Skoči do osrednje vsebine
Išči... SL EN Prijava

Prijava za zaposlene

ISCPC23 banner slo

Urnik

URŠKA GRDADOLNIK, dr.med.spec.
AMELA DŽAKULIĆ, TZN
ANDREJA KNAVS, TZN
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Ambulanta družinske medicine
Lokacija: ENOTA MOSTE-POLJE, PRVOMAJSKA UL. 5
Telefon: (01) 5844-214 , (01) 5844-200
Naslov za naročanje: https://portal.zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 06:30-13:00
TOREK 06:30-13:00
SREDA 13:00-19:30
ČETRTEK 13:00-19:30
PETEK 06:30-13:00 ali 13:00-19:30

Opomba:

SREDA 18.30-19.30 HIŠNI OBISKI, PETEK PO RAZPOREDU. V RADM dela referenčna sestra Ajla Šljivar, dipl.m.s.

Obvestilo zdravnika:

Zdravnica bo odsotna od 29.9.2023; nadomeščanje je urejeno in sicer:

- 29.9.2023 - Čerin Tadeja, dr. med. spec. - popoldne od 13:30 do 19:30 dosegljiva na 01 58 44 200 ali https://portal.zd-lj.si

Obveščamo vas, da je od 1.4.2023 elektronska pošta narocanje.urska.grdadolnik@zd-lj.si ukinjena.

Kontaktirate nas lahko preko IRIS portala - za dostop do portala za paciente je potrebna registracija. Komunikacija z ambulanto preko telefona, po navadni pošti ali osebno ostaja nespremenjena.

Registracija na portal je možna na dva načina:
1. registracija z uporabo certifikatov SIGEN-CA in SIGOV-Ca ter s SI-PASS na portalu - https://portal.zd-lj.si/register ali
2. registracija z osebno identifikacijo v ambulanti - medicinsko osebje pacienta doda v sistem in pošlje dve kodi za registracijo (eno po e-pošti, drugo v sporočilu SMS); ki veljata 24 ur.

Za registracijo z osebno identifikacijo pri zdravniku v ambulanti so potrebni:

 • vaši osebni podatki (kartica zdravstvenega zavarovanja in identifikacijski dokument),
 • vaša številka mobilnega telefona ter
 • vaš elektronski naslov.

Pacient lahko pooblasti tudi drugo osebo, če sam nima lastnega elektronskega naslova in mobilne telefonske številke. V tem primeru pooblaščena oseba opravi postopek registracije, pooblastitelj pa podpiše pooblastilo. V posameznih primerih je poleg postopka registracije potrebno še ročno dodajanje pooblastitelja s strani zdravstvenih delavcev, kar lahko uredite v terminih za osebno identifikacijo ali v ambulanti.

NAČIN REGISTRACIJE:

1. Po prejemu vseh zgoraj navedenih podatkov vas bo zdravstveno osebje ambulante dodalo v sistem in vam dodelilo dve kodi za registracijo*:

 1. eno kodo boste prejeli na vaš elektronski naslov,
 2. drugo kodo pa kot sporočilo SMS na vaš mobilni telefon.
 1. Na vaš elektronski naslov boste prejeli povezavo do portala.
 2. Ob kliku na povezavo se vam bo odprl obrazec Registracija z osebno identifikacijo pri zdravniku, kjer boste nadaljevali z registracijo.

*Registracijski kodi sta veljavni 24 ur.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RAZPORED PETKI SEPTEMBER 2023

 • 15.9.2023 DOPOLDAN - nadomeščanje
 • 22.9.2023 DOPOLDAN - nadomeščanje
 • 29.9.2023 POPOLDNE

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NAROČANJE NA PREGLED: 
 • po telefonu:  priporočen čas naročanja dopoldan 8. IN 10. URO, popoldan 14. IN 16. URO
 • po pošti: na naslov ZD Ljubljana Moste Polje, Prvomajska ulica 1, 1000 Ljubljana  s pripisom za ambulanto URŠKA GRDADOLNIK, dr.med.spec.
 • na obrazcu, ki ga dobite  pri informatorju ZD Moste
 • elektronsko: PORTAL ZA PACIENTE – nov način elektronske komunikacije z ambulanto
 • osebno v ordinacijskem času ambulante pri medicinski sestri

Priporočamo, da nas zaradi lastne organizacije dela pokličete ali prihajate osebno v času od 8:00 ure  do 10:00 ure dopoldne oz. od 14:00 do 16:00 ure popoldne.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali IRIS portal).

V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.

 • Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.
 • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
 • Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.
 • V primeru bolezni (prehlada, viroze) pred vstopom v zdravstveni dom si prosim namestite kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave in si razkužite roke.
 • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.
 • Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, naročilnic za medicinske pripomočke urejate po IRIS portalu, navadni pošti, pri administratoriju ali po telefonu.
 • Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti oz. po telefonu. Natančna navodila si lahko preberete spodaj.

Začasna zadržanost od dela (bolniški stalež)

Bolniško odsotnost morate sporočiti isti ali naslednji dan (po telefonu ali mailu), ko ste ostali doma oz. najkasneje v 3 dneh (v skladu 232. členom Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja).

Za pregled, kjer bo potrebno podaljševanje bolniškega staleža z odločbo imenovanega zdravnika ZZZS, se morate obvezno naročiti, in sicer vsaj sedem delovnih dni pred datumom izteka staleža, ki je označen na odločbi IZ ZZZS.

Naročanje receptov in napotnic

Zdravila iz stalne terapije je potrebno naročiti pet delovnih dni vnaprej, torej preden vam jih zmanjka. Zdravnica želi bolnike, ki imajo stalno terapijo za kronične bolezni, pregledati vsaj enkrat letno, preden jim izda recept za zdravila. 

Za izdajo napotnic se morate naročiti na pregled, zdravnica se na osnovi pregleda odloči, kakšno napotnico vam bo izdala in s kakšno stopnjo nujnosti. V primeru kontrolnih pregledov pri specialistih je potrebno predložiti izvid specialista. Za naročila napotnic za antikoagulantno ambulanto in diabetološko ambulanto ni potrebno priti na pregled.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve Zapri

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.