NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

MOJCA FATUR, dr.med.spec.
LAURA BARTOL, SMS
AMELA DŽAKULIĆ, TZN
BARBARA ŠVIGELJ ROGELJ, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Ambulanta družinske medicine
Lokacija: ENOTA MOSTE-POLJE, PRVOMAJSKA UL. 5
Telefon: (01) 5844-214
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/38
E-naslov: narocanje.mojca.fatur@zd-lj.si
 • Urnik zdravnika
  PONEDELJEK 07:00-13:30
  TOREK 07:00-13:30
  SREDA 13:30-20:00
  ČETRTEK 13:30-20:00
  PETEK 07:00-13:30 ali 13:30-20:00

  Opomba:

  PETEK PO RAZPOREDU. V ADM z zdravnico dela ref.med.sestra Barbara Švigelj Rogelj, dipl.m.s.
 • Urnik dipl. m. s.
  BARBARA ŠVIGELJ ROGELJ, dipl.m.s.
  PONEDELJEK 06:30-13:00
  TOREK -
  SREDA 13:00-19:30
  ČETRTEK -
  PETEK 06:30-13:00
  Dela v timu z Mojco Fatur, dr.med.spec., V PETKIH IZMENIČNO PRI OBEH ZDRAVNIKIH

Obvestilo zdravnika:

Obvestilo zdravnika:

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

 • V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.
 • V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.
 • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
 • Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.
 • Pred vstopom v zdravstveni dom si namestite kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave in si razkužite roke.
 • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, naročilnic za medicinske pripomočke urejate po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti oz. po telefonu.

 ZARADI VELIKEGA ŠTEVILA E-MAILOV , KI PRIHAJAJO DNEVNO, VAS NAPROŠAMO, DA V KOLIKOR POŠLJETE SPOROČILO, UPOŠTEVATE PRAVILO, DA ODGOVORIMO V ROKU 24 UR OZ. DO KONCA NASLEDNJEGA DNE!

NAPROŠAMO TUDI, DA V KOLIKOR POŠLJETE E-MAIL, POČAKATE NA ODGOVOR IN NE KLIČETE DODATNO V AMBULANTO, KER S TEM ONEMOGOČATE DOSTOP DO NAS, PACIENTOM , KI NIMAJO DOSTOPA DO RAČUNALNIKA !!!!         

 

DR. FATUR BO ODSOTNA OD 15.09.2020 DO 25.09.2020. NADOMEŠČANJE JE UREJENO IN SICER:


24.09.2020 dr. BIŠČAK HAFNER MARJA POPOLDNE OD 13.30 DO 20.00 URE

25.09.2020 DR. MRVALJ RAJTERIĆ BRANKA OD 13.30 DO 20.00 URE

 

1. Naročanje na pregled

Prosimo, da se za pregled v ambulanti naročite. Naročiti se morajo tudi pacienti tistih zdravnikov, ki jih dr. Fatur Mojca nadomešča.

NENAROČENI PACIENTI: Pri obravnavi imajo prednost bolniki, ki so naročeni. IZJEMA so nujna stanja, ki so obravnavana prednostno.

2. Začasna zadržanost od dela (bolniški stalež)

Bolniško odsotnost morate sporočiti osebno ali po telefonu isti ali naslednji dan, ko ste ostali doma oz. najkasneje v 3 dneh (v skladu 232. členom Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja).

Za pregled, kjer bo potrebno podaljševanje bolniškega staleža z odločbo imenovanega zdravnika ZZZS, se morate obvezno naročiti, in sicer vsaj sedem delovnih dni pred datumom izteka staleža, ki je označen na odločbi IZ ZZZS.

3. Naročanje receptov in napotnic

Zdravila iz stalne terapije je potrebno naročiti pet delovnih dni vnaprej (osebno s kartico zdravstvenega zavarovanja), torej preden vam jih zmanjka. Zdravnica želi bolnike, ki imajo stalno terapijo za kronične bolezni, pregledati vsaj enkrat letno, preden jim izda recept za zdravila.

Za izdajo napotnic se morate naročiti na pregled, zdravnica se na osnovi pregleda odloči, kakšno napotnico vam bo izdala in s kakšno stopnjo nujnosti. V primeru kontrolnih pregledov pri specialistih je potrebno predložiti izvid specialista. Za naročila napotnic za antikoagulantno ambulanto in diabetološko ambulanto ni potrebno priti na pregled.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.