NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

SARA BOŽIČ, dr.dent.med.
ANICA OSVALD, zobozdrav.asist.
Dejavnost: ZOBOZDRAVSTVENO VARSTVO OTROK IN MLADINE
Lokacija: PE RUDNIK, RAKOVNIŠKA UL. 4
Telefon: (01) 4202-402
E-naslov: narocanje.sara.bozic@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 13:00-19:30
TOREK 13:00-19:30
SREDA 06:30-13:00
ČETRTEK 06:30-13:00
PETEK 06:30-13:00 ali 13:00-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO PO RAZPOREDU

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani pacienti,

Obveščamo vas, da z ambulantnim delom v zobozdravstveni dejavnosti pričenjamo 18.5.2020. Zaradi več kot dvomesečne prekinitve rednega dela ter novih postopkov obravnave skladno s sprejetimi strokovnimi smernicami in zagotavljanja varnosti pred okužbo, bo naše delo drugačno in okrnjeno.

Vsi termini, dogovorjeni pred nastopom epidemije, odpadejo. Novi termini bodo določeni glede na stopnjo nujnosti, o kateri bo odločal izbrani zobozdravnik. O novih terminih boste obveščeni naknadno.

Zaradi novega načina dela boste stik z nami najlažje vzpostavili preko e-pošte. Prosimo vas, da nam kakršnokoli vprašanje ali težavo sporočite na e-pošto za elektronsko naročanje, kajti na telefonu bomo težje dosegljivi, saj smo ves čas dela oblečeni v zaščitno opremo. Na telefon bomo dosegljivi 2 uri v ordinacijskem času (razpored je objavljen na našem urniku in pod Obvestili).

Dan pred vašim terminom vas bomo poklicali po telefonu in skupaj z vami izpolnili COVID-19 vprašalnik. Vprašalnik na spodnji povezavi lahko natisnete in izpolnite tudi sami, v tem primeru morate izpolnjen vprašalnik posredovati 1 dan prej na zobozdravnikovo e-pošto za naročanje.

Vprašalnik o zdravstvenem stanju pred zdravstveno obravnavo v času COVID

V primeru, da 1 dan pred terminom ne boste dosegljivi na telefon ali nam izpolnjenega COVID-19 vprašalnika ne posredujete po e-pošti, vaš termin odpade in ga bomo dodelili drugemu pacientu.

Zobozdravstvena obravnava je možna le za naročene zdrave paciente brez prehladnih obolenj in drugih znakov in simptomov za COVID-19 ter ob točno določenem terminu. Preden nas obiščete, je potrebno poskrbeti za brezhibno ustno higieno.

V ZD prihajate 5 minut pred predvidenim terminom. Pred vstopom v zdravstveni dom si nadenite zaščitno masko čez usta in nos. Ne snemajte je, dokler se ne usedete na zobozdravniški stol. Na vhodu v ZD si razkužite roke. V čakalnici in skupnih prostorih ZD upoštevajte predpisano osebno varnostno razdaljo 1.5 metra. Na stole v čakalnici se usedite le na označena mesta.

Naročeni pacienti naj v ZD prihajajo sami, spremstvo ene odrasle zdrave osebe je dovoljeno le pri manjših otrocih in osebah, ki potrebujejo spremstvo.

Prosimo vas za razumevanje in strpnost pri novi organizaciji našega dela!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nujna stanja v zobozdravstvu so:

  • močan zobobol (nevzdržna huda stalna bolečina, ki traja več kot 24 ur in analgetik ne pomaga);
  • akutna infekcija (vnetje, ki se kaže kot: oteklina, težje požiranje in odpiranje ust, zvišana telesna temperatura);
  • močnejša krvavitev po oralno kirurškem posegu, ki se sama ne ustavi po določenem času;
  • poškodbe (poškodba v področju zgornje in spodnje čeljusti oz. ustne votline).

Nujna zobozdravstvena obravnava pacientov brez predhodnega naročanja še vedno ni mogoča.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Obvestila

Informacije o delu naše ambulante bomo sprotno objavljali na tem mestu. Datum sprememb: 10.7.2020

Odsotnosti in razpored dela ob petkih:

Ambulanta ne obratuje od 3.8.2020 do vključno 21.8.2020. V primeru otekline, bolečine ali poškodbe pokličite na informacije ZD Vič-Rudnik, od koder bodo vaš klic preusmerli k dežurnemu zobozdravniku za otroke in mladino.

Ob petkih delamo na lihe tedne v letu v dopoldanski izmeni in na sode tedne v letu v popoldanski izmeni.

Preventivni pregledi:

Vse pred epidemijo naročene paciente, bomo o novem terminu obvestili predvidoma preko telefona v tednu pred treminom. Potrudili se bomo, da bo novi termin kar se da sovpadal s predhodno dogovorjenim. Pacientov, ki pred epidemijo niso imeli dogovorjenega termina, trenutno ne naročamo na preventivne preglede, ampak jih vpisujemo v čakalno vrsto za preventivni pregled.

Na preventivni pregled naj otrok pride z umitimi zobmi, s seboj prinesite tudi zobno ščetko. Če bodo kljub temu prisotne obloge, jih bomo obarvali in vas naročili na individualno zobozdravstveno vzgojo. Če bomo odkrili kakršnokoli patologijo, boste dobili nov termin za sanacijo le-te.

Pacienti z bolečino:

Nenaročeni pacienti nimajo vstopa v zdravstveni dom. Če ima vaš otrok težave, nam pišite na elektronski naslov ali pokličite. Osebno naročanje ni mogoče.

Naročanje preko telefona: 01/4202 402

Na telefon smo dosegljivi od 11. do 13. ure v dopoldanski izmeni in od 17:30 do 19:30 v popoldanski izmeni.

(V besedilu telefonske tajnice je napaka, ki jo odpravljamo)

Naročanje preko elektronske pošte: narocanje.sara.bozic@zd-lj.si

Prosimo vas, da se po e-pošti javite vsi pacienti, opredeljeni pri zobozdravnici Sari Božič, ki imate ali ste imeli v zadnjih mesecih kakršnekoli težave v ustni votlini. Potrudili se bomo, da vas bomo obravnavali prednostno.

Za čimlažjo komunikacijo v elektronskem sporočilu navedite:

- ime, priimek in datum rojstva otroka,

- kontaktno telefonsko številko,

- opišite težavo, ali je še prisotna, pomožnosti fotografirajte,

- ali ste v času zaprtja ambulant zaradi težave že bili obravnavani preko telefona ali na VT.

Takoj ko bo mogoče, vam bomo sporočili termin po elektronski pošti ali na navedeno telefonsko številko.

Hvala za razumevanje.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pacienti brez izbranega zobozdravnika:

Zaradi velikega števila že opredeljenih pacientov glede na ostale zobozdravnike v Ljubljani, novih pacientov ne opredeljujemo. Pacientom, ki so bili do pred tremi leti opredeljeni pri Tjaši Simončič, dr.dent.med., a v tem času niso podpisali pristopne izjave v naši ambulanti ali so neopravičeno manjkali na prvem pregledu, svetujemo, da poiščejo novega zobozdravnika. Na spletni strani ZD Ljubljana pod rubriko Pacienti najdete seznam zobozdravnikov, ki še opredeljujejo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Splošni nasveti:

Zobe umivajte dvakrat na dan, otrokom mlajšim od 7 let pomagajte starši. Priporočljivo je, da otroci mlajši od šest let uporabljajo zobno pasto s 1000ppm fluoridov, starejši pa 1450ppm fluoridov. Enkratdnevno očistite tudi medzobne prostore z nitko, medzobno ščetko ali ustno prho ne glede na starost otroka. Izogibanje prigrizkom in pijačam z večjimi vsebnostmi sladkorja pripomore k počasnejšemu nastajanju zobnih oblog, ki so večinoma vzrok vseh težav v ustni votlini.

Težave z bolečimi in krvavečimi dlesnimi, razjedami sluznice in celo že obstoječim kariesom, se zmanjšajo ob temeljiti in redni ustni higieni. Posvetujte se z izbranim zobozdravnikom, če opazite katero od teh težav.

Če ob bolečem mlečnem zobu nastane mozolju podobna bulica ( "šola"), jo lahko ob ščetkanju poizkusite predreti, z masiranjem lahko iztiska gnojno vsebino tudi otrok sam. Ob sprostitvi pritiska bolečina običajno popusti, vendar ne drezajte preveč v vneto dlesen, saj lahko umazani prsti in predmeti povzročijo dodatno okužbo.

Majave mlečne zobe naj majejo otroci sami s čistimi prsti, pomagate jim lahko tudi starši. Ko se začnejo majati, je najbolje, da čim prej izpadejo. Če ob na videz trdnem mlečnem zobu izraste stalni naslednjik, temeljito čistite oba in poizkušajte omajati mlečni zob. Brez skrbi, samo vprašanje časa je, kdaj bo izpadel!

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.