Skoči do osrednje vsebine
Išči... SL EN Prijava

Prijava za zaposlene

ISCPC23 banner slo

Urnik

HELENA MEZE ŠKRABA, dr.dent.med.
JASNA ŠANTAVEC, ZT
Dejavnost: ZOBOZDRAVSTVENO VARSTVO OTROK IN MLADINE
Lokacija: ENOTA MOSTE-POLJE, PRVOMAJSKA UL. 5
Telefon: 01/58 44 259
Naslov za naročanje: https://portal.zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-13:30
TOREK 07:00-13:30
SREDA 13:30-20:00
ČETRTEK 13:30-20:00
PETEK 07:00-13:30 ali 13:30-20:00

Opomba:

PETEK PO RAZPOREDU

Obvestilo zdravnika:

 Ambulanta ne dela od 25.09. do 29.09.2023.

Urnik-ordinacijski čas

Ponedeljek in torek : 7.00 do 13.30

sreda in četrtek : 13.30 do 20.00

petek : izmenično po razporedu 

Spoštovani,

 

PORTAL ZA PACIENTE – nov način elektronske komunikacije z ambulanto

V ZD Ljubljana prehajamo na nov, varnejši način elektronske komunikacije preko portala za paciente na https://portal.zd-lj.si/, ki bo nadomestil dosedanjo elektronsko pošto. Na sporočila prejeta po elektronski pošti boste odgovor prejeli le omejeno prehodno obdobje, to je do 15.6.2023.  Po izteku prehodnega obdobja nam boste elektronska sporočila lahko pošiljali le še preko novega portala, zato vam svetujemo, da si dostop do portala uredite v najkrajšem možnem času.

Da lahko starši in skrbniki (pooblaščene osebe) komunicirajo v imenu otrok, se morajo registrirati tudi če niso pacienti Zdravstvenega doma Ljubljana. 

Registracija na portal je možna na dva načina:

  • registracija z osebno identifikacijo pri zdravniku v ambulanti oz. pri študentu v ZD, ki to opravlja ali
  • registracija z uporabo certifikatov preko Si-Pass (SiPass, SMSPAss, SIgenCA, SigovCA, NLBCA, HALCOM, PostarCA, idr) na portalu (https://portal.zd-lj.si/register-certificate).
V kolikor pacient nima lastnega elektronskega naslova IN mobilne telefonske številke, lahko v ta namen pooblasti drugo osebo. V tem primeru pooblaščena oseba opravi postopek registracije, pooblastitelj pa podpiše pooblastilo.
 
Če je otrok mlajši od 15 let, otroku pooblastila ni potrebno podpisati. Starš oz. skrbnik otroka opravi le postopek registracije. V posameznih primerih je poleg postopka registracije potrebno še ročno dodajanje pooblastitelja s strani zdravstvenih delavcev. V takem primeru nas kontaktirajte. 
Z dopolnjenim 15 letom sistem avtomatično prekine pooblastilo o čemer so pooblaščene osebe tudi obveščene. Otrok lahko ponovno pooblasti starša ali pa registracijo opravi sam in samostojno komunicira z ambulanto. 
 
V primeru, da je otrok starejši od 15 let, pooblaščena oseba opravi postopek registracije, pooblastitelj pa podpiše pooblastilo. 
 
En otrok ima lahko več pooblaščenih oseb (mama, oče, itd.). Komunikacija je vezana na otroka, kar pomeni, da imajo vse pooblaščene osebe vpogled v komunikacijo in naročila. 
 
Na spodnji povezavi imete vsa navodila.
 

 

--------------------------------------

Zobozdravstvena obravnava je možna le za naročene zdrave paciente brez prehladnih obolenj in drugih znakov in simptomov za COVID-19 ter ob točno določenem terminu.

Preden nas obiščete, je potrebno poskrbeti za brezhibno ustno higieno.V ZD prihajate 5 minut pred predvidenim terminom. Pred vstopom v zdravstveni dom si nadenite zaščitno masko čez usta in nos, razkužite roke ter izpolnite vprašalnik o zdravju.

Maske ne snemajte, dokler se ne usedete na zobozdravniški stol. V čakalnici in skupnih prostorih ZD upoštevajte predpisano osebno varnostno razdaljo 1.5 metra. Na stole v čakalnici se usedite le na označena mesta.Naročeni pacienti naj v ZD prihajajo sami, spremstvo ene odrasle zdrave osebe je dovoljeno le pri manjših otrocih in osebah, ki potrebujejo spremstvo. Prosimo vas za razumevanje in strpnost pri novi organizaciji našega dela.

-------------------------------------------

Nujna stanja v zobozdravstvu so:

  • močan zobobol (nevzdržna huda stalna bolečina, ki traja več kot 24 ur in analgetik ne pomaga);
  • akutna infekcija (vnetje, ki se kaže kot: oteklina, težje požiranje in odpiranje ust, zvišana telesna temperatura);
  • močnejša krvavitev po oralno kirurškem posegu, ki se sama ne ustavi po določenem času;
  • poškodbe (poškodba v področju zgornje in spodnje  čeljusti oz. ustne votline).

    Nujna zobozdravstvena obravnava pacientov brez predhodnega naročanja ni mogoča.

V primeru naše odsotnosti se za nujno zobozdravstveno pomoč (bolečina, ko analgetik ne pomaga, oteklina, hujša krvavitev, poškodba), se lahko obrnete na prisotne zobozdravnike Otroškega in mladinskega zobozdravstva na področju ZD Moste Polje. Podatke o prisotnih zobozdravnikih dobite pri informatorjih na telefonskih številkah 01/58 44 200 in 01/ 58 64 900.

---------------------------------------------

RAZPORED DELA OB PETKIH

07.07.2023 dopoldan na O.Š. Jože Moškrič

15.09.2023 popoldan v ZD Moste

08.09.2023 dopoldan v ZD Moste

 

 

 -------------------------------------------

NAČINI NAROČANJA:

1. Po telefonu: 01 58 44 259, v ordinacijskem času. Priporočamo,da nas zaradi lažje organizacije dela kontaktirate dopoldan med 8.00 in 10.00  in popoldan med 14.00 in 16.00

2.  preko e-portala za paciente

3. Osebno v ordinacijskem času ambulante 

4. Po navadni pošti na naslov : ZD Ljubljana Moste Polje ,Prvomajska ulica 5, 1000 Ljubljana ( s pripisom : za ambulanto Helena  Meze Škraba dr. dent. med. )

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve Zapri

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.