V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

NEŽA STARIČ, dr.med.spec.
MAŠA ČRNE, SMS
SLAVICA ĐUKIĆ, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Ambulanta družinske medicine
Lokacija: ENOTA CENTER, METELKOVA UL. 9
Telefon: 01/ 4723 806
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/216
E-naslov: narocanje.neza.staric@zd-lj.si
 • Urnik zdravnika
  PONEDELJEK 06:45-13:15
  TOREK 13:30-20:00
  SREDA 06:45-13:15
  ČETRTEK 13:30-20:00
  PETEK 06:45-13:15

  Opomba:

  PETEK PO RAZPOREDU
 • Urnik dipl. m. s.
  SLAVICA ĐUKIĆ, dipl.m.s.
  PONEDELJEK -
  TOREK -
  SREDA 06:45-13:15
  ČETRTEK 13:30-20:00
  PETEK 06:45-13:15 ali 13:30-20:00
  Dela v timu z Nežo Starič, dr.med.spec. Ob petkih izmenično z zdravnico Leo Rojo Mačkovšek, dr.med.spec.

Obvestilo zdravnika:

ODSOTNOSTI ZDRAVNICE:

Zdravnica Neža Starič bo zaradi dela na drugih deloviščih odsotna:

- v sredo, 3.2.2021, nadomešča: Tamara Fras-Stefan, dr. med. spec., tel.: 01/4723 876 , e-mail: narocanje.tamara.fras-stefan@zd-lj.si

- v sredo, 10.2.2021, nadomešča: Mojca Krajnc, dr. med. spec., tel: 01/4723 872, e-mail: narocanje.mojca.krajnc@zd-lj.si

 

POMEMBNO: V času odsotnosti zdravnice e-maila za naročanje narocanje.neza.staric@zd-lj.si ne bomo pregledovali in na prejeta sporočila ne bomo odgovarjali, zato se v nujnih primernih prosim obrnite na nadomestne zdravnike ali počakate, da se zdravnica vrne.

-------------------------

RAZPORED ZA PETEK:

V mesecu februarju delamo v petek, 19.2.2021 v popoldanskem turnusu (13h30-20h), ostale petke delamo v dopoldanskem turnusu.

-------------------------

CEPLJENJE PROTI COVID-19:

Spoštovane pacientke in pacienti,

glede na usmeritve MZ in NIJZ ter v skladu z Nacionalno strategijo cepljenja, bo cepljenje proti covid-19 v prvi fazi v splošni populaciji namenjeno starejšim od 60 let in kroničnim bolnikom, ki imajo večje tveganje za potek bolezni. Cepljenje bo predvidoma potekalo postopoma glede na dostopnost cepiva, tako da bo najprej namenjeno starejšim od 80 let, nato starejšim od 70 let, nato starejšim od 60 let in nato tudi mlajšim kroničnim bolnikom.

Interes za cepljenje nam lahko sporočite v ambulanto po telefonu oziroma po elektronski pošti za naročanje. Nadaljnja navodila glede cepljenja boste prejeli, ko bo cepljenje glede na prednostne skupine izvedljivo.

Najpogostejša vprašanja in odgovori glede cepljenja proti Covid-19

-------------------------

POTRDILO O PREBOLELEM COVID-19

Pacienti si na portalu zVEM lahko natisnete izvid brisa na covid-19, za kar potrebujete le digitalno potrdilo. Navedeno je uraden dokument in v tem primeru dodatnih potrdil ne potrebujete.

Izdaja potrdila s strani osebnega zdravnika je samoplačniška storitev, za katero je v ZD Ljubljana skladno z veljavnim Cenikom za izdajo spričeval, potrdil in mnenj, potrebno plačilo v znesku 15,00 EUR.

--------------------------

POMEMBNO OBVESTILO

 Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).

 

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

 • V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.

 • V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.

 • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.

 • Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.

 • Pred vstopom v zdravstveni dom si namestite kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave in si razkužite roke.

 • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, izdaja napotnic za redne kontrolne preglede urejate po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti oz. po telefonu.

------------------------------

SPLOŠNA NAVODILA:

V naši ambulanti se trudiva, da bi bili čimbolj dosegljivi po telefonu, a je ob obilici dela to včasih težko izvedljivo. V primeru, da nas na telefon ambulante ne morete priklicati, lahko pošljete e-mail na naslov: narocanje.neza.staric@zd-lj.si s kratkim opisom zdravstvene težave, vašimi osebnimi podatki in telefonsko številko, na kateri boste dosegljivi. V ambulanti se trudiva, da na vse e-maile, prejete tekom ordinacijskega časa ambulante, odgovoriva oziroma pokličeva nazaj še isti dan, najkasneje pa naslednji delovni dan. V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličite 112!

- recepte za stalno zdravljenje je potrebno naročiti vsaj en teden prej, preden zdravila porabite

- pred iztekom letnih oz. obnovljivih receptov je potreben pregled pri zdravnici, zato prosimo, da se predhodno naročite

- napotnice za kontrolne preglede naročite vsaj teden dni pred datumom kontrolnega pregleda in nam posredujte izvide pregleda pri specialistu, iz katerega bo to razvidno

- če ste zboleli in potrebujete bolniški stalež, nas o tem obvestite isti dan, ko ste ostali doma. Izbrani osebni zdravnik lahko odpre bolniški stalež za največ 3 dni nazaj (232. člen Pravil OZZ)

- za izdajanje e-bolniškega lista nas prosim kontaktirajte po telefonu ali po e-pošti v zadnjem tednu tekočega meseca, saj mora e-bolniški list zdravnica ob koncu meseca elektronsko podpisati. E-bolniški list se ne izda avtomatično!

- bolniški stalež do 30 koledarskih dni je v domeni izbranega osebnega zdravnika, nad 30 dni pa imenovanega zdravnika na ZZZS. V kolikor se pričakuje daljši bolniški stalež, se morate do 23. dneva bolniškega staleža ponovno zglasiti pri osebnem zdravniku

- če ste sprejeti v bolnišnico, morajo vaši najbližji osebnemu zdravniku posredovati potrdilo o hospitalizaciji v roku 3 dni po sprejemu v bolnišnico. V nasprotnem primeru je odprtje bolniškega staleža mogoče šele z odobritvijo imenovanega zdravnika ZZZS.

-----------------------------

COVID-19

Navodila NIJZ (Vir: spletna stran NIJZ, december 2020):

Navodila za osebe s potrjeno okužbo Covid-19 v domači izolaciji

Ključne infomracije o Covid-19

------------------------------

S skupnimi močmi nam bo uspelo.

Vaš tim družinske medicine

Neža Starič, dr. med., spec. druž. med. in Maša Črne, tzn

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.