V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

VILJEMA REMIC, dr.med.spec.
IRENA JENKO, ZT
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Ambulanta družinske medicine
Lokacija: ENOTA ŠENTVID, OB ZDRAVSTVENEM DOMU 1
Telefon: (01) 5837-425
Naslov za naročanje: http://narocanja.zd-lj.si/34
E-naslov: narocanje.viljema.remic@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-14:00
TOREK 12:30-19:30
SREDA 12:30-19:30
ČETRTEK 07:00-14:00
PETEK 07:00-14:00 ali 12:30-19:30

Opomba:

PETEK PO RAZPOREDU

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani!

Vljudno prosimo, da obvestila zdravnika skrbno preberete in jih upoštevate.

ELEKTRONSKA POŠTA:

- komunikacija preko elektronske pošte je namenjena izključno obravnavi NENUJNIH zdravstvenih stanj in se je poslužujte le tekom delovnih dni osebnega zdravnika. Sporočila naj bodo KRATKA, vsebujejo naj najpomembnejše podatke in želje.

- v primeru AKUTNIH in NUJNIH zdravstvenih stanj je potreben neposredni pogovor z zdravnikom po telefonu ali osebno, med dela prostimi dnevi pa z dežurno zdravstveno službo

- v primeru ŽIVLJENSKE OGROŽENOSTI pokličite 112

Naročilo receptov za kronično terapijo, napotnic za kontrolne preglede in naročilnic za tehnične pripomočke prosimo načrtujte v času prisotnosti zdravnice. Na nadomestne zdravnike se resnično obračajte le v nujnih, neodložljivih primerih. 

NAROČANJE NA PREGLED:

(zaradi lažje identifikacije in komunikacije prosimo, da na vsa pisna naročila poleg imena in priimka napišete še devetmestno številko vaše kartice zdravstvenega zavarovanja (KZZ) ali vaš rojstni datum in telefonsko številko, na katero boste dosegljivi ) 

- po telefonu: 7.00 - 9.00 ure v dopoldanski izmeni

                    13.00 - 15.30 ure v popoldanski izmeni

- po e-pošti: narocanje.viljema.remic@zd-lj.si

- po pošti: na naslov ZD Ljubljana, Ob zdravstvenem domu 1, 1000 Ljubljana-Šentvid  s pripisom za ambulanto Viljeme Remic, dr.med.spec.

- naročilo lahko pustite tudi osebno v nabiralniku na obrazcu, ki ga dobite  pri informatorki ZD Šentvid. Lepo prosimo, da ga skrbno izpolnite z vsemi zahtevanimi podatki.

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).

LABORATORIJ:

Za odvzem vzorcev v diagnostičnem laboratoriju Šentvid je obvezno NAROČANJE. V laboratorij se samostojno naročite po prejemu laboratorijskega naročila s strani zdravnika preko povezave https://narocanja.zd-lj.si/248  ali po 11. uri na telefon 01 583 74 33.

SPREMEMBE URNIKA:

 

NADOMEŠČANJE ODSOTNOSTI:

 

DRUGA OBVESTILA: 

Potrdilo o cepljenju proti covid19:

vsi pacienti na lokaciji cepljenja neposredno po cepljenju prejmejo brezplačno potrdilo/kartonček o cepljenju, na katerem je zapisan termin cepljenja z obema odmerkoma cepiva, vrsta cepiva in serija cepiva. Na dnu je tudi zapis, da potrdilo o cepljenju služi kot dokazilo o opravljenem cepljenju.

V kolikor pacient želi potrdilo o opravljenem cepljenju iz baze eRCO (gre za potrdilo v slovenskem in angleškem/italijanskem/madžarskem jeziku), je le-to dostopno vsem osebam na Portalu zVEM (Potrdilo o cepljenju - Portal zVEM) s pomočjo digitalnega potrdila ali SMSPass-a.

Izdaja potrdila o opravljenem cepljenju iz baze eRCO s strani osebnega zdravnika je samoplačniška storitev, za katero je v ZD Ljubljana, skladno z veljavnim Cenikom za izdajo spričeval, potrdil in mnenj, potrebno plačilo v znesku 15,00 EUR.

Potrdilo o prebolelem covid19:

izvid testiranja na covid si lahko brezplačno pridobite preko portala eZvem,  s pomočjo digitalnega potrdila ali SMSPass-a.

V kolikor še nimate urejenega dostopa do eZvem, vam svetujemo, da si to čim prej uredite, v vmesnem času lahko izvid pridobite tudi pri nas.

V kolikor bi namesto izvida brisa želeli potrdilo z naše strani, Vam potrdilo sicer lahko izdamo, vendar ta storitev ni v obsegu pravic iz zdravstvenega zavarovanja, zato je po veljavnem ceniku Zdravstvenega doma Ljubljana plačljiva, cena te storitve je 15€.

Uporabne povezave:

-portal eZVEM

https://zvem.ezdrav.si/domov

- digitalno potrdilo

https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=735&Itemid=2818&lang=sl

Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, naročilnic za medicinske pripomočke, urejajte po e-pošti, izjemoma po telefonu.  Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, kontaktirajte zdravnico prvi delovni dan.

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

  • V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.
  • V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.
  • Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
  • Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.
  • Morebitne izvide opravljenih pregledov oz. preiskav dostavite predhodno h informatorki ZD Šentvid.
  • Pred vstopom v zdravstveni dom si namestite kirurško masko, ki jo morate nositi ves čas obravnave in si razkužite roke.
  • V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.

 Hvala za razumevanje.

 

     

 

                                                                                                                 

                                                                                                                        

                                                                                                                          

                                                        

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.