Skoči do osrednje vsebine

Urnik

ANJA JURKIN, dr.med.spec.
ARIANA MAJCEN, tzn
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Ambulanta družinske medicine
Lokacija: ENOTA VIČ-RUDNIK, ŠESTOVA UL. 10
Telefon: 01/2004-611 , 01 /2004-500
E-naslov: narocanje.anja.jurkin@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-13:30
TOREK 13:30-20:00
SREDA 07:00-13:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:30-20:00

Opomba:

OB PETKIH IZMENIČNO PO RAZPOREDU

Obvestilo zdravnika:

V ponedeljek, 23.01.2023 , bo EKIPA ambulante dr. JURKIN Anja odsotna.
V nujnih in neodložljivih primerih se obrnite na dežurno ambulanto, tel.št. 01 2004 500.

Od srede, 25.01.2023 do vključno 27.01.2023 , bo dr. JURKIN Anja odsotna.
V nujnih in neodložljivih primerih se obrnite na dežurno ambulanto, tel.št. 01 2004 500
ali pokličite v ambulanto 01 2004 611.

 

Z 31. 12. 2022 zaključujemo tri mesečno prehodno obdobje uvajanja Portala - zapiramo navadno elektronsko pošto.

Od 1. 1. 2023  bo mogoče komuniciranje preko elektronskih sporočil le še na Portalu. 

 

 

Spletno naročanje:

https://narocanja.zd-lj.si/286#

Preko spletnega naročanja si lahko sami izberete prost termin. Ob prehladnih znakih se ne naročajte sami, temveč se, prosimo, najprej posvetujte z ambulanto preko telefona ali Portala. Za preveze prav tako pokličite ali nam pišite na Portal, da vam uredimo termin. Recepte in kontrolne napotnice prav tako naročajte preko telefona ali Portala. 

Za nujna, akutna stanja se ni potrebno naročati. 

 

Telefonske posvete priporočamo:

DOPOLDNE od 8:30 do 10:30
POPOLDNE od 14:30 do 16:30

V primeru življenje ogrožujčih stanj takoj pokličite 112!

 

REFERENČNA AMBULANTA: 

NASTJA TOMAŽIČ, dipl.m.s.

V našem timu dela tudi referenčna diplomirana sestra, ki se ukvarja s preventivnimi pregledi, zdravstveno vzgojo in spremljanjem kroničnih bolnikov. Z referenčno sestro tesno sodelujemo in tako celovito vodimo obravnave kroničnih bolnikov. Pred predpisom letnih receptov stalne terapije je potreben obdobni pregled v referenčni ambulanti in opravljene kontrolne laboratorijske preiskave.

 

PORTAL IRIS
V ZD Ljubljana prehajamo na nov, varnejši način elektronske komunikacije preko portala za paciente na https://portal.zd-lj.si/login, ki bo nadomestil dosedanjo elektronsko pošto. Na sporočila prejeta po navadni elektronski pošti boste odgovor prejeli le  še omejeno prehodno obdobje, to je do 31.12.2022, zato vam svetujemo, da si dostop do portala uredite v najkrajšem možnem času.

V kolikor pacient nima lastnega elektronskega naslova IN mobilne telefonske številke, lahko v ta namen pooblasti drugo osebo. V tem primeru pooblaščena oseba opravi postopek registracije, pooblastitelj pa podpiše pooblastilo.

 REGISTRACIJA na portal je možna na dva načina:

1. registracija z uporabo certifikata SIGEN-CA na portalu  https://portal.zd-lj.si/register ali
2. registracija z osebno identifikacijo - medicinsko osebje pacienta doda v sistem in pošlje dve kodi za registracijo (eno na e-naslov, drugo kot SMS na mobilno številko), ki veljata 24 ur

Za registracijo z osebno identifikacijo pokličite ali pridite v našo ambulanto v ponedeljek, sredo, četrtek in petek med 12. in 13. uro ter torek med 18. in 19. uro. S seboj prinesite osebno izkaznico in zdravstveno kartico. V primeru, da pacient pooblašča drugo osebo, naj prideta obe osebi skupaj.

Zaradi pomanjkanja družinskih zdravnikov in zato dodatnega dela s pacienti, ki nimajo več osebnega zdravnika, se podaljšujejo čakalne dobe in je zato včasih na odgovor preko elektronskih sporočil potrebno počakati nekoliko dlje (kadar ne gre za nujne zadeve). Trudimo se po najboljših močeh, da je odzivni čas čim krajši.

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OSTALE INFORMACIJE

 

DIAGNOSTIČNI LABORATORIJ:
Informacije o naročanju najdete na spletni povezavi: Diagnostični laboratorij Vič

ZAČASNA ZADRŽANOST OD DELA (BOLNIŠKI STALEŽ - BS):

  • Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, nas o tem obvestite isti dan, ko ste ostali doma oz. najkasneje v 3 dneh. Izbrani osebni zdravnik lahko odpre bolniški stalež za največ 3 dni nazaj, v primeru zamude to ne bo mogoče.

  • Za izdajanje e-bolniškega lista nas v primeru daljših bol. staležev prosimo kontaktirajte po telefonu ali preko Portala v zadnjem tednu tekočega meseca, saj mora e-bolniški list zdravnica ob koncu meseca elektronsko podpisati. E-bolniški list se ne izda avtomatično!

NAROČANJE RECEPTOV IN NAPOTNIC:

  • Prosimo, da recepte in napotnice naročate pravočasno (teden dni, preden vam zmanjka zdravil oz. vsaj teden dni pred naročenim pregledom pri kliničnem specialistu).

  • Nov predpis naročilnic za medicinske pripomočke je mogoč največ 10 dni pred iztekom
    3-mesečnega obdobja.

SAMOPLAČNIŠKI PREGLEDI:

Če se odločite za samoplačniški pregled pri specialistu, so v skladu s pravili ZZZS tudi vse iz pregleda izhajajoče preiskave, zdravila in ostale predlagane storitve samoplačniške. O izvidu se seveda lahko posvetujete z zdravnico.

NAPOTITVE, OBRAVNAVE PRI SEK. SPECIALISTIH:

Ko ste napoteni na sekundarni ali terciarni nivo, vam je specialist dolžan opraviti  vse preiskave, ki jih za  obravnavo bolezni, zaradi katere ste napoteni, potrebuje, prav tako vam mora izdati recepte ter morebitne napotnice za nadaljnjo diagnostiko, če je ta po njegovi presoji potrebna. 

CEPLJENJA:

V ambulanti opravljamo brezplačna in samoplačniška cepljenja proti gripi, pneumokoku, klopnemu meningoencefalitisu, oslovskemu kašlju, tetanusu. Za cepljenje se je potrebno predhodno dogovoriti v ambulanti.

Navodila v primeru karantene

Pacientove dolžnosti 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.