V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

V zdravstvenem domu je nošenje zaščitne maske OBVEZNO za vse obiskovalce.

Urnik

DINA AL NAWAS, dr.med.spec.
POLONA ŽGANJAR, dipl.m.s.
MAŠA URBANČ, TZN
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: 01 2004 671
E-naslov: narocanje.dina.al-nawas@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 13:00-19:30
TOREK 07:00-13:30
SREDA 07:00-13:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

OB PETKIH IZMENIČNO PO RAZPOREDU

Obvestilo zdravnika:

ZAČETEK CEPLJENJA PROTI GRIPI:  Cepljenje priporočamo vsem prebivalcem, ki želijo sebe in svoje bližnje zaščititi pred boleznijo, še posebej skupinam z večjim tveganjem za težek potek bolezni (kroničnim bolnikom in njihovim družinskim članom,
osebam, ki imajo izrazito povečano telesno težo, itd.). Cepljenje proti gripi je brezplačno za vse z urejenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem. Za termin cepljenja nas kontaktirajte po telefonu ali e-pošti.

V času odsotnosti v primeru nujnih stanj pokličite eno od prisotnih zdravnic ali preko telefonske centrale - 01/ 200 45 00.

Ob petkih popoldne je za NUJNE primere popoldanska ambulanta  v ZD Vič. Potrebno je naročanje preko telefonske centrale (01 200 45 00).

V času sistematskih pregledov za NUJNE primere pokličite nadomestne zdravnice v ambulantah - urniki so dostopni na spletni strani ZD VIČ.

Z 9. 5. 2022 je v Diagnostičnem laboratoriju Vič uvedeno naročanje. Naročanje preko spleta poteka na naslovu https://narocanja.zd-lj.si/285

NAROČANJE na pregled:

  • Po telefonu: smo dostopni v ordinacijskem času.
  • Elektronsko po E-pošti:   narocanje.dina.al-nawas@zd-lj.si  
  • Po pošti:  ZD Vič, ZVŠOM, ambulanta dr. Al Nawas, Šestova 10, 1000 Ljubljana
  • Elektronsko preko spletnega naročanja: https://narocanja.zd-lj.si/215  TRENUTNO NI MOŽNO
  • Osebno v ordinacijskem času: TRENUTNO NI MOŽNO

Zaradi povečanega obsega dela vam bomo na elektronsko pošto odgovorili v 3 delovnih dneh.

VELJAVNOST NAPOTNICE ZA SPECIALISTIČNE PREGLEDE: Veljavnost napotnice je navedena na izvidu specialističnega pregleda oz. je vidna v sistemu zVEM (za otroka do starosti 15 let jo lahko preverijo starši, otroci starejši od 15 let jo lahko preverijo sami).

PREGLEDI BOLNIH OTROK: Če otrok zboli, se v ordinacijskem času  ambulante posvetujete z medicinskim osebjem po telefonu. Zdravnik bo glede na otrokovo zdravstvene težave strokovno presodil način obravnave, ki je potrebna. Ne prihajajte nenaročeni Ves čas obravnave imate nameščeno obrazno masko, prav tako tudi otrok, ki je streši od 6 let. 

Po 19. uri, ob sobotah, nedeljah in praznikih, sprejema NUJNE primere do 19. leta starosti pediatrična nujna medicinska pomoč na Metelkovi ulici 9 pred obiskom dežurne službe se posvetujte z dežurnim zdravnikom -  tel. 01 47 23 88. Starejše od 19 let obravnava splošna nujna medicinska pomoč na Bohoričevi 4, telefon  01 522 8408. V primeru življenjske ogroženosti pokličite 112.

Na spletni strani ZDL so objavljena Navodila za starše (klik) S klikom na ikono Pediatrija se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem obdobju. Lahko vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka. 

ADMINISTRATIVNE STORITVE:  Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za stalno terapijo, napotnice za kontrolne preglede, naročilnice za medicinske pripomočke in zaključevanje nege, urejajte pri izbranem zdravniku po e-poštiizjemoma po telefonu. Če otrok zboli in potrebujete nego, o tem takoj obvestite ambulanto izbranega zdravnika po e-pošti. Ob tem navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego in telefonsko številko, na katero ste dosegljivi. Če želite posredovati otrokovo zdravstveno dokumentacijo, s katero izbrani zdravnik še ni seznanjen, jo prav tako pošljite po e-pošti. 

PREGLEDI ZDRAVIH OTROK - SISTEMATIČNI PREGLEDI: Preglede potekajo preko šol. Prosimo vas, da se otroci odzovejo vabilu, ker na pregledu preverimo razvoj otroka in opravimo potrebna cepljenja.

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.