V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

V zdravstvenem domu je nošenje zaščitne maske OBVEZNO za vse obiskovalce.

Urnik

ALEKSANDRA PLUT, dr.med.spec.
MARIJA KOPRIVEC, med.sestra
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: ENOTA MOSTE-POLJE, PRVOMAJSKA UL. 5
Telefon: (01) 5844-308 , (01) 5844-200
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/17
E-naslov: narocanje.aleksandra.plut@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 13:00-19:30
TOREK 13:00-19:30
SREDA 07:00-13:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO.

Obvestilo zdravnika:

SPOŠTOVANI

 

  

 

 

SPREMEMBE URNIKA: 

 v petek 16.09.2022 dela zdravnica popoldan.

 

 

 

 

Nadomeščanje:

 

 

 

Po telefonu smo dostopni od 7.00 do 9.00 v dopoldanskem času in od 13.00 do  15.00 v popoldanskem času.

 

V primeru urgentne situacije se izven našega delovnega časa ob delovnikih (med 7:00 in 19:00) obrnite na nadomestnega (sprejemnega) zdravnika v enoti. V nočnem času od 19:00- 7:00, ob vikendih in praznikih (24 ur) pa pokličite Pediatrično nujno medicinsko pomoč na telefonsko številko 01 47 23 888 in se pred prihodom posvetujte z dežurnim zdravnikom. V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličite 112.

Lep pozdrav,

dr. Aleksandra Plut spec.ped.

Na spletni strani ZDL lahko pod ikono NAVODILA ZA STARŠE dostopate do različnih navodil. Na spletni strani razvojne ambulante najdete koristne informacije glede razvoja otroka. Prosim, preberite tudi Sporočilo slovenskih pediatrov.

Tukaj lahko dostopate do slovenskih smernic za uporabo ekranov pri otrocih.

Na spletni strani ZDL si preberite pomembne informacije o covid-19.

Predno se z otrokom odpravite na otroško urgenco (PNMP), se s tamkajšnjim osebjem obvezno posvetujte na tel. številki 01 47 23 888. Prosim vas, da dosledno upoštevate navodila zdravstvenega osebja! O nujnih stanjih si prosim preberite med navodili za starše.

Obravnava otrok se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom. Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).

Prosimo, upoštevajte:

Pred vstopom v zdravstveni dom si namestite kirurško masko, ki jo morate imeti PRAVILNO NAMEŠČENO (pokrivati mora nos in usta) ves čas obravnave in si razkužite roke.

V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

Vse administrativne storitve, kot so naročanje receptov, napotnic za kontrolne preglede in naročilnic za medicinske pripomočke, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu. Veljavnost napotnice je navedena na izvidu specialističnega pregleda oz. je vidna v sistemu zVEM (za otroka do starosti 15 let jo lahko preverijo starši, otroci starejši od 15 let jo lahko preverijo sami).

Pravila komuniciranja z ambulanto po e-pošti:
1. V el. sporočilu navedite otrokovo ime, priimek in številko kartona (oz. datum rojstva, za rojene pred 1.1.2017).

2. Kratko in jedrnato opišite bistvene stvari (kakšne so težave otroka, katere recepte, napotnice oz. delovne naloge potrebujete). Po dogovoru z zdravnico ali sestro, priložite sliko, ki naj bo ostra in povedna.

3. Nujno dopišite še vaše kontaktne podatke (ime, priimek, telefonsko številko)

Če otrok zboli in potrebujete bolniški stalež, o tem čim prej (prvi delovni dan) obvestite ambulanto po e-pošti oz. po telefonu.

LABORATORIJ:

Spoštovani, po prejemu laboratorijskega naročila s strani vašega zdravnika, se za obisk laboratorija lahko samostojno naročite preko spodnjih povezav:

Diagnostični laboratorij Moste:  https://narocanja.zd-lj.si/250
Diagnostični laboratorij Fužine:  https://narocanja.zd-lj.si/251
Diagnostični laboratorij Polje:     https://narocanja.zd-lj.si/245

Pri izbiri ustreznega prostega termina  je potrebno dosledno upoštevati časovne omejitve  opisane v OBVESTILU na vrhu strani.

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.