V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

NUŠA ŽILIH, dr.dent.med.
DRAGANA MAKSIMOVIĆ, zobozdrav.asist.
MAJA GOSTIMIROVIĆ, zobozdravstveni asistent
Dejavnost: ZOBOZDRAVSTVENO VARSTVO OTROK IN MLADINE
Lokacija: OŠ DR.VITA KRAIGHERJA, TRG 9. MAJA 1
Telefon: 01 43 47 100
E-naslov: narocanje.nusa.zilih@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 13:00-19:30
TOREK 07:00-13:30
SREDA 07:00-13:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani!

 

Prosimo vas, da nam kakršnokoli vprašanje ali težavo sporočite na e-pošto za elektronsko naročanje, kajti na telefonu bomo večkrat nedosegljivi, saj smo ves čas dela oblečeni v zaščitno opremo in bomo na telefonske klice  težko odgovarjali. Skušali bomo biti dosegljivi od 12.00 do 14.00 (popoldanski izmeni) ter med 7:00 in 9:00 uro (v dopoldanskem izmeni).


Po navodilih NIJZ se moramo držati nekaterih sprememb, ki so v pomoč zaščiti vas, ostalih pacientov  in zaposlenih.

Dan pred vašim terminom vas bomo poklicali po telefonu in vas spomnili, da izpolnite VPRAŠALNIK, ki ga dobite na naši spletni strani. Izpolnjenega in podpisanega boste prinesli s seboj na vaš določeni termin, lahko ga tudi slikate in pošljete po e-pošti. Naša ambulanta bo pred vašim obiskom  stopila v stik z vami in vam zastavila nekaj vprašanj.
V primeru, da 1 dan pred terminom ne boste dosegljivi na telefon ali nam izpolnjenega COVID-19 vprašalnika ne posredujete po e-pošti, vaš termin odpade in ga bomo dodelili drugemu pacientu.
 • Vstopanje v ordinacijo bo mogoče le posamično, ob točno določenem terminu in samo naročenim. Otroci naj v ambulanto vstopajo sami, spremstvo ene odrasle osebe je dovoljeno le pri manjših otrocih in osebah, ki potrebujejo pomoč spremstva.
 • Vstop bo omogočen le zdravim, brez simptomov COVID-19 in prehladnih obolenj.
 • Preden nas obiščete, je potrebno poskrbeti za brezhibno ustno higieno – s tem zmanjšate količino nepotrebnih mikrobov v ustni votlini, zaščitite sebe in druge.
 • Vstop v ordinacijo je možen le z masko.
 • Pred vstopom v zdravstveni dom si nadenite zaščitno masko čez usta in nos, ne snemajte je, dokler se ne usedete na zobozdravniški stol.
 • Na vhodu v  so pripravljena sredstva za čiščenje in razkuževanje rok. Prosimo, da jih uporabite, ko vstopite v prostore naše ustanove in ordinacije.
 • V čakalnici bo poskrbljeno za dovolj prostora, da boste lahko ohranili primerno razdaljo med morebitnim čakajočim. Na stole v čakalnici se usedite le na označena mesta.


V nujni zobozdravstveni ambulanti na vstopni točki ZD Ljubljana se obravnava le paciente z nujnimi stanji.

Nujna stanja v zobozdravstvu so:

 • močan zobobol (nevzdržna huda stalna bolečina, ki traja več kot 24 ur in analgetik ne pomaga);
 • akutna infekcija (vnetje, ki se kaže kot: oteklina, težje požiranje in odpiranje ust, zvišana telesna temperatura);
 • močnejša krvavitev po oralno kirurškem posegu, ki se sama ne ustavi po določenem času;
 • poškodbe (poškodba v področju zgornje in spodnje čeljusti oz. ustne votline).


Ob vikendih in praznikih med 8.00 in 12:30. Naročanje je OBVEZNO. Triažni zobozdravnik za posvet in naročanje je pacientom dosegljiv med 8.00 in 12.00 uro na telefonski številki 01 4723 718.  
Nujna zobozdravstvena obravnava pacientov brez predhodnega naročanja ni mogoča.

Sprememba urnika: V petek , 11.6.2021 dela zobozdravnica Nuša Žilih, dr.dent.med. v popoldanski dežurni ambulanti v ZD Bežigrad, Kržičeva 10, Ljubljana. 

Naročanje:

- osebno v ordinaciji (trenutno ni možno)

- na telefon tel.št.: 01 43 47 100 v dopoldanskem času od 7:00 - 9:00  in v popoldanskem času od 12:00 - 14:00

- na e-mail naslov: narocanje.nusa.zilih@zd-lj.si


V primeru nujnih stanj izven našega ordinacijskega časa ali ob odsotnosti se obrnite na dežurne zobozdravnike v ZD Bežigrad, Kržičeva 10, Ljubljana. Za informacije o dežurnih zobozdravnikih pokličite na telefon 01/ 3003 300.

Ob sobotah, nedeljah in praznikih (od 8.00-13.00) deluje zobozdravstvena nujna medicinska pomoč v kletnih prostorih Zdravstvenega doma Ljubljana - Center, Metelkova ul. 9, Ljubljana.


                                      

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.