V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

V zdravstvenem domu je nošenje zaščitne maske OBVEZNO za vse obiskovalce.

Urnik

MARJETA PUŠKARIĆ, dr.med.spec.
ADMIRA SMAJIĆ, TZN
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Ambulanta družinske medicine
Lokacija: PE FUŽINE, PREGLOV TRG 14
Telefon: 01/547-28-11
E-naslov: narocanje.marjeta.puskaric@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-14:00
TOREK 12:00-19:00
SREDA 07:00-14:00 ali 12:00-19:00
ČETRTEK 07:00-14:00
PETEK 07:00-14:00 ali 12:00-19:00

Opomba:

PONEDELJEK: HIŠNI OBISKI OD 13.-14.URE, VSAKA 1.IN 3.SREDA V MESECU: POPOLDNE, PETEK PO RAZPOREDU. V RADM dela ref.sestra Darja Žgajnar, dipl.m.s.

Obvestilo zdravnika:

 

Spoštovani,
obveščamo Vas, da je Marjeta Puškarič, dr.med.spec. od 22. 11. 2022 dalje odsotna.

Zato se od 22.11.2022 uporablja nov skupni elektronski naslov: narocanje.zvo.fuzine@zd-lj.si, kateri se uporablja IZKLJUČNO za naročilo receptov, napotnic in urejanje krajšega bolniškega staleža.

Za vse ostalo pokličite centralo ZD Fužine 01/547-28-00 ali pridite osebno na vhod ZD (sprejemno okence za nenaročene paciente, tam lahko tudi oddate vse izvide).


Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

ambulanta dr. Puškarič

 

NAROČANJE NA LABORATORIJSKI PREGLED v zdravstvenemu domu:  https://narocanja.zd-lj.si/ - izberite enoto in laboratorij, kjer želite odvzem krvi / urina

PORTAL ZVEM: Zelo močno vam priporočamo uporabo portala ZVEM:  https://zvem.ezdrav.si. Za dostop je potrebno kvalificirano digitalno potrdilo, ki ga pridobite na upravni enoti.  Če sami niste vešči računalnika, vam pomagajo vaši mlajši svojci. Na tem portalu lahko urejate vse svoje dokumente – lahko sprintate Covid potrdila, vidite vse napisane/izdane recepte in napotnice, sami preverite veljavnost napotnic.

BOLNIŠKI STALEŽ - BS:

  • Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, nas o tem obvestite isti dan, ko ste ostali doma oz. najkasneje v 3 dneh. Izbrani osebni zdravnik lahko odpre bolniški stalež za največ 3 dni nazaj!  Prav tako je potrebno kontaktirati ambulanto za zaključek bolniškega staleža.

  • Osebni zdravnik lahko odobri BS do 30 koledarskih dni, kasneje pa odloča komisija ZZZS. V primeru bolezni, kjer bo potrebno podaljševanje BS z odločbo ZZZS, se morate obvezno javiti vsaj 7 delovnih dni pred datumom izteka staleža (ki je označen na odločbi ZZZS). Pri odobrenem BS z odločbo komisije ZZZS zadnji teden tekočega meseca sporočite, da potrebujete izdajo e-bolniškega lista po odločbi, saj mora e-bolniški list zdravnica ob koncu meseca elektronsko podpisati. E-bolniški list se ne izda avtomatično.

NAROČANJE RECEPTOV IN NAPOTNIC

  • Recepte in napotnice naročite PRAVOČASNO ter sporočite NATANČNE podatke - ime zdravila, odmerek in kolikokrat na dan ga jemljete. Če je možno, sočasno naročite vsa zdravila, ki jih redno jemljete, ne le posameznih zdravil.

  • Pred naročilom receptov preverite v lekarni, ali imate morda še veljaven obnovljiv recept, saj predčasno ne moremo izdati novih receptov.

  • Za pregled pri psihiatru, ginekologu in oftalmologu (pregled za očala) se lahko naročite tudi sami brez napotnic
  • Od 8.5.2020 lahko vsi SPECIALISTI SAMI PODALJŠUJEJO NAPOTNICE za kontrolne preglede za skupno največ 3 leta, na kar jih lahko prijazno opomnite. Od avg. 2021 je za določene diagnoze možno izdati tudi trajno napotnico.

 

COVID-19:

TESTIRANJE ZA COVID-19 v okviru ZD Ljubljana poteka v Stanežičih: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=691&Itemid=2779&lang=sl

naročilo NA CEPLJENJE PROTI COVID-19: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=827&catid=255&Itemid=2841&lang=sl

Od 21.2.2022 se je ukinilo večino ukrepov v zvezi s Covidom.  V primeru da zbolite s prehladnimi znaki, si naredite hitri test doma, v primeru pozitivnega testa greste sami na HAGT na uradno vstopno točko (s seboj prinesite dokaz - sliko ali ploščico poz.testa). Že pozitiven HAGT test se šteje za okužbo s COVID 19 in dobite potrdilo o prebolevnosti, ki velja 6 mesecev. Na PCR naroči osebni zdravnik le še izjemoma v primerih tveganja za hujši potek bolezni (nosečnice, imunsko oslabljeni bolniki). Če imate simptome in ste na hitrem testu negativni, ostanete doma v samoizolaciji 3 dni, v primeru težav po 72 urah ponovite hitri test.

IZOLACIJA pomeni osamitev BOLNE osebe. KARANTENA je osamitev zdrave osebe, ki je bila v rizičnem stiku in je sedaj ukinjena. IZOLACIJA zaradi Covida traja 7 do 10 DNI - izolacija se šteje od PRVEGA DNE SIMPTOMOV. Za skrajšanje IZOLACIJE na 7 DNI morata biti izpolnjena dva pogoja: 1. oseba mora biti 24 ur pred zaključkom izolacije brez vročine (če si vročino znižuje z zdravili, pogoj ni izpolnjen) in brez drugih pomembnih težav; 2. negativni rezultat hitrega antigenskega testa, ki ga lahko oseba opravi 7. dan izolacije (mora biti nujno na uradni vstopni točki - lahko si ga seveda doma prej naredite, da ne hodite zastonj na vstopno točko). Pri vseh simptomatskih osebah oz. pri osebah, ki so doma opravile samotestiranje in bile pozitivne na testu in osebe, ki želijo prekiniti izolacijo 7. dan, so hitri testi BREZPLAČNI.

 

Prijazen pozdrav!

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.