor ob prijavi niso plačani stroški strokovnega izpita, lahko kandidat pristopi k strokovnemu izpitu šele v naslednjem roku oziroma, če so stroški poravnani v roku za prijavo na naslenji strokovni izpit. 

Podatki za plačilo na tej povezavi.
Pregled cenika stroškov strokovnega izpita.  


Natisnete lahko naslednje dokumente:
List o pripravništvu
Prijava na strokovni izpit
Izjava o kroženju pripravnika


Dodatne informacije - kadrovska služba ZD Ljubljana:
Tel.: 01 3003 901 / 903 / 905 / 919 / 939 / 977
e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Termini za strokovne izpite v letu 2019:

 • 20.11.2019
 • 18.12.2019

 

Termini za strokovne izpite v letu 2020:

 • 22.01.2020
 • 19.02.2020
 • 18.03.2020
 • 22.04.2020
 • 20.05.2020
 • 17.06.2020
 • 22.07.2020
 • 19.08.2020
 • 23.09.2020
 • 21.10.2020
 • 18.11.2020
 • 16.12.2020

*možni tudi dodatni termini po dogovoru in potrebi.

 

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani.Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

Seznam piškotkov na naši spletni strani

Ime piškotka Trajanje Opis
_utma 2 leti Google Analytics - zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami
_utmb 30 minut Google Analytics - zabeležinovo sejo ali novega uporabnika
_utmz 6 mesecev Google Analytics - določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo
_utmc Trajanje seje Google Analytics - zabeleži čas trajanja obiska
75861ead2d169feb37a1696c4cd7f0d5 Trajanje seje Identifikator seje uporabnika
cc_coookie_accept 1 leto Zapomne si, ali je obiskovalec sprejel piškotke ali ne

 

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete.Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke.Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

 

Če želite izvedeti več o piškotkih in kako jih lahko upravljate v vašem brskalniku, obiščite piskotki.net (v slovenščnini) aboutcookies.org ali allaboutcookies.org (v angleščini).

Sporočila za javnost

 

Kontakt

Služba za promocijo in odnose z javnostmi, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

2.8.2012

Prva stran

Written by

Služba za promocijo in odnose z javnostmi, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Spoštovane pacientke in pacienti!

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo zelo veseli vsake vaše pohvale, ki nam bo v vzpodbudo, kot tudi pritožbe, ki jo bomo skrbno obravnavali.


Za pohvalo/pritožbo lahko uporabite obrazec za pohvalo/pritožbo.

 

OBRAVNAVA KRŠITVE PACIENTOVIH PRAVIC

Postopek obravnave kršitve pacientovih pravic ureja Zakon o pacientovih pravicah, ki določa pravice in dolžnosti pacientov. Vsebino in obliko obrazcev o pisnih izjavah volje pacienta določa Pravilnik o obrazcih o pisnih izjavah volje pacienta. 

 

KAKO LAHKO VLOŽIM ZAHTEVO?

Ustna zahteva: vložite jo pri predstojniku enote v času uradnih ur, sprejme se jo na zapisnik.

Pisna zahteva: pošljete jo po pošti ali elektronski pošti predstojniku enote, lahko pa jo oddate tudi v tajništvu enote. Pisna zahteva mora vsebovati ime, naslov in kontaktne podatke pacienta, opis domnevne kršitve, podatke o udeleženem zdravstvenem osebju, podatke o morebitnih drugih udeleženih osebah, čas, kraj, in morebitne posledice domnevne kršitve ter morebitni predlog za rešitev spora.

Za enostavnejšo vložitev pisne zahteve lahko uporabite obrazec Zahteva za prvo obravnavo kršitve pacientovih pravic.


KOMU LAHKO VLOŽIM ZAHTEVO?

Zahteve sprejema predstojnik enote. Naslovi in uradne ure so navedeni na spodnjih povezavah. Izberite enoto ZDL, kjer je prišlo do domnevne kršitve.


KAKŠNI SO ROKI ZA VLOŽITEV ZAHTEVE?

V primeru neustreznega odnosa zdravstvenega osebja je rok 15 dni od domnevne kršitve.

V primeru neustreznega ravnanja zdravstvenega osebja pri nudenju zdravstvene oskrbe je rok 30 dni po končani zdravstveni oskrbi.

Če ste za kršitev izvedeli kasneje, ali pa so se posledice kršitve pokazala kasneje, je rok za vložitev zahteve tri mesece po preteku zgoraj določenih rokov.

 

ZASTOPNIK PACIENTOVIH PRAVIC

V postopku uresničevanja pravic lahko pacientu svetuje, pomaga ali ga zastopa zastopnik pacientovih pravic. Zastopnice pacientovih pravic za območje Ljubljane:

 

Duša Hlade Zore

Prostori Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Območna enota Ljubljana
Zaloška 29, 1000 Ljubljana
Tel. številka: 01/ 542 32 85
E-pošta:Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Uradne ure:
Ponedeljek od 8:00 do 15:00
Torek od 8:00 do 13:00

 

 

Melina Omrzel Petek

Prostori Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, Območna enota Hrastnik

Novi dom 11, 1430 Hrastnik 

Tel. številka: 03/ 56 46 471

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Uradne ure:

Ponedeljek od 14:00 do 20:00

Torek in četrtek od 17:00 do 20:00

Mojca Mahkota

Prostori Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Območna enota Ljubljana, Zaloška 29, 1000 Ljubljana

 

Tel. številka: 01/ 542 32 85

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Uradne ure:

Torek od 13:00 do 19:00

Sreda od 8:30 do 14:30

V tem delu spletne strani so na voljo informacije javnega značaja, ki so razdeljene v spodnje smiselne sklope:

Urniki in kontakti

Napredno iskanje